Μπαζντάρεβιτς στο gazzetta.gr: «Δικτυωμένος και έμπειρος ο Ντρεοσί, καλή λύση για τον Παναθηναϊκό»

Μπαζντάρεβιτς στο gazzetta.gr: «Δικτυωμένος και έμπειρος ο Ντρεοσί, καλή λύση για τον Παναθηναϊκό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπαζντάρεβιτς στο gazzetta.gr: «Δικτυωμένος και έμπειρος ο Ντρεοσί, καλή λύση για τον Παναθηναϊκό»

bet365

O πρώην τεχνικός της εθνικής Βοσνίας, Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς μίλησε στο gazzetta.gr για τον Πιερ Ντρεοσί και την πρόσφατη συνεργασία που είχε μαζί του στην Παρί FC. «Ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και έχει άκρες σε Γαλλία, Βέλγιο και Αφρική. Πολύ καλή κίνηση για τον Παναθηναϊκό».

Ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς βασικό στέλεχος της πάλαι ποτέ Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και θρύλος του βοσνιακού ποδοσφαίρου (διετέλεσε την τριετία 2014-2017 και ομοσπονδιακός τεχνικός) εδώ και 22 χρόνια πραγματοποιεί καριέρα προπονητή με βάση τη Γαλλία.

Ο «Μέχα», ο οποίος πλέον καθοδηγεί την Γκινγκάμπ, ήταν ο τελευταίος τεχνικός που συνεργάστηκε με τον Πιερ Ντρεοσί, ο οποίος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό αναλαμβάνοντας καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.

Ο Ντρεοσί εισηγήθηκε την πρόσληψη του 60χρονου Μπαζντάρεβιτς στις 15 Ιουνίου 2018 στην Παρί FC και έδειξε να δικαιώνεται καθώς οι «πρωτευουσιάνοι» αν και αουτσάιντερ διεκδίκησαν την άνοδο στη Ligue1 την σεζόν 2018/19 τερματίζοντας την τέταρτη θέση.

Αντίθετα η δεύτερη σεζόν του Μπαζντάρεβιτς στον πάγκο του γαλλικού συλλόγου δεν είχε «happy end» με τις σχέσεις του με τον πεπειραμένο αθλητικό διευθυντή να διαταράσσονται λόγω της μέτριας πορείας της ομάδας. Ο Μπαζντάρεβιτς απομακρύνθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ενώ λίγες μέρες αργότερα λύθηκε και η συνεργασία με τον Ντρεοσί.

Ο Βόσνιος τεχνικός της Γκινγκάμπ μίλησε στο gazzetta.gr για τον φιλοσοφία του Πιέρ Ντρεοσί, αλλά και την συνεργασία που είχε μαζί του στην Paris FC.

Θεωρείτε πως o Ντρεοσί μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του στην αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού;

«Θεωρώ πως ο Πιερ Ντρεοσί είναι μια πολύ καλή λύση για τον Παναθηναϊκό. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, ενώ υπήρξε και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ξέρει καλά το διεθνές ποδόσφαιρο και σίγουρα θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό».

Το γεγονός πως θα εργαστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας στα 61 του είναι μειονέκτημα;

«Για μένα δεν έχει σημασία το γεγονός πως θα εργαστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας. Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο. Είναι μια διεθνής γλώσσα, Είτε πρόκειται για τη Γαλλία, την Ελλάδα ή αλλού. Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που γνωρίζει το ρόλο του αθλητικού διευθυντή και μπορεί να βοηθήσει με τις γνώσεις του. Βρίσκεται πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνθήκες που εργάζεται, αλλά και πώς πρέπει να δώσει λύσεις σε έναν σύλλογο».

Ποιες είναι οι αγορές από τις οποίες μέσω του Ντρεοσί μπορεί να βγει κερδισμένος ο Παναθηναϊκός;

«Είναι δικτυωμένος στο γαλλικό ποδόσφαιρο, έχει πολλές άκρες. Επίσης ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Αφρική, παρακολουθεί τα ταλέντα εκεί, όπως επίσης και τη βελγική αγορά. Του αρέσει να ανακαλύπτει ταλέντα. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει ωφελημένος από τις γνωριμίες του».

Σαν χαρακτήρας πώς είναι; Είχατε καλή συνεργασία;

«Οι σχέσεις μου με τον Ντρεοσί ήταν άλλοτε καλές και άλλοτε όχι και τόσο καλές. Είχαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό. Ήταν ωστόσο μια εμπειρία για μένα να συνεργαστώ μαζί του. Είναι μια προσωπικότητα που σέβομαι. Την πρώτη χρονιά κάναμε μια απίθανη πορεία όπου τερματίσαμε στην 4η θέση στη Ligue 2.

Την επόμενη σεζόν η κατάσταση δεν ήταν ίδια. Ελπίζω να τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπώ και γνωρίζω το ποδόσφαιρο εκεί. Θα ήθελα μια μέρα να εργαστώ στη χώρα σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρεοσί στο gazzetta.gr: «Μιλάω με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έχω συμφωνήσει ακόμα»

Παναθηναϊκός: Στο Κορωπί o εκλεκτός, δυνατά ο Ντρεοσί!

Nτρεοσί: «Στην Ελλάδα για να υπογράψω στον Παναθηναϊκό»!

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED