Ολυμπιακός: O ασταμάτητος «Φαραώ» και τα γκολ του Μασούρα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: O ασταμάτητος «Φαραώ» και τα γκολ του Μασούρα! (vids)

bet365

Ο Αχμέντ Χασάν βρήκε δίχτυα σε τρίτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος και στο διπλό... τίτλου για τον Ολυμπιακό με τον ΟΦΗ, πιστοποιώντας ξανά την εκτελεστική του δεινότητα και ο Μασούρας παραμένει ο εξτρέμ των γκολ.
Δεν πάει πολύς καιρός που από τούτη την διαδικτυακή γωνιά στεκόμασταν στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει επιθετικούς από άλλον... πλανήτη αλλά θέλει και παραπάνω γκολ από τους εξτρέμ και τους χαφ του. Κόντρα στον ΟΦΗ είδε τον Χασάν να σκοράρει για 3ο παρακαλώ σερί του παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Ο Αιγύπτιος γκολεαδόρ του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της σεζόν είχε ασίστ με Αστέρα Τρίπολης και μετά με Παναιτωλικό και στη συνέχεια σκόραρε με Ατρόμητο, Απόλλωνα Σμύρνης (2 φορές) και τώρα 1 με τον ΟΦΗ.
Ο Χασάν αισίως έφτασε τα 5 γκολ και τις 2 ασίστ σε 10 αγώνες και σε 415 λεπτά!!! Δικαιώνοντας πλήρως τον Πέδρο Μαρτίνς που επέμενε στην αγορά των δικαιωμάτων του. Στο Ηράκλειο είδαμε πολύ καλά δείγματα και από τον Μπρούμα αλλά όχι από τον Πέπε, που μπήκε ως αλλαγή. Σε ένα διπλό που ο ίδιος ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας είχε πει πως όποιος θέλει να πάρει πρωτάθλημα πρέπει να περάσει από την έδρα του ΟΦΗ.
Τώρα σε σχέση με τα πρώτα ημίχρονα πάντως είχαμε τονίσει πως η ερμηνεία είναι πως στην Ελλάδα δύσκολα ένας αντίπαλος των Πειραιωτών θα αντέξει στον ίδιο ρυθμό, οπότε θα τον... χτυπήσει στο β' μέρος. Την Κυριακή μας επιβεβαίωσε πλήρως ο Πέδρο Μαρτίνς λέγοντας ακριβώς αυτό. «Στο α' μέρος ήμασταν καλοί αν και δεν σκοράραμε. Όταν είμαστε καλοί στο α' μέρος κουράζουμε τον αντίπαλο. Επιτρέψαμε ελάχιστες ευκαιρίες στον αντίπαλο», σχολίασε μεταξύ άλλων. Το σημείο - κλειδί είναι εκεί που τονίζει στην κούραση του αντιπάλου και ότι δύσκολα ομάδα μπορεί να αντέξει τον ρυθμό του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας ο πιο αποδοτικός εξτρέμ και το λάθος του Παπέ Σισέ

Ο Γιώργος Μασούρας για ακόμα ένα παιχνίδι ανέδειξε την επιθετική του προσφορά στον Ολυμπιακό, παραμένοντας ο πιο ουσιαστικός σε γκολ και ασίστ εξτρέμ του. Φέτος έχει ήδη 3 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα. Συνολικά έχει και αυτός - όπως και ο Χασάν - 10 συμμετοχές.
Πέραν της παρουσίας του Μασούρα πάντως καλό και δεκτό το πάθος του Παπέ Σισέ όμως όταν ο γιατρός σου λέει να βγεις έξω ενώ έχεις γυρίσει το γόνατό σου πάντα τον ακούς. Ειδικά όταν ο Χρήστος Θέος του το είπε τουλάχιστον δύο φορές και όταν του έχουν μιλήσει σχετικά και οι Καρεμπέ & Τοροσίδης. Και αυτά τα λάθη μέσα στο παιχνίδι είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ο Αφρικανός χειρίστηκε σωστά το θέμα αυτό.

Η κίνηση του Φορτούνη είναι για ποδοσφαιρικό σεμινάριο και είναι δουλεμένη τακτική του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Φορτούνης δεν ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι αλλά μπήκε ως αλλαγή. Η κίνηση που κάνει στην πλάτη του Σελίμοβιτς με το κλέψιμο ψηλά, το κουβάλημα της μπάλας και την πάσα στον Μασούρα είναι απλά εξαιρετική. Είναι κάτι πάντως που αποτελεί προϊόν της τακτικής των Πειραιωτών. Η πίεση ψηλά και το κλέψιμο για να βγει γκολ έχει γίνει και από τον Βαλμπουενά και από τον Ελ Αραμπί και από τον Χασάν και από άλλους παίκτες. Είναι κάτι που το δουλεύει σωστά ο Ολυμπιακός. Ένα μέρος της τακτικής του. Το πρέσινγκ που αποφέρει το γκολ από τα λάθη του αντιπάλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.