O Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από μία επιλογή τύπου Ντρεοσί

O Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από μία επιλογή τύπου Ντρεοσί

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από μία επιλογή τύπου Ντρεοσί

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρόσληψη του Γάλλου GM στο Τριφύλλι, τον Γιάννη Αλαφούζο που θα κρίνει τις πιθανότητες επιτυχίας ή αποτυχίας του νέου μοντέλου και έχει υστερόγραφο για... αποκλειστικά και επιβεβαιώσεις.

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου που έχει μάθει να λειτουργεί χωρίς την μίνιμουμ ποδοσφαιρική οργάνωση και λογική, που έχει τεράστια κενά στο οργανόγραμμα και τον τελευταίο καιρό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επέβαλλε την άποψη του σε σημαντικά ποδοσφαιρικά ζητήματα, η πρόσληψη ενός ανθρώπου που δεν θα έρθει για να κάνει μόνο μεταγραφές(όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος με τον Τσάβι Ρόκα) αλλά θα έρθει για να βάλει στις σωστές ράγες διοίκησης τον οργανισμό, ήταν επιβεβλημένη!

Από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει το κλαμπ όταν αποφάσιζε την αποχώρηση του Τσάβι Ρόκα και του Ντάνι Πογιάτος, ώστε η δουλειά να γίνει με την σωστή σειρά και όχι πάλι... ανάποδα. Το Τριφύλλι πρέπει να είναι ο μοναδικός σύλλογος στον πλανήτη που εξακολουθεί, συστηματικά να κάνει τα βήματα στελέχωσης ανάποδα από αυτά που ορίζει το ποδοσφαιρικό management.

Δηλαδή, πρώτα προσλαμβάνεις αθλητικό διευθυντή ή τεχνικό διευθυντή ή εν προκειμένω τώρα γενικό διεθυντή γαλλικού μοντέλου(και ο Τουμάζατος ήταν γενικός διευθυντής της εταιρίας παλαιότερα αλλά δεν είχε ποδοσφαιρικές αρμοδιότητες) και στην συνέχεια προπονητή. Οι πράσινοι πρώτα προσέλαβαν τον Λάζλο Μπόλονι και με τις ευλογίες του προπονητή μετά από δική του πρόταση, δηλαδή, ο Πιερ Ντρεοσί αναλαμβάνει την θέση του GM στον Παναθηναϊκό. Οκ, θα πει κανείς, λεπτομέρειες. Για ακόμη μία φορά...

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αυτή την χρονική στιγμή δεν είχε ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα έρθει να κάνει μεταγραφές και θα προσπαθήσει και για πωλήσεις, που θα είναι μόνο σημαντικός στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ναι, θα κάνει και αυτά ο Γάλλος μάνατζερ. Ο σύλλογος είχε τεράστια ανάγκη από κάποιον με την τεχνογνωσία, τις οργανωτικές αρετές, την εμπειρία στο στήσιμο ποδοσφαιρικών εταιριών που κουβαλάει μαζί του ο 61χρονος Γάλλος, με σημαντική θητεία στην Λιλ, την Ρεν και την Παρί FC.

Ως απόφαση είναι πέρα για πέρα σωστή. Και μακάρι αυτή να ήταν μόνο η αρχή, μακάρι το κλαμπ να προσθέσει κι άλλους ανθρώπους στο άμεσο μέλλον στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής οργάνωσης και διοίκησης, στο οποίο τόσο πολύ υστερεί, καθώς τα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και τα προηγούμενα χρόνια σε κομβικές θέσεις βρέθηκαν άνθρωποι που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο.

Ο ρόλος του Αλαφούζου στις πιθανότητες επιτυχίας

Όπως και για τον Νταμπίζα, για τον Ρόκα, για τον Ζιλμπέρτο κατά το παρελθόν, τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τώρα τον Πιερ Ντρεοσί, οι πιθανότητες επιτυχίας θα καθοριστούν από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο. Εκείνος είναι υπεύθυνος για να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία στον τρόπο δουλειάς του Γάλλου μάνατζερ. Εκείνος είναι που θα πρέπει να δώσει τις απαραίτητες ελευθερίες και ταυτόχρονα να βάλει τις κόκκινες γραμμές για το ποιες αποφάσεις μπορεί να παίρνει εν λευκώ ο Ντρεοσί σε έναν σύλλογο που έχει μάθει να ζει και να πεθαίνει με τις αποφάσεις ανθρώπων που είτε είναι... περαστικοί, είτε δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και φεύγουν άλλοτε στην αρχή και άλλοτε στου δρόμου τα μισά.

Τα αναφέρουμε όλα τα παραπάνω γιατί στον Παναθηναϊκό της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας, έχουμε δει τον τεράστιο Ζιλμπέρτο Σίλβα να γίνεται... γλάστρα, την εποχή που έκανε ότι πραγματικά ήθελε στον σύλλογο ένας προπονητής, ο Αντρέα Στραματσόνι, έχουμε δει δύο φορές να σταματά η ποδοσφαιρική λογική(με τα σωστά και τα λάθη του) που επέβαλλε ο Νίκος Νταμπίζας, έχουμε δει και έχουμε ζήσει ακατανόητες επιλογές και αποφάσεις που έχουν ζημιώσει το Τριφύλλι και δεν του έχουν επιτρέψει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Οι ρόλοι, λοιπόν, θα πρέπει να είναι διακριτοί.

Σούπερ βιογραφικό αλλά μετρά μόνο η ουσία

Από κει και πέρα, ο Ντρεοσί έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό(το καλύτερο, το πιο γεμάτο, το πιο ποιοτικό από όλους όσους είχαν υπερεξουσίες στον Παναθηναϊκό από το 2012 και μετά), έχει δουλέψει στο υψηλό επίπεδο της Ligue 1. Άλλοτε με επιτυχίες(Λιλ και Ρεν) και άλλοτε με αποτυχίες(Παρί FC), αν και στον ρόλο του GM δεν θα πρέπει να εξετάζουμε μόνο μεταγραφές, πορείες, αποτελέσματα αλλά και τις οργανωτικές δομές που μπορεί να δημιούργησε, τις συνθήκες που μπορεί να άλλαξε, ολόκληρο το οικοδόμημα, το οποίο δεν μπορεί να κρίνεται μόνο από τα όσα γίνονται πάνω στο χορτάρι.

Θα είναι ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό, αν την ημέρα που θα αποχωρήσει ο Γάλλος, θα έχει καταφέρει να δημιουργήσει την οργάνωση και τις δομές που θα πρέπει να έχει το 2020 ένας σύλλογος σε αυτό το επίπεδο.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη. Καλά τα βιογραφικά, όμως, αυτό που μετρά είναι η ουσία....

Υ.Γ: Πρώτα στο gazzetta.gr διαβάσατε το απόγευμα της Δευτέρας πως το κενό του Τσάβι Ρόκα θα κλείσει άμεσα. Πρώτοι για την άφιξη του εκλεκτού στην Ελλάδα και την παρουσία του στο Κορωπί στις 20.30. Αποκλειστικά. Πρώτοι επίσης και το όνομα του Πιερ Ντρεοσί, με την αποκλειστική πληροφορία να μπαίνει στο αρχικό κείμενο στις 21.27, για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν και τα σχετικά αποδεικτικά. Πρώτοι και για όσα είπε σε Γάλλο συνάδελφο στο αεροδρόμιο της Νίκαιας πως έρχεται, δηλαδή, στην Ελλάδα για να υπογράψει.

Για ακόμη μία φορά, όμως, διαβάζεις δεξιά και αριστερά για αποκλειστικά, για ρεπορτάζ που επιβεβαιώθηκαν(τι σημασία έχει αν ακολούθησαν του αρχικού) και ένα κάρο αηδίες που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μόδα, στην προσπάθεια να υποβαθμιστεί η πρωτογενής είδηση ενός μέσου και... όλοι να είναι ευχαριστημένοι, γραπωμένοι από κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια.

Στην μεταγραφή του Μαουρίσιο, όταν αποκλειστικά το gazzetta.gr σας ενημέρωσε πως αποτελεί διακαή πόθο της διοίκησης του Παναθηναϊκού, το OPEN ήταν εκείνο που έβγαλε πως ο παίκτης έκλεισε. Έγινε αναφορά, εδώ στο ρεπορτάζ του gazzetta στην πηγή. Κατά το παρελθόν σε blog, σε τούτη την γωνιά έχω αναφερθεί ονομαστικά σε συνάδελφο που είχε μια είδηση για να μπορέσω εγώ να σχολιάσω πάνω σε αυτή. Μάλλον, είμαι μ@λα@$~.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθείς να καπηλευθείς την δουλειά του άλλου και να θες να την μειώσεις. Έχει χαθεί η μπάλα στο ελληνικό ίντερνετ. Εδώ έχουμε διαβάσει για αποκλειστικά μεταγραφής, με την είδηση να παίζει επί δέκα ώρες σε όλα τα ολλανδικά μέσα, ως τελειωμένη υπόθεση. Που είναι η δεοντολογία;

Εδώ διαβάζουμε πλέον σε κάθε είδηση, μικρή ή μεγάλη, για αποκαλύψεις! Η έννοια αυτής της λέξης έχει χάσει κάθε ουσία στον ελληνικό Τύπο. Όταν κάτι είναι δικό μας, εδώ στο gazzetta, θα πούμε σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr. Σεμνά και ταπεινά, γιατί έτσι πρέπει. Έλεος με το ρημάδι το clickbait και την ακατάσχετη κονιορδία για το ΤΙΠΟΤΑ. Γελάει ο κόσμος. Ακόμη και τα νέα παιδιά που κάνουν τις δικές τους ερασιτεχνικές προσπάθειες στο ίντερνετ, έχουν κολλήσει το... μικρόβιο και αποκαλύπτουν κάθε μέρα!

Συνειδητά εδώ και 15 σχεδόν χρόνια, όταν κάποιος άλλος συνάδελφος βγάζει μια είδηση, δεν θα ψάξω να βρω την βρω την παραμικρή λεπτομέρεια για να πω ᾽᾽να ορίστε εσείς γράψατε το όνομα του πρώτοι αλλά εγώ σας αποκάλυψα πως θα κλείσει για τρία χρόνια, επιβεβαιώθηκα᾽᾽. Πραγματικά, θα ντρεπόμουν να το κάνω ή να παίρνω και να... απειλώ για να πάρω την επόμενη είδηση.

Ακολουθεί αποκάλυψη: Οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο θα έχουν δύο χέρια και δύο πόδια. Να θυμηθώ να γράφω για απόλυτη δικαίωση σε λίγους μήνες της αποκάλυψης που μόλις έκανα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.