Παναθηναϊκός: Η... μεταμόρφωση του Βασίλη Ζαγαρίτη!

Παναθηναϊκός: Η... μεταμόρφωση του Βασίλη Ζαγαρίτη!

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Η... μεταμόρφωση του Βασίλη Ζαγαρίτη!

bet365

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης έλαμψε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το gazzetta.gr γράφει για τον εξτρέμ που έγινε μπακ και έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι της Αθήνας, επικρατώντας εύκολα της ΑΕΚ με 1-2. Όμως, το πρόσωπο που ξεχώρισε και βγήκε και MVP της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ζαγαρίτης. Σε ηλικία 19 ετών είναι βασικό μέλος του Παναθηναϊκού πλέον κι έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει σε ένα μεγάλο ντέρμπι!

Ο Μπόλονι τον έχει εμπιστευτεί σε απόλυτο βαθμό κι ο ίδιος έχει αρπάξει την ευκαιρία. Βέβαια, μια ευκαιρία που του δόθηκε εξαιτίας των προβλημάτων που έχει στα αριστερά ο Παναθηναϊκός μιας και οι λύσεις είναι ελάχιστες. Ακόμα κι έτσι όμως, ο νεαρός ποδοσφαιριστής από την Βοιωτία δείχνει πως μπορεί το «τριφύλλι» να στηριχθεί πάνω του!

Από την Βοιωτία ως εξτρέμ στον Παναθηναϊκό!

Η ιστορία του Βασίλη Ζαγαρίτη έχει το δικό της ενδιαφέρον. Μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού να τον γνώρισε ως αριστερό οπισθοφύλακα, όμως μόνο τέτοιος δεν ήταν στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Μέχρι το 2015 αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου καθώς κατάγεται από την Βοιωτία.

Εκεί τον είδε ο Παναθηναϊκός και τον έφερε στις ακαδημίες του. Τότε ο Ζαγαρίτης αγωνιζόταν ως αριστερός εξτρέμ κι είχε πολύ καλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι κάτι που είδαν οι άνθρωποι των ακαδημιών του «τριφυλλιού» κι έσπευσαν να τον κάνουν δικό τους.

Μέχρι και την Κ17 ο νεαρός άσος συνέχισε να αγωνίζεται σε αυτή τη θέση. Όλα άλλαξαν με την άνοδό του στη Κ19, στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Τότε ανέλαβε ο Νίκος Νταμπίζας...

Ένας σύγχρονος μπακ για τον Παναθηναϊκό!

Στην Κ19 λοιπόν, ο Νίκος Νταμπίζας σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών, δούλεψαν πάνω στον εξτρέμ Ζαγαρίτη. Στόχος να τον φέρουν πιο πίσω, να τον κάνουν ένα σύγχρονο μπακ που θα μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά σε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Έτσι λοιπόν, εκπαιδεύτηκε ως αριστερό μπακ στη Κ19, ώστε να φτάσει στο σημείο να γίνει αυτό που βλέπουμε πλέον στην πρώτη ομάδα. Ένας απόλυτα ισορροπημένος ακραίος αμυντικός, που μπορεί να ανέβει και να δημιουργήσει. Αυτό που θέλει από τα μπακ το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το επιθετικό πακέτο το είχε, έφτιαξε τον αμυντικό και πλέον παρουσιάζεται έτοιμος!

Ένα από τα στοιχεία του στο επιθετικό μισό το είδαμε απέναντι στην ΑΕΚ. Ο τρόπος με τον οποίο απέφυγε τον Βασιλαντωνόπουλο στη φάση του 2-0, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την δυνατότητα να παίζει εύκολα στο ένας εναντίον ενός. Ακόμα ένα στοιχείο που έχουμε δει στα περισσότερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος, είναι η ταχύτητά του και το πόσο γρήγορα μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά του.

Ο Δώνης τον εμπιστεύτηκε, ο Μπόλονι τον απογειώνει!

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης είναι από τα παιδιά που πήραν την ευκαιρία τους με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Έκανε το ντεμπούτο του πέρσι και σε όσα παιχνίδια πρόλαβε να αγωνιστεί έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο αφήνοντας υποσχέσεις, που πραγματοποιεί, για την φετινή σεζόν.

Αν και στην αρχή ο Ντάνι Πογιάτος δεν τον... έβλεπε, με το τέλος του Ισπανού ήρθε η είσοδος στην ενδεκάδα για τον Ζαγαρίτη και πλέον με τον Μπόλονι η απογείωση! Παιχνίδι με παιχνίδι ο «Ζάγα», είναι και καλύτερος, όλοι μιλούν για ένα εξαιρετικό παιδί που δεν έχει πάψει να δουλεύει στιγμή και με το μυαλό στο κεφάλι συνεχίζει να βελτιώνεται.

Στον Παναθηναϊκό τα βλέπουν όλα αυτά κι είναι άλλωστε έτοιμοι να τον ανταμείψουν. Πως; Φυσικά με νέο συμβόλαιο. Στο «τριφύλλι» βλέπουν πως έχουν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία να βγάλουν έναν Έλληνα αριστερό μπακ μετά από αρκετά χρόνια και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το αφήσουν να περάσει έτσι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα