Παναθηναϊκός: «Φως» στην υπόθεση Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: «Φως» στην υπόθεση Βιγιαφάνιες!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: «Φως» στην υπόθεση Βιγιαφάνιες!

bet365

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του και το gazzetta.gr καταγράφει όλα όσα έγιναν μέχρι και σήμερα αλλά και το πώς βιώνει ο Αργεντινός μέσος αυτή την κατάσταση.

Φαίνεται πως η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό το έχει στο... αίμα της να «γεννά» σίριαλ. Το πρώτο παίχθηκε για πάνω από 40 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο «τριφύλλι». Εκείνο που θύμισε κάτι από… μεξικάνικη σαπουνόπερα λόγω και της εμπλοκής της Μονάρκας Μορέλια, είχε happy end, καθώς στις 6 Αυγούστου η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

To δεύτερο σίριαλ, έχει τραβήξει πολύ περισσότερο από το πρώτο και μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πότε θα κάνει ντεμπούτο ο 29χρονος άσος; Πότε θα πατήσει και πάλι χορτάρι με την πράσινη φανέλα; Πότε θα αρχίσει να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, την οποία πλήρωσε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός για να τον φέρει πίσω; Τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα και γιατί ο «Βίγια» έχει χάσει ήδη τα πρώτα πέντε παιχνίδια της ομάδας του;

Το gazzetta.gr επιχειρεί να ρίξει… φως στην υπόθεση.

ΗΡΘΕ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΘΛΑΣΗ

Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 14 Μαρτίου του 2020. Στο νικηφόρο 4-0 της Μονάρκας επί της Κερετάρο, στο οποίο αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Έκτοτε και λόγω της πανδημίας ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα, μέχρι να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Όταν πέρασε από ιατρικά, δεν είχε θλάση. Αν είχε θλάση, δεν θα ακολουθούσε άμεσα ειδικό πρόγραμμα στο Κορωπί αλλά θεραπεία. Αυτό το οποίο τον ενοχλούσε ήταν μια ευαισθησία στους προσαγωγούς, η οποία πιθανότατα να προέκυψε από λανθασμένη αποκατάσταση σε ένα τράβηγμα ή μία θλάση.

ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΖΗΜΙΑ

Στις 19 Αυγούστου ο Βιγιαφάνιες ξεκίνησε προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν θα έπρεπε και υπερίσχυσε η επιθυμία του παίκτη να μπει στο κανονικό πρόγραμμα και να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό. Δεν ένιωθε καμία ενόχληση και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Ο «Βίγια» (και αυτό αποτελεί συμπέρασμα από τις προετοιμασίες που έχει κάνει ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό) δεν είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν τις προπονήσεις χαλαρά. Δίνει πάντα το 100%. Καθημερινά.

Στις 30 Αυγούστου έρχεται η ζημιά. Ο Βιγιαφάνιες υπέστη θλάση στον προσαγωγό, έχοντας πάρει περισσότερα προπονητικά φορτία από όσα άντεχε το συγκεκριμένο σημείο του σώματός του.

Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, 27 Οκτωβρίου, ο Βιγιαφάνιες έκανε δύο προσπάθειες να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς. Την πρώτη ένιωσε και πάλι αυτή την ενόχληση στους προσαγωγούς και επέστρεψε σε ατομικό πρόγραμμα ενώ την δεύτερη στο εσωτερικό φιλικό στο Κορωπί, μετά από μια «30άρα» πάσα όπου έβαλε παραπάνω δύναμη, ένιωσε πόνο και ξαναμπήκε στα… πιτς!

Απαραίτητη σημείωση: Από τα στοιχεία που υπάρχουν για την κατάσταση του Αργεντινού δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά πως έχει σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, άρα θα πρέπει στην έσχατη περίπτωση να μπει στο χειρουργείο για να ξεμπερδεύει. Δεν είναι μία τέτοια περίπτωση.

Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως μετά από τόσο καιρό με ενοχλήσεις, ο «Βίγια» έχει έναν φόβο μήπως πάθει υποτροπή και μείνει για καιρό εκτός. Για αυτό και το τελευταίο διάστημα πήγε αρκετά συντηρητικά και στο ιατρικό επιτελείο δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν το οτιδήποτε, παρά την δεδομένη πίεση που υπάρχει για να μπει ακόμη ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής στην εξίσωση μίας ομάδας που μετά από πέντε παιχνίδια, δεν έχει ούτε μία νίκη!

ΕΙΝΑΙ «ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ», «ΠΑΙΖΕΙ» ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Πώς έχει ζήσει ο Βιγιαφάνιες αυτή την κατάσταση; Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής ήταν πραγματικά «τρελαμένος» και πέρασε χρονικά διαστήματα, στα οποία ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Όπως είπαμε και πριν, δεν είναι από τις περιπτώσεις που θα «κοροϊδέψουν», θεωρεί πως ως ο πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ, είναι ο ηγέτης της ομάδας, εκείνος που πρέπει να βγει μπροστά και να αλλάξει την κατάσταση.

«Θέλω να παίξω, δεν αντέχω άλλο» λέει συνέχεια στους συμπαίκτες του και την τελευταία εβδομάδα η ψυχολογία του είναι καλύτερη από ποτέ. Δεν τον έχουν εγκαταλείψει πλήρως οι ενοχλήσεις, αλλά τον πρώτο καιρό θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτές, ώστε σιγά-σιγά αυτή η ευαισθησία να υποχωρήσει.

Την Τρίτη προπονήθηκε κανονικά και αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή στα σημερινά δεδομένα, είναι πιθανό να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με την Λαμία. Κυρίως για ψυχολογικούς λόγους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα