Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 0-1 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 0-1 (vids)

bet365

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, στο 88', «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα, έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά σε τροχιάς γκρίνιας κι έδωσε στον Ατρόμητο το μεγάλο «διπλό» (0-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ξανά κακή εικόνα για το «τριφύλλι» στην πρώτη ήττα του Μπόλονι!

Ακόμα ένα κακό ματς από πλευράς «τριφυλλιού», ακόμα μια κακή μέρα των Μακέντα και Καρλίτος, νεύρα από τον Ιταλό που έγινε αλλαγή, εμφανής αδυναμία δημιουργίας και πολύ κακή ήττα για το σύνολο του Μπόλονι.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να πάρει τα τρία ματς που ήθελε από την στιγμή που έκανε την πρώτη του νίκη και έχει ακόμα αρκετά θέματα να δουλέψει και να διαχειριστεί με τον νέο κόουτς...

Με δυο χρυσές αλλαγές ο Ατρόμητος «χτύπησε», καθώς ο Ενσικουλού δημιούργησε και ο Χριστοδουλόπουλος «εκτέλεσε» στο φινάλε για το 1-0 της ομάδας του Κάναντι. Στραβοπάτημα και πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό σρο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου...

Πως έπαιξαν:

Ο Παναθηναϊκός με τον Φραν Βέλεθ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα έπειτα από αρκετό καιρό αφού είχε ν' αντιμετωπίσει ένα διάστρεμμα που είχε υποστεί στις 21 του Οκτώβρη, παρατάχθηκε με το 4-4-2.

Ο Διούδης βρέθηκε κάτω απ' τα γκολπόστ, με τον Φακούντο Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Σένκεφελντ με τον Βέλεθ στο κέντρο των μετόπισθεν και στο αριστερό άκρο βρέθηκε ο Ζαγαρίτης. Στα χαφ, ο Μαουρίσιο δίπλα στον Κουρμπέλη, οι Σαβιέρ και Χατζηγιοβάνης στα άκρα και ο Καρλίτος με τον Μακέντα στην επίθεση.

Ο Ατρόμητος με το 4-4-1-1, είχε τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ, τους Γκάλο, Γούτα, Γκαλβάο και Κιβρακίδη στην άμυνα, τους Μανούσο, Ούμπιδες, Σάλομον και Αγκάγιεφ στη μεσαία γραμμή και ο Κωτσόπουλος τοποθετήθηκε πίσω από τον Μάτιτς.

Κλειστός Ατρόμητος με pressing, μεγάλη δυσκολία για Παναθηναϊκό

Πάρα πολλές φορές ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε από τα πρώτα λεπτά όπου είχε την κατοχή της μπάλας, να την γυρίσει στην άμυνα και ενίοτε και στον Διούδη από τη στιγμή που δεν υπήρχαν χώροι για να φτάσει όπως ήθελε προς τα αντίπαλα καρέ. Με τον Καρλίτος να κάνει αρκετά πιο ελεύθερες κινήσεις πίσω από τον Μακέντα φτάνοντας μέχρι και το χώρο του κέντρου για να πάρει μπάλα και να βοηθήσει και τον Σαβιέρ να κάνει πάλι τις γνωστές κινήσεις του πιο κεντρικά αφήνοντας τον Ζαγαρίτη μόνο από αριστερά, οι «πράσινοι» είχαν πολύ δύσκολο έργο. Αυτό προκλήθηκε από το γεγονός πως ο Ατρόμητος με πολύ κοντά τη γραμμή της άμυνας και της μεσαίας γραμμής και με σωστό pressing τις στιγμές που έπρεπε, απέτρεπε οποιαδήποτε απειλητική κατάσταση.

Ο Χατζηγιοβάνης και ο Φακούντο από δεξιά για την ομάδα του Μπόλονι ήταν εκείνοι που πήραν προσπάθειες για να στείλουν τη μπάλα προς την περιοχή του Γιανιώτη, με τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους να έρχεται στο 29' από τον Σαβιέρ! Έχοντας μετατοπιστεί προς τα δεξιά πήρε από τον Χατζηγιοβάνη, έφτασε μέχρι την περιοχή και με αριστερό σουτ ανάγκασε τον Γιαννιώτη να εκτιναχθεί, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 37' από πλάγια αριστερά, έχοντας πατήσει περιοχή με τη μπάλα στο δεξί του πόδι. Ο Ατρόμητος στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και βρίσκοντας ευκαιρία ν' ανεβάσει παίκτες στο γήπεδο, πήρε χώρους ώστε ν' αποσυμπιεστεί η άμυνά του και ισορρόπησε την κατάσταση, με τους «πράσινους» ν' αδυνατούν να εκμεταλλευτούν τα κενά όταν προσπάθησαν να μεταφέρουν γρήγορα τη μπάλα μπροστά...

Τον τρόμαξε στο ξεκίνημα, τον μπλόκαρε και τον νίκησε!

Ο Ατρόμητος όχι απλά συνέχισε στο δεύτερο μέρος με την τόλμη που προσπάθησε να δείξει στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λέπτου, αλλά είχε και πολύ γρήγορα δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ! Στο 48' ο Κωτσόπουλος βρέθηκε ολομόναχος ανάμεσα σε Βέλεθ και Ζαγαρίτη και έκανε την κεφαλιά που πέρασε άουτ, ενώ, στο 54' από πονηρή εκτέλεση κόρνερ και προσπάθεια του Μάτιτς με τακουνιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του αιφνιδιασμένου Διούδη! Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει επιθετική πνοή κι αφού αυτή δεν την πρόσφερε ο Φεντερίκο Μακέντα, ο Ιταλός έγινε αλλαγή στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Ο Καμπετσής που πήρε τη θέση του, στο 73' με ένα αριστερό διαγώνιο σουτ στην κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή που τελικά αισθάνθηκε ο Γιαννιώτης στα καρέ του Ατρόμητου. Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει παρά τις προσπάθειες των Φακούντο από δεξιά και την είσοδο των Αϊτόρ και Βιγιαφάνιες, διατηρούσε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που το ήθελε ο καλά οργανωμένος και συγκεντρωμένος Ατρόμητος. Ο Αϊτόρ από μπαλιά του «Βίγια» στο 85' δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο κοντρόλ για να νικήσει τον Γιαννιώτη και στο 87ο λεπτό δυο εκ των αλλαγών της ομάδας του Κάναντι συνεργάστηκαν για το 1-0! Ο Ενσικουλού από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά από τον Φακούντο και χάρισε στους Περιστεριώτες τη μεγάλη νίκη!

MVP: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπορεί να μη φάνηκε ιδιαίτερα από αριστερά που έπαιξε όταν πλέον πέρασε με αλλαγή στο ματς, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε στο 87' και με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο σκοράροντας εις βάρος της πρώην ομάδας του.

Στο ύψος του: Η άμυνα του Ατρόμητου και ο Γούτας έκαναν όλα όσα όφειλαν για να εξουδετερώσει παντελώς οτιδήποτε επιθετικό προσπάθησε να κάνει ο Παναθηναϊκός και να μη διατρέξει σοβαρό κίνδυνο η εστία του Γιαννιώτη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου, δεν συμμετείχε σε προσπάθεια δημιουργίας φάσεων, χάθηκε παντελώς στον αγωνιστικό χώρο στη γενικότερη αδυναμία του Παναθηναϊκού να φτιάξει φάσεις εντός περιοχής και ο Ιταλός αντικαταστάθηκε στο 61' από τον Καμπετσή.

Η γκάφα: 'Ενα κακό κοντρόλ του Αϊτόρ λίγα λεπτά πριν από το γκολ του Ατρόμητου, αποτελεί μια γκάφα που αν είχε αποφευχθεί και ο εξτρέμ των «πράσινων» είχε κοντρολάρει τη μπάλα από την εξαιρετική μεταβίβαση του Βιγιαφάνιες, ίσως η κατάληξη του αγώνα να ήταν πολύ διαφορετική...

Το στραγάλι: Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Πέτρος Τσαγκαράκης δεν είχε κάτι ιδιαίτερα δύσκολο στο έργο του καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο στόχος των 9 βαθμών για τον Παναθηναϊκό πριν από τη διακοπή στα απανωτά ματς μιας εβδομάδας με Λαμία, Απόλλωνα και Ατρόμητο... πήγε περίπατο. Και λίγο περισσότερο από τον βαθμολογικό αντίκτυπο του αγώνα, έχει σημασία το γεγονός πως γι' ακόμα ένα ματς η ομάδα του Μπόλονι φανερώνει μεγάλες αδυναμίες... Ο Ατρόμητος έφυγε από το ΟΑΚΑ με τεράστια νίκη ξεπερνώντας την ήττα από τον ΠΑΣ...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (74' Βιγιαφάνιες), Σαβιέρ (61' Αϊτόρ), Καρλίτος, Μακέντα (61' Καμπετσής)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Μανούσος, Ούμπιδες (81' Χαρίσης), Σάλομον (82' Μπουσούλατζιτς), Αγκάγιεφ (59' Χριστοδουλόπουλος), Κωτσόπουλος (83' Μουνίθ), Μάτιτς (67' Ενσικουλού)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα