Ο Χουλιάν Κουέστα γύρισε στο σημείο… μηδέν (pic & vids)

Ο Χουλιάν Κουέστα γύρισε στο σημείο… μηδέν (pic & vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Χουλιάν Κουέστα γύρισε στο σημείο… μηδέν (pic & vids)

bet365

Ο Χουλιάν Κουέστα κινδύνεψε να χάσει το προνόμιο του βασικού τερματοφύλακα του Άρη και την περσινή χρονιά, η έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων τον διατήρησε στη θέση του, φέτος όμως η αύξηση του συναγωνισμού το επαναφέρει στο σημείο που βρέθηκε (για λίγα αγωνιστικά λεπτά) τον περασμένο Αύγουστο.
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η αμφισβήτηση είναι ο σταθερός συνοδοιπόρος του Ισπανού τερματοφύλακα στη διάρκεια της πορείας του στον Άρη. Η ειδοποιός διαφορά συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν βρίσκεται στην ισχυροποίηση της θέσης του τερματοφύλακα και στη δημιουργία συνθηκών έντονου συναγωνισμού. Κακά τα ψέματα, ο Κουέστα δεν ένιωσε τίποτε από δαύτο στη διετία 2018-20 υπό την έννοια ότι, ελλείψει λύσης αντίστοιχης αγωνιστικής ικανότητας, ένιωθε απολύτως ασφαλής και οι δε «κίτρινοι» συμβιβάστηκαν με την ιδέα εξάρτησης από το επίπεδο των εμφανίσεών του.

Στην πρώτη του χρονιά (2018-19, ακόμη και σε ημέρες έντονου προβληματισμού έπειτα από μια μέτρια ή κακή εμφάνιση του, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αντικατάστασής του διότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο είτε του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου είτε του Γιώργου Καντιμοίρη οι οποίοι συμπλήρωναν την τριάδα των τερματοφυλάκων. Συνολικά βέβαια, ο Κουέστα πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά και άξιζε κάθε αγωνιστικό λεπτό από τα 2.728 που μέτρησε σε σύνολο 31 αγώνων.

Η ΜΟΛΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης ακούστηκαν μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Μόλντε στη Νορβηγία τον Αύγουστο του 2019. Ο Κουέστα χαρακτηρίστηκε μοναδικός υπεύθυνος για το δεύτερο τέρμα των Νορβηγών, συνολικά τον παρέσυρε εκείνη η τραγική εμφάνιση του συνόλου αλλά η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη για αλχημείες. Ο Ισπανός διατηρήθηκε στο βασικό σχήμα και στον δεύτερο αγώνα με τη Μόλντε στο «Κλ. Βικελίδης» ανήμερα της Παναγιάς, αλλά… η Παναγιά δεν ήταν μαζί του. Ο Άρης άγγιξε το θαύμα όταν ισοφάρισε το σκορ (3-0) του πρώτου αγώνα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Γιώργος Δεληζήσης έκανε την αρχή και ο Ισπανός έγραψε το τέλος με την άστοχη έξοδό του η οποία κόστισε ένα γκολ και τον αποκλεισμό στην προκριματική φάση του EuropaLeague.

… Προς γνώση και συμμόρφωση, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν ήταν στο βασικό σχήμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης», απόφαση η οποία επιβεβαίωσε ότι εκείνη η απογοήτευση (τη νύχτα της 15ης Αυγούστου 2019) δεν ήταν της στιγμής. Εκτιμήθηκε ότι θα έπρεπε να καθίσει στον πάγκο και παράλληλα επιχειρήθηκε η δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού στη θέση του τερματοφύλακα. Μόνο που το πείραμα είχε παταγώδη αποτυχία. Ο νεαρός Φαμπιάν Έμαν αποδείχθηκε ελλιποβαρής. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας χαρακτηρίστηκε από αστάθεια, έπαιξε δίχως αυτοπεποίθηση και κάθε φορά που η μπάλα πλησίαζε στον χώρο ευθύνης του, μια ηχώ φόβου κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα. Εκείνο το απόγευμα, στον Άρη αντιλήφθηκαν ότι και πάλι δεν είχαν δημιουργήσει συνθήκες συναγωνισμού στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Κουέστα στο βασικό σχήμα. Για τον ίδιο, αυτή η απόφαση προφανώς δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή του κάτω από την εστία. Μόνο που τρεις εβδομάδες αργότερα ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στην Τούμπα (22/9/2019) ο οποίος τον υποχρέωσε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Το πλάνο αποθεραπείας προέβλεπε απουσία τριών μηνών και ο Ισπανός επέστρεψε στο βασικό σχήμα στα μέσα του Δεκέμβρη για να ακολουθήσει ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό Πρωταθλήματος αλλά και η πολύ καλή παρουσία του στα Playoffs όπου ουσιαστικά γλίτωσε την ομάδα του από βαριά σκορ καθώς αυτή ήταν σε καθεστώς πλήρους αποσύνθεσης.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού για την υπογραφή νέου συμβολαίου αποδείχθηκε ότι οι πληγές του Αυγούστου του 2019 δεν είχαν επουλωθεί πλήρως. Είναι αλήθεια βέβαια ότι προηγήθηκαν και οι έντονες συζητήσεις για τη μερική επέκταση του συμβολαίου του παίκτη για να αγωνιστεί στα Playoffs της περασμένης σεζόν καθώς ο ατζέντης του Κουέστα απαιτούσε την άμεση καταβολή του συνόλου των υποχρεώσεων του Άρη απέναντι στον ίδιο και στον αθλητή. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα δεδομένα της υπόθεσής του άλλαζαν ανά ώρα.

Οι εναλλαγές ήταν πολύ εντονότερες στη διάρκεια των επαφών για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Η αλήθεια είναι ότι υπέρμαχος της παραμονής του Κουέστα με αυξημένες απολαβές ήταν ο πρώην ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Άγγελος Χαριστέας, εκτιμώντας ότι η θέση του τερματοφύλακα δεν «αντέχει» ρίσκο. Καθώς εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις, επιτεύχθηκε προφορική συμφωνία και με τον Μπάλαζ Μέγερι, τελικώς αποφασίστηκε η παραμονή του Κουέστα.

Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ «1»

Το καλοκαίρι ο Άρης λειτούργησε προς την κατεύθυνση δημιουργίας συνθηκών συναγωνισμού στη θέση «1». Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε προφορική συμφωνία με τον 25χρονο τερματοφύλακα Πολ Ίτσο (ο οποίος κατέληξε στην Ξάνθη). Αυτή κόλλησε στην αδυναμία του Αυστραλού να λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Αδελαΐδας. Λόγω περιορισμένων χρονικών περιθωρίων, ο Άρης δεν είχε την πολυτέλεια να τον περιμένει για περισσότερες από 8-10 ημέρες κι έτσι προέκυψε ο Ζακαρί Μπουσέ. Το προφίλ του Γάλλου τερματοφύλακα δεν ήταν άγνωστο στους ανθρώπους του Άρη κι όταν διαπιστώθηκε ότι η οικονομική συμφωνία είναι συμφέρουσα για την ομάδα, αυτομάτως προστέθηκε στο ρόστερ. Με την απόκτηση του Μπουσέ, ο Κουέστα απέκτησε συναγωνισμό. Αυτός έγινε ακόμη μεγαλύτερος με την προσθήκη του Μάριου Σιαμπάνη, ενώ ο Φαμπιάν Έμαν έχει βγει από το κάδρο.

ΤΑ «ΜΟΙΡΑΙΑ» ΛΑΘΗ

Το φετινό ξεκίνημα του Χουλιάν Κουέστα είναι αντίστοιχο με το περσινό. Στο ίδιο γήπεδο, υπερασπιζόμενος την ίδια εστία και πάλι σε ευρωπαϊκό αγώνα (τούτη τη φορά απέναντι στην Κόλος Κοβαλίβκα), στον Ισπανό «χρεώθηκε» το δεύτερο γκολ της ουκρανικής ομάδας το οποίο «έσβησε» το όνειρο της διάκρισης στο EuropaLeague. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, 29χρονος ήταν στο βασικό σχήμα του Άρη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία, πλέον όμως είναι σε καθεστώς αμφισβήτησης έπειτα από την κακή εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν η απόφαση αντικατάστασής του στο βασικό σχήμα από τον Ζακαρί Μπουσέ έχει μόνιμο χαρακτήρα ή προσωρινό, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Πάντως είναι η πρώτη φορά που ο Κουέστα δεν υπερασπίζεται την εστία του Άρη σε διαδοχικούς αγώνες (σ. σ. με Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης) δίχως να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να κερδίσει τη θέση η οποία κάποτε ήταν δεδομένη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα