Ο Ολυμπιακός έχει επιθετικό δίδυμο από άλλον... πλανήτη αλλά χρειάζεται παραπάνω γκολ από πλάγιους και χαφ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός έχει επιθετικό δίδυμο από άλλον... πλανήτη αλλά χρειάζεται παραπάνω γκολ από πλάγιους και χαφ

bet365

Ο Αιγύπτιος... μπόμπερ του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, προσέθεσε άλλα δύο γκολ στο παλμαρέ του, ο Ελ Αραμπί σκοράρει και φέτος, όμως οι ερυθρόλευκοι θέλουν περισσότερα γκολ και από άλλες θέσεις. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Ο Χασάν λοιπόν έκανε το καθήκον του παίζοντας βασικός αυτή τη φορά. Δύο... τεμάχια με τον Απόλλωνα Σμύρνης και αποστολή εξετελέσθη για το τελικό 2-0. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έχασε ξανά ένα πρώτο ημίχρονο αλλά και καλύτερος ήταν και πιο κλασικές ευκαιρίες είχε. Έχουμε προφανώς αναφερθεί ξανά στο... φονικό επιθετικό δίδυμο των Ελ Αραμπί και Χασάν. Με διαφορά από τα κορυφαία που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός. Δίδυμο από άλλον... πλανήτη. Με 4 γκολ σε 8 ματς και 2 ασίστ φέτος ο Αιγύπτιος και με 6 γκολ σε 9 αγώνες στο σύνολο για την τρέχουσα σεζόν ο Ελ Αραμπί.
Ο Ολυμπιακός όμως χρειάζεται και από αλλού γκολ. Δεν αρκεί μόνο να τραβάνε όλο το... ζόρι οι δύο φορ του. Ναι είναι χαρισματικοί σκόρερ, ναι κάνουν αρκετές δουλειές στο γήπεδο όμως δεν γίνεται να κάνουν όλα μόνοι τους από πλευράς παραγωγικότητας.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τα άλλα φετινά γκολ. Σκόραρε με πέναλτι με την Ομόνοια ο Βαλμπουενά. Είχε δύο γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μασούρας και ένα ο Φορτούνης. Έβαλε ένα γκολ με τον Παναιτωλικό ο Καφού, που έχει αποχωρήσει. Εάν κάνουμε λοιπόν τη... σούμα αυτά είναι 5 γκολ.
Προφανώς και οι δύο στράικερ θα είναι αυτοί που θα τραβήξουν το... κουπί όμως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί στην πορεία παραπάνω γκολ και από τους πλάγιους του και από τους χαφ του. Εάν εξαιρέσουμε τον Μασούρα από τους εξτρέμ τότε σίγουρα θέλει παραπάνω επιθετική ώθηση από τους υπόλοιπους.
Εάν πιάσουμε δε μόνο το πρωτάθλημα ο Ελ Αραμπί σε 5 αγώνες έχει 5 γκολ και 339 λεπτά, ο Χασάν 3 γκολ σε 5 ματς και 253 λεπτά και ο Μασούρας 2 γκολ σε 4 αγώνες με 187 λεπτά. Έχει τη σημασία του πως ο Πέδρο Μαρτίνς βάζει σιγά σιγά στην εξίσωση και τον Μπρούμα αλλά και τον Πέπε (ακόμα ακόμα και ο Ντρέγκερ που είναι επιθετικογενές μπακ ικανό να κάνει... ζημιές) όμως παραδοσιακά μία ομάδα που κάνει για τα καλά τη διαφορά μεσοεπιθετικά είναι αυτή που παίρνει επαρκή αριθμό γκολ και από τους εξτρέμ της και από τα χαφ της. Και ο Ολυμπιακός με τέτοιο ρόστερ που έχει τόσες επιλογές φέτος και με τόσο απαιτητική χρόνια θα χρειαστεί γκολ από παντού.

Ο Ελ Αραμπί τους έκανε... χαζούς και άλλαξε με τον Βαλμπουενά το ματς!!!

Στα του αγώνα ήταν εκείνος που μπήκε στο 46' μαζί με τον Βαλμπουενά και άλλαξαν μαζί τα... πάντα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο λόγος φυσικά για τον Ελ Αραμπί. Άνοιξε χώρους για τον Χασάν, έκανε... χαζούς τους αντίπαλους αμυντικούς, είχε δύο δοκάρια και γενικότερα μας θύμισε ξανά το πως είναι ένας τοπ στράικερ. Τέτοιον επιθετικό είχε πραγματικά χρόνια να δει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι μόνο όταν σκοράρει αλλά είναι και η δουλειά που κάνει στο γήπεδο γενικά σε όλους τους τομείς.
Και βέβαια όπως πιστώνεται στον Εμβιλά ότι ξεκινάει τη φάση έτσι αποδίδεται και στον Ελ Αραμπί η εξαιρετική μεταβίβαση στον Μασούρα που βγάζει το γκολ στο 2-0 στον Χασάν. Ο Βαλμπουενά φυσικά ήταν ξανά δημιουργός για γκολ ενώ ο Μασούρας έδωσε... φρεσκάδα αλλά και φυσικά το 2ο γκολ του Χασάν (ο Μασούρας φέτος έχει 8 ματς με 2 γκολ και 1 ασίστ ενώ συνολικά στον Ολυμπιακό αριθμεί 77 ματς με 17 γκολ και 8 ασίστ). Επειδή πάντως αναφερόμαστε στα γκολ του Χασάν για το 1ο του τέρμα που τόση... σκόνη σηκώθηκε φάνηκε πως είναι μία φάση που περισσότερο ο Λισγάρας εκβιάζει για να πάρει το φάουλ με τον τρόπο που πέφτει κάτω παρά ότι ο Χασάν κάνει παράβαση.

Ο Φορτούνης και ο Πέδρο

Από το Σάββατο υπάρχει ένας νέος κύκλος συζήτησης για τον Φορτούνη και τον Πέδρο Μαρτίνς μετά και από τα όσα είπε ο Πορτογάλος κόουτς. Ανεξάρτητα με τις απόψεις του καθενός ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει και αποφασίζει σε κάθε ομάδα. Και προφανώς κρίνεται και κριτικάρεται πάνω σε αυτό, κάτι που ισχύει για όλους σε μία ομάδα.
Ο Μαρτίνς λοιπόν είναι ο πλέον αρμόδιος για το πως θα διαχειριστεί τον Φορτούνη και ο εκ των αρχηγών των Πειραιωτών από την μεριά του να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να ανταποκρίνεται στα όσα ζητάει η τεχνική ηγεσία. Στα δικά μου μάτια ο Μαρτίνς είχε και εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τον Φορτούνη λόγω των ικανοτήτων και της ποιότητάς του. Σε σχέση λοιπόν με το α' μέρος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Μαρτίνς έδειξε πως περίμενε περισσότερα από τον Κώστα ανεξάρτητα από το χτύπημα που δέχθηκε ο Έλληνας μέσος και με δεδομένο βέβαια πως παρέταξε μία πειραματική 11άδα που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Όπως περίμενε περισσότερα και από τον Βινάγκρε και άλλους παίκτες.
Επίσης είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς δεν περιμένει τα ίδια πράγματα από τον Φορτούνη συγκριτικά με παίκτες όπως ο Λοβέρα. Είναι άλλες οι απαιτήσεις. Ο ίδιος ο Μαρτίνς έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για τον Κώστα και πως είναι εκ των κορυφαίων παικτών που έχει προπονήσει ποτέ. Αυτομάτως λοιπόν ο πήχης τίθεται ψηλά. Είναι ένας πήχης που μπορεί να τον πιάσει ο Φορτούνης. Τόσο ο κόουτς Πέδρο όσο και ο Κώστας άλλωστε θέλουν να πηγαίνει καλά ο Ολυμπιακός και μέσα από αυτόν να αναδεικνύονται περισσότερο και οι δύο.
Σε αυτή τη φάση επίσης θα πρέπει να μην παραγνωρίζουμε την παράμετρο του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος με τον Κώστα δεν γίνεται να συνυπάρχουν στην 11άδα σε πολύ δύσκολα ματς με μεγάλη πίεση και πολλά τρεξίματα. Ή ο ένας θα παίζει ή ο άλλος. Από τη στιγμή λοιπόν που προτιμάται η εμπειρία του Βαλμπουενά - που είναι και ένας τρομερά ποιοτικός παίκτης και game changer - και ο Γάλλος ιεραρχικά είναι στα βασικά πλάνα δεν είναι τόσο εύκολο ο Φορτούνης να ξεκινάει διαρκώς βασικός. Να θυμίσουμε πως φέτος ο Φορτούνης έχει ξεκινήσει βασικός με Ομόνοια (στο ένα ματς), Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.