Βόλος: Το focus του Λόπεθ στη συνοχή και η επιθετική ανάπτυξη

Βόλος: Το focus του Λόπεθ στη συνοχή και η επιθετική ανάπτυξη

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Το focus του Λόπεθ στη συνοχή και η επιθετική ανάπτυξη

bet365

Θετικό πρόσημο παίρνει ο Βόλος μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της σεζόν και το ζητούμενο πλέον για τον Άνχελ Λόπεθ είναι να αποκτήσει το απαραίτητο «δέσιμο» το σύνολό του.

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα μέσα στην έδρα του Ατρόμητου, ο Βόλος γνώρισε την πρώτη του ήττα για τη φετινή σεζόν από τον Άρη, σε ένα παιχνίδι ωστόσο που θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο στρατόπεδο της ομάδας της Μαγνησίας η γεύση που άφησε το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτή καθώς το σύνολο του Λόπεθ τα έδωσε όλα, πάλεψε και το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, εκτός από τα αποτελέσματα που θα παίξουν μεγάλο ρόλο για να μπορέσει ο Βόλος να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας και να πετύχει τον στόχο της γρήγορης παραμονής, το άλλο πλέον σημαντικό ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή είναι να αποκτήσει ομοιογένεια το ρόστερ, το οποίο αποτελείται από πολλούς νέους ποδοσφαιριστές μιας και το καλοκαίρι άλλαξε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι πάνω στο οποίο δουλεύει ο Λόπεθ και υπάρχουν οι ενδείξεις ότι όσο περνάει ο χρόνος τα νέα... κομμάτια του παζλ θα «δένουν» καλύτερα μεταξύ τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Άρη είχε μια μόνο διαφοροποίηση σε σχέση με την πρεμιέρα στο Περιστέρι. Κι αυτή είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Τσοκάνη αντί του Γκουαροτσένα, περνώντας τον Μπαριέντος ως αριστερό εξτρέμ. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι ίδιοι, κάτι απόλυτα λογικό μιας και ο Λόπεθ θέλει να δώσει συνοχή σε ένα σύνολο παικτών ώστε να μπουν οι βάσεις για κάτι καλό στη συνέχεια της σεζόν.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο, η πρώτη αλλαγή ήταν ο Μπαρτόλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Με τον Ατρόμητο αντικατέστησε τον Γκουαροτσένα, ενώ με τον Άρη τον Μπαριέντος. Είναι αλήθεια πως ο Λόπεθ πρέπει να χωρέσει αρκετά «δεκάρια» στην ενδεκάδα, καθώς εκτός του Μπαριέντος, υπάρχει ο Μαρτίνες, αλλά και ο Νίνης, ο οποίος δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμα. Από την αριστερή πλευρά ο Βόλος προσπάθησε κυρίως να δημιουργήσει στην ήττα από τον Άρη, με τον ανεβασμένο στο ξεκίνημα της σεζόν Φεράρι, και ο Λόπεθ προφανώς στηριζόταν εκεί και στην ταχύτητα που μπορεί να δώσει ο Μπαρτόλο με την είσοδό του.

Φυσικά ο Ισπανός τεχνικός όταν «δέσει» το σύνολο των παικτών του περιμένει βοήθειες και από τον άξονα στο επιθετικό κομμάτι. Τόσο στη δημιουργία και στην τροφοδότηση των Δουβίκα ή Γέντρισεκ μπροστά, όσο και στις τελικές ενέργειες. Ο Μαρτίνες για παράδειγμα αποτελεί «κλειδί» γι' αυτό γνωρίζοντας το πρωτάθλημα και διαθέτοντας την ποιότητα στην παραγωγή φάσεων, ωστόσο θα χρειαστούν περισσότερες βοήθειες τόσο από τον Ριένστρα όσο και από τον Μπαριέντος από τον άξονα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα