Παναθηναϊκός: Προσωπικότητα, ποιότητα και ύψος θα δώσει ο Μαουρίσιο!

Παναθηναϊκός: Προσωπικότητα, ποιότητα και ύψος θα δώσει ο Μαουρίσιο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Προσωπικότητα, ποιότητα και ύψος θα δώσει ο Μαουρίσιο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα τρία κυρίαρχα στοιχεία που θα προσθέσει ο Μαουρίσιο στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού σε μία μεταγραφή που έπρεπε να γίνει και γράφει για τις λεπτομέρειες του επερχόμενου deal!

Μαουρίσιο, λοιπόν, αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, καθώς η μεταγραφή έχει περάσει στο στάδιο των συμβολαίων πριν τις ανακοινώσεις.

Αυτός είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την μεσαία γραμμή, σε μία μεταγραφή που έπρεπε να γίνει, καθώς το πρόβλημα του «τριφυλλιού» στον άξονα του κέντρου είναι μεγάλο, με καθοριστικό παράγοντα την κάκιστη εικόνα του Γιασίν Αγιούμπ(προχειρότητα στις μεταβιβάσεις, εύκολο λάθος, καθόλου κάθετο παιχνίδι, έλλειψη φυσικών δυνάμεων και έντασης) και την έλλειψη χαρακτηριστικών στο σύνολο για να λειτουργήσει σωστά το 4-3-3 που έχει στο μυαλό του ο Ντάνι Πογιάτος.

Είτε ο Καταλανός παραμείνει, είτε φύγει… αύριο το πρωί που λέει ο λόγος, η προσθήκη ενός ποιοτικού μέσου ήταν επιβεβλημένη, μετά τα πρώτα δείγματα γραφής του Μαροκινού που είναι εντελώς απογοητευτικά και το δεδομένο πως ο Λούκας Βιγιαφάνιες αποκτήθηκε για να παίξει ως 8άρι, αλλά δεν είναι τέτοιος. Σε καμία περίπτωση.

Για πολλούς αποτελεί έκπληξη η μεταγραφή Μαουρίσιο, για τους αναγνώστες του gazzetta.gr όχι, καθώς όπως αποκαλύψαμε το προηγούμενο Σάββατο, ο Βραζιλιάνος μέσος είχε ξεχωρίσει στο «πράσινο στρατόπεδο».

Μικρή παρένθεση. Καμία ανατροπή δεν έγινε στο θέμα του Μαουρίσιο. Ο παίκτης εξαρχής άρεσε πολύ στην διοίκηση του Παναθηναϊκού, στο «τριφύλλι» γνώριζαν πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να ξέρεις για έναν υποψήφιο μεταγραφικό στόχο και όταν έριξε τις απαιτήσεις του έγινε η «δουλειά». Ο παίκτης είχε συμβόλαιο 1.3 εκατομμύρια ευρώ στον «δικέφαλο του βορρά» και έχει συμφωνήσει για 400.000 ευρώ πάγιες απολαβές στους «πράσινους». Επέλεξε τον Παναθηναϊκό αντί του ΠΑΟΚ εξαιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου που θα έχει στην ομάδα, κάτι που στην πρώην ομάδα του δεν μπορούσε να εξασφαλίσει λόγω του υψηλού ανταγωνισμού.

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, άλλο είναι η διοίκηση του κλαμπ, άλλο ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα που βρίσκεται σε απόλυτη δυσμένεια από τον Γιάννη Αλαφούζο. Και αυτό τα λέει όλα για την-σε καμία περίπτωση- ιδανική λειτουργία του «τριφυλλιού». Θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής συνεχίσει στους «πράσινους», αν και για την ώρα δεν υπάρχει δεδομένη απόφαση.

Κλείνει η παρένθεση και πάμε να δούμε ποια είναι τα στοιχεία που μπορεί να βάλει ο Βραζιλιάνος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού αλλά και αυτά που δεν μπορεί να κάνει πάνω στο χορτάρι, ώστε όλοι να ξέρουν τι να περιμένουν από έναν παίκτη που ήταν βασικός και αντικατάστατος στον σπουδαίο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου αλλά εξίσου σημαντικός και μετά τους χιαστούς, με τον Αμπέλ στην τεχνική ηγεσία. Ο Πορτογάλος, μάλιστα, ήταν εκείνος που ζήτησε από την διοίκηση να κάνει νέα προσέγγιση στην πλευρά του έμπειρου μέσου για να επιστρέψει.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ

  • Ποιο είναι το κορυφαίο χαρακτηριστικό του ποδοσφαιριστή; Η ποιότητα στις επαφές. Οι πάσες του, οι επιλογές του, η ικανότητα να δει την πάσα, πριν γίνει κάτοχος της μπάλας, η ικανότητα να αξιοποιήσει στον χώρο τις κινήσεις των συμπαικτών του, η δυνατότητα να παίζει κάθετα. Ένας «εγκέφαλος» στην μεσαία γραμμή. Η παρουσία του βάζει στην εξίσωση της κυκλοφορίας, έναν άριστο χειριστή της μπάλας, έναν playmaker υψηλού επιπέδου. Στοιχείο που λείπει από την μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού». Παράλληλα είναι άρτιος εκτελεστής στημένων φάσεων.
  • Ο Μαουρίσιο είναι ένας παίκτης με ηγετική προσωπικότητα. Δεν θα κρυφτεί, θα βγει μπροστά στα δύσκολα, θα προσπαθήσει να… παρασύρει, να εμπνεύσει, να «ξυπνήσει». Αυτό και αν το έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή πάνω στο χορτάρι.Από κει και πέρα, είναι ένας αθλητής που στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ ήταν σημείο αναφοράς για την συμμετοχή του στην δημιουργία καλού κλίματος, βάζοντας πάντα και πάνω από όλα την ομάδα. Όπως πρέπει να κάνει ένας ηγέτης…
  • Είναι ποδοσφαιριστής που «έχει» το γκολ. Πατάει στην αντίπαλη περιοχή, συνεισφέρει στο σκοράρισμα, αυτό δείχνουν και τα 43 γκολ στην καριέρα του, που σε συνδυασμό με τις 27 ασίστ, αποτελούν ένα πολύ καλό στατιστικό για την βοήθειά του στην δημιουργία και την εκτέλεση στο επιθετικό τρίτο. Ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια δεν παίρνει γκολ από τους κεντρικούς του μέσους…
  • Ο Μαουρίσιο θα δώσει και ύψος στην «κοντή» μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος είναι 1.84, καλός στις εναέριες μονομαχίες και προσθέτει ακόμη ένα στοιχείο που έλειπε.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ

  • Η συζήτηση που αφορά την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού είχε μεταξύ άλλων αναφορές για ταχύτητα, για ένταση, για τρεξίματα. Σε καμία περίπτωση ο Βραζιλιάνος δεν είναι αυτός που θα βγάλει επιθετικότητα στο μαρκάρισμα. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει πως είναι… μαύρη τρύπα ανασταλτικά. Έχει καλή ανασταλτική συμπεριφορά αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα βγει να πιέσει, να κλέψει την μπάλα.
  • Επίσης είναι ξεκάθαρο από τα περίπου 100 παιχνίδια που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, πως υστερεί σε ταχύτητα. Είναι αργός στα πόδια αλλά η ταχύτητα στην σκέψη, «μακιγιάρει» κάπως αυτή την αδυναμία.

Συνοψίζοντας: Είναι μια κίνηση που έχει λογική, σου καλύπτει «κουτάκια» που έλειπαν από την μεσαία γραμμή, ο Μαουρίσιο έχει αποδείξει αν είναι ένας καλός κεντρικός μέσος ή όχι. Για να τα λέμε, όμως, όλα: Ο τρόπος που έγινε αυτή η μεταγραφή είναι λάθος, δείχνει πως ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί σωστά και η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ο Γιάννης Αλαφούζος μπαίνει σε... football manager mode και δεν υπολογίζει μία σωστή ποδοσφαιρική οργάνωση και δομή, τα αποτελέσματα στο τέλος της ημέρας, μόνο ευχάριστα δεν είναι για τον σύλλογο.

Υ.Γ1: Αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να κάνει αλλαγή τεχνικού διευθυντή και προπονητή, το γράφουμε για ακόμη μία φορά: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝ «ΞΗΛΩΣΕΙ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ! ΕΓΚΛΗΜΑ! Αυτό είναι το ρόστερ, με αυτό ο νέος προπονητής και τεχνικός διευθυντής(όποτε και αν έρθουν) θα πρέπει να δουλέψουν με 2-3 προσθαφαιρέσεις τον Γενάρη.

Υ.Γ2: Η εβδομάδα που ξεκινά αύριο, Δευτέρα, θα φέρει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Έτσι μια μικρή πρόβλεψη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.