Ο Μάντζιος περιμένει την επίδραση των νέων (pics)

Ο Μάντζιος περιμένει την επίδραση των νέων (pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Μάντζιος περιμένει την επίδραση των νέων (pics)

bet365

Η καλύτερη λειτουργία της επιθετικής γραμμής με την ραγδαία αύξηση προϋποθέσεων για γκολ είναι από τα βασικά απαιτούμενα του Άκη Μάντζιου ο οποίος περιμένει την επίδραση των Ματέο Γκαρσία, Σιάντε Σίλβα στο παιχνίδι της ομάδας του αλλά και την «απελευθέρωση» του Κριστιάν Λόπεθ.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη η άποψη περί παροχής επιπλέον χρόνου για την ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων παικτών στην ομάδα, καθώς εκτός των παραπάνω ημερών και της αναβολής ενός αγώνα, είναι αναγκαίο να συνυπολογιστεί το επίπεδο και φυσικά η συνθήκη της δουλειάς. Στο διάστημα των 15 ημερών που μεσολάβησε από τον τελευταίο επίσημο αγώνα, ο Άρης ήταν σε… καραντίνα. Οκτώ παίδες τέθηκαν σε καραντίνα λόγω COVID-19, τούτο προκάλεσε ανακατωσούρα λόγω της πιθανότητας περαιτέρω διασποράς του ιού και επί της ουσίας, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν περισσότερο στον τομέα της φυσικής κατάστασης και λιγότερο σε ζητήματα τακτικής καθώς ήταν αναγκαία και η τήρηση των αποστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι ένα… ερωτηματικό σίγουρα υπάρχει στο μυαλό του καθ’ ύλην αρμόδιου, Άκη Μάντζιου και αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του.

Αυτό που επίσης περιμένει ο έμπειρος τεχνικός είναι να αρχίσει η διαδικασία απόσβεσης των επενδύσεων που έγιναν στα μέσα του Σεπτέμβρη όπου ο Άρης πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ του και φυσικά, η επίδρασή τους στο παιχνίδι της ομάδας. Με πρώτο και καλύτερο τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος επιθετικός επέστρεψε για να εξελιχθεί σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Το υψηλό επίπεδο της διάθεσής του φάνηκε στις δύο συμμετοχές του απέναντι σε Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά η απαίτηση από αυτόν είναι μεγαλύτερη καθώς ο Άρης περιμένει από τον 24χρονο να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας και να την κάνει πιο παραγωγική. Μέχρι στιγμής, ο Άρης έχει έξι γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία ήταν στην πρεμιέρα με τη Λαμία. Κόντρα στον Απόλλωνα, ο Μάντζιος τον χρησιμοποίησε και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, τούτο δεν σημαίνει όμως ότι θα ξεκινάει τα παιχνίδια από τη συγκεκριμένη πτέρυγα. Επρόκειτο περισσότερο για κινήσεις του πάγκου με σκοπό τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου και όχι για αγωνιστική απόφαση. Συν τοις άλλοις, για την αριστερή πλευρά υπολογίζεται ο Σιάντα Σίλβα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡ

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα για τον Πορτογάλο επιθετικό μέσα από τα στοιχεία που έδειξε στις προπονήσεις. Βέβαια, ουσιαστικά συμπεράσματα θα αναδειχθούν στους αγώνες καθώς εκεί κρίνονται όλοι και όλα. Κυρίως στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (με την U23 της Γουέστ Χαμ), ο Σίλβα αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης αλλά αυτή η θέση του ταιριάζει κυρίως σε τακτική αντεπιθέσεων και λιγότερο σε ομάδα η οποία θέλει να δημιουργήσει στο σετ παιχνίδι. Προφανώς στο μυαλό του Άκη Μάντζιου υπάρχει το σενάριο της χρησιμοποίησής του και στην κορυφή της επίθεσης, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα αρχίζει από αυτή τη θέση.

Παρόντος του Σίλβα, θα διαφοροποιείται ο αγωνιστικός ρόλος του Μπρούνο Γκάμα καθώς ο Πορτογάλος δεν θα συγκλίνει απλά στον άξονα αλλά θα είναι το 10αρι της ομάδας. Αυτός ο ρόλος δεν είναι άγνωστος για τον πρώτο σκόρερ των «κίτρινων», τον υπηρέτησε και με τη φανέλα του Άρη και θα στοιχειοθετεί μια κίνηση τακτικής γιατί…

Ο ΛΟΠΕΘ ΕΧΕΙ (ΜΟΛΙΣ) ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ!

Αυτό το στοιχείο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτών που προβληματίζουν τον Άκη Μάντζιο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της αναποτελεσματικότητας ενός επιθετικού από το να μη φτάνει σε σημείο να απειλήσει την αντίπαλη εστία και γενικώς να μην βρίσκεται στο «κουτί». Αυτό συμβαίνει με τον Κριστιάν Λόπεθ καθώς ο Ισπανός επιθετικός έχει μόλις μία τελική (σ. σ. το γκολ με τη Λαμία!), ενώ δεν έχει απειλήσει με σουτ. Προφανέστατα, η απαίτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τον βασικό σέντερ φορ της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός εκτιμά ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την ουσιαστική επίδραση του Ματέο Γκαρσία στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Αργεντίνος είναι ακραίος επιθετικός με εξαιρετικά τελειώματα κι εφόσον κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στην επιθετική γραμμή του Άρη, θεωρείται ότι θα δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι δράσης για τον Λόπεθ. Μέχρι στιγμής, ο Ισπανός λειτουργεί περισσότερο για την παροχή βοήθειας στο δημιουργικό κομμάτι και λιγότερο στο να φτάσει ο ίδιος σε θέση εκτέλεσης. Τούτο προφανώς έχει σχέση και με την έλλειψη ομοιογένειας, πράγμα λογικό σε μια ομάδα η οποία χτίστηκε από την αρχή και μεταξύ παικτών οι οποίοι για πρώτη φορά βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα