Βόλος: Τα αποτελέσματα και η ομοιογένεια σε πρώτο πλάνο

Βόλος: Τα αποτελέσματα και η ομοιογένεια σε πρώτο πλάνο

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Τα αποτελέσματα και η ομοιογένεια σε πρώτο πλάνο

bet365

Θετικό ντεμπούτο για τον Άνχελ Λόπεθ στον Βόλο και ξεκίνημα με το... δεξί για την ομάδα της Μαγνησίας, στην οποία προτεραιότητα αποτελούν η χημεία στο ρόστερ και τα γρήγορα αποτελέσματα.

Εξαιρετική αρχή έκανε ο Βόλος στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten περνώντας νικηφόρα με 0-2 από το Περιστέρι επί του Ατρόμητου. Ο Άνχελ Λόπεθ κάθισε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας πραγματοποιώντας ένα θετικό ντεμπούτο. Μετά την περσινή παρθενική συμμετοχή του Βόλου στην πρώτη κατηγορία, ο στόχος τη φετινή σεζόν είναι ξανά η γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Γι' αυτό και τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Άλλωστε αυτό ήταν το «κλειδί» της παραμονής την περσινή χρονιά καθώς στο πρώτο μισό μπήκαν οι στέρεες βάσεις για να κρατηθεί ο Βόλος σχετικά εύκολα.

Ο Λόπεθ είναι ένας προπονητής με επιθετική φιλοσοφία, ωστόσο στην αρχή και ειδικά σε παιχνίδια όπως στο εκτός έδρας με τον Ατρόμητο είναι απόλυτα λογικό η έμφαση να δίνεται στην ανασταλτική λειτουργία, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» ακόμα και στην πρώτη ευκαιρία μέσα στο ματς. Ο Δουβίκας μπορεί να μην το έκανε πράξη στη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά το πέτυχε με τη δεύτερη έπειτα από την όμορφη προσωπική ενέργεια και σέντρα του Φεράρι για να πάρει στο τέλος και το πέναλτι και ο Βόλος να «κλειδώσει» το διπλό.

Εκτός από τα γρήγορα αποτελέσματα στο ξεκίνημα, «κλειδί» για τον Βόλο αποτελεί και η ομοιογένεια καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στις αφίξεις - αποχωρήσεις το καλοκαίρι η λίστα ήταν μεγάλη και το ρόστερ άλλαξε σε σημαντικό βαθμό. Στο Περιστέρι η ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς είχε οκτώ νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μόνο οι Γκαραβέλης, Φεράρι και Γκουαροτσένα από αυτούς που άρχισαν στο βασικό σχήμα ήταν και πέρυσι στους Βολιώτες. Μόλις διαμορφωθεί λοιπόν η κατάλληλη χημεία μεταξύ των νέων παικτών, τότε ο Λόπεθ σταδιακά θα περνάει στην ομάδα του και το δικό του στίγμα, προσπαθώντας να παρουσιάσει ένα πιο επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου με κατοχή μπάλας.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το αν θα δούμε στην πορεία από τον Ισπανό προπονητή και τον σχηματισμό που παραδοσιακά τον διακρίνει, το 4-4-2 δηλαδή. Στο ντεμπούτο του πάντως ο Λόπεθ επέλεξε να κρατήσει το 4-2-3-1 με το οποίο παρουσιάστηκε κυρίως ο Βόλος στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Κάτι βέβαια που έχει εξήγηση από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν διάφορα «οκταροδεκάρια», όπως ο Μπαριέντος, ο Νίνης και ο Μαρτίνες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το rotation θα ανοίξει και ο Βόλος θα βασιστεί στην πλειοψηφία των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ, κάτι επίσης σημαντικό για τις λύσεις που θα έχει στα χέρια του ο Λόπεθ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα