Παναθηναϊκός: Δεν ήταν... ατύχημα!

Παναθηναϊκός: Δεν ήταν... ατύχημα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Δεν ήταν... ατύχημα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε πάλι με την φωτιά και αυτή την φορά κάηκε απέναντι στον Ατρόμητο, το τρένο της τετράδας που χάνεται και για την ποιότητα του Λάζαρου που έκρινε το ματς.

Το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ παίζει εδώ! Κορυφαίες online αποδόσεις |21+

Δεν ήταν δα και η ανακάλυψη της Αμερικής. Μετά την νίκη επί του Απόλλωνα, σημειώναμε πως αν ο Παναθηναϊκός νομίζει πως χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο, χωρίς να έχει έστω υποφερτή εικόνα και... αγιάζοντας το 1-0 σε κάθε παιχνίδι, δεν πρόκειται να νικήσει τον Ατρόμητο.

Παρά το τρίποντο της Τρίτης επί του Απόλλωνα, η εμφάνιση αποτέλεσε καμπανάκι και μάλιστα ηχηρό. Μία προειδοποίηση που δεν την πήραν σοβαρά στο Κορωπί, το Τριφύλλι είχε την ίδια αποκρουστική εικόνα και απόψε κόντρα στον Ατρόμητο, έπαιξε ξανά με την φωτιά και τελικά κάηκε στο φινάλε από την ενέργεια ενός πραγματικά σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Οι πράσινοι απέτυχαν να κάνουν το 3Χ3, μόλις βρήκαν έναν αντίπαλο που θεωρητικά ανήκει στην πρώτη εξάδα, απέτυχαν να νικήσουν και με τέτοια εικόνα είναι δεδομένο πως όχι την πρώτη τετράδα δεν θα προλάβει το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι αλλά θα κινδυνεύσει να μείνει και εκτός πλέι-οφ!

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΙΚΑΣ

Είναι ξεκάθαρο πως ο Λάζλο Μπόλονι προσπαθεί να συμμαζέψει την ομάδα που βρήκε, να την φτιάξει να κάνει τα βασικά, να μην τρώει φάσεις και στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργεί να βρίσκει το γκολ.

Σε κάποια παιχνίδια αυτό θα συμβεί, σε κάποια άλλα όχι. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ζει και να πεθαίνει πάνω στο χορτάρι με 2-3 ευκαιρίες σε κάθε ματς και ειδικά με τέτοιες εκτελέσεις χαμηλού επιπέδου. Και ο Σαβιέρ και ο Χατζηγιοβάνης θα έπρεπε να βρουν στόχο από πολύ καλές θέσεις στο πρώτο ημίχρονο και φυσικά ο Αϊτόρ μετά την τρομερή μπαλιά του Βιγιαφάνιες, δεν γίνεται να μην μπορεί να κατεβάσει σωστά και να βγει φάτσα με το γκολ.

Σε αυτή την φάση, ναι, σημασία έχουν μόνο οι βαθμοί αλλά για να έρθουν ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα παιχνίδια θα πρέπει να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κάνει διαχείριση, να παίζει συντηρητικά και να ψάχνει πάντα και παντού το... μισό-μηδέν!

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ

Αν κάπου μπορεί να ελπίζει ο Παναθηναϊκός από εδώ και στο εξής, αυτό είναι η διακοπή του πρωταθλήματος. Ένα δεκαπενθήμερο χωρίς αναμετρήσεις, στο οποίο ο Μπόλονι θα πρέπει να δουλέψει την ομάδα του και είναι υποχρεωμένος να την εμφανίσει με ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, όπου αυτή την στιγμή το Τριφύλλι παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα δημιουργίας.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ

Ο κλασσικός Ατρόμητος του Κάναντι εμφανίστηκε απόψε στο ΟΑΚΑ, πήγε το ματς εκεί που ήθελε, σε χαμηλό ρυθμό, στη δύναμη, δεν άφησε χώρους, έβαλε ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη της εστίας και η αναμέτρηση θα έκλεινε στο 0-0.

Η είσοδος στο παιχνίδι, όμως, ενός ποδοσφαιριστή που ακόμη και στα 34 παραμένει υψηλού επιπέδου, του έδωσε την νίκη. Ο Λάζαρος τόσο με την κίνηση που κάνει (χαμπάρι δεν πήρε ο Σάντσες) όσο και με την εκτέλεση με το κεφάλι, έδειξε κάτι που πολύ ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν το διαθέτουν. Ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Τόσο ισχυρή που με μία επαφή να μπορούν να κρίνουν τα παιχνίδια στο φινάλε τους.

Και κάτι ακόμα. Ο Λάζαρος ούτε εκατό χρόνια έπαιξε στον Παναθηναϊκό, ούτε με τον καλύτερο τρόπο έφυγε και πέρασε και δύο χρόνια από τον Ολυμπιακό. Μπράβο του που δεν πανηγύρισε αυτό το γκολ, έδειξε τον σεβασμό που έπρεπε και μακάρι τον ίδιο σεβασμό να είχαν και όσον φορούν αυτή την εποχή την φανέλα με το τριφύλλι...

Υ.Γ1: Κάθε παιχνίδι, κάθε σχόλιο που αφορά την αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού αποτελεί την μικρή εικόνα. Όπως και οι μεταγραφές, οι προπονητές, οι τεχνικοί διευθυντές. Για την μεγάλη, κόντρα στο ρεύμα του τελευταίου χρόνου και του ανεκδότου του ᾽᾽ο Γιάννης άλλαξε᾽᾽, τα έχουμε γράψει εκατό φορές και αν χρειαστεί ακόμα εκατό. Όσο ο Παναθηναϊκός δεν γυρίζει σελίδα στο διοικητικό κομμάτι, όσο διαχειρίζεται το παρόν και το μέλλον του ένας άνθρωπος που θεωρεί τον σύλλογο... ατύχημα στην ζωή του και δεν έκανε μισή στάλα αυτοκριτικής μιλώντας μετά από τρία χρόνια, άσπρη ημέρα, επιστροφή στην κανονικότητα του μεγέθους του, δεν πρόκειται να δει. Είναι τόσο απλά τα πράγματα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.