Πάντα θα υπάρχουν λόγοι σ’ ένα αντίο…

Πάντα θα υπάρχουν λόγοι σ’ ένα αντίο…

Πάντα θα υπάρχουν λόγοι σ’ ένα αντίο…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έκανε πράξη την επιθυμία του Δημήτρη Πέλκα να φύγει για τη Φενέρμπαχτσε και να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του.

Από τα 14 του, πιτσιρίκι που μόλις είχε ξεμυτίσει απ’ τα αβγό του, έπρεπε να μείνει μόνο του, στους ξενώνες τις Τούμπας. Μεγάλωσε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέσα στον «ασπρόμαυρο» ναό. Με μια παύση -τη σεζόν 2014-15- πέρασε όλα του τα χρόνια σε άσπρο και μαύρο φόντο και να, που έφτασε η στιγμή να μαζέψει τα πράγματα του από τα αποδυτήρια και να πει αντίο.

Ο Δημήτρης Πέλκας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, τη γενέτειρα πόλη του ΠΑΟΚ, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι έχουν το όνομά του στην transfer list τους εδώ και μια διετία, το επανάφεραν την ύστατη ώρα της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου και με τις ευλογίες του γνωστού μας, Ερόλ Μπουλούτ, έκαναν την κίνησή τους.

Ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» είχε συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν ήταν ελεύθερος, όμως έδειχνε να επιθυμεί πάρα πολύ να αλλάξει περιβάλλον, να αλλάξει παραστάσεις, το είχε κάνει κοντά στα 20 του όταν βρέθηκε στην Πορτογαλία και την Σετούμπαλ για ένα εξάμηνο.

Ο Πέλκας ένιωθε αφόρητη πίεση. Ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τον «πλήγωσε» και τα όσα ακούστηκαν και ειπώθηκαν για το χαμένο πέναλτι στο παιχνίδι με την Κρασνοντάρ τον επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό.

Αντιλήφθηκε ότι είχε έρθει η ώρα της αποχώρησης παρότι από το καλοκαίρι φορούσε μόνιμα στο αριστερό μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μετά την αποχώρηση του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο Ιβάν Σαββίδης πληροφορήθηκε στο Ροστόφ την πρόταση της «Φενέρ» και κυρίως αντιλήφθηκε την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να γίνει πράξη η μεταγραφή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γι’ αυτό παρότι το σκέφτηκε αρκετά, μιλούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για το συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισε να μην μπει ξανά εμπόδιο.

Το είχε κάνει πριν από δύο χρόνια όταν είπε όχι σε μια πρόταση με τριπλάσια χρήματα από το 1,6 εκατ. ευρώ που δίνει τώρα η τουρκική ομάδα. Όμως, αυτή τη φορά δεν έπαιζε ρόλο το οικονομικό αντίτιμο, άλλωστε δε διορθώνει τη θέση του ΠΑΟΚ απέναντι στο FFP, αλλά η επιθυμία και το συμφέρον του ποδοσφαιριστή.

Οι «ασπρόμαυροι» αντιλήφθηκαν ότι θα έπρεπε να συμπεριφερθούν απέναντι σ’ ένα παιδί που μεγάλωσε στην Τούμπα, βάζοντας μπροστά το συναίσθημα, την ανάγκη του Πέλκα να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, σε καμία περίπτωση να κοιτάξουν τους αριθμούς και τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο της ομάδας.

Άλλωστε, είπαμε το FFP δε διορθώνεται μ' αυτή την πώληση, αφήστε που όσα λεφτά πάρει ο ΠΑΟΚ από τη Φενέρμπαχτσε θα τα δώσει για να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον αντικαταστάτη του 26χρονου μεσοεπιθετικού, κι αυτός είναι ο κατά ένα χρόνο μικρότερος του, Αυστριακός μέσος της Ραπίντ Βιέννης, Τόμας Μουργκ.

Εξετάστηκε και ο Ελβετός (με ιταλική καταγωγή και διαβατήριο) Σαμουέλε Κάμπο της Βασιλείας, μερικές ακόμα περιπτώσεις, γενικώς στη Μικράς Ασίας τρέχουν να προλάβουν τη μάχη με το χρόνο και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να εκπλήξουν ευχάριστα τον κόσμο τους. Ίδωμεν...

Κι αν σας αρέσουν τόσο πολύ οι αριθμοί, σ’ αυτά τα σχεδόν οκτώ γεμάτα χρόνια της επαγγελματικής παρουσίας στην Τούμπα, ο Δημήτρης Πέλκας κατέγραψε 201 συμμετοχές (44 γκολ, 33 ασίστ), κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα, όντας κομβικός και καθοριστικός στους τελικούς του 2018 (γκολ) και του 2019 (ασίστ) απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.