ΑΕΚ: Εκανε το καθήκον της αλλά πρέπει να προσέξει…

ΑΕΚ: Εκανε το καθήκον της αλλά πρέπει να προσέξει…

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Εκανε το καθήκον της αλλά πρέπει να προσέξει…

bet365

Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά τα κατάφερε. Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσίασε τα αναμενόμενα στο χορτάρι.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο τέλος ενός αγώνα και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 2-0 και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της τη νέα σεζόν. Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο η Ενωση να μην έβρισκε διαδρόμους και γενικότερα να φαινόταν «εγκλωβισμένη» μέσα στις τέσσερις γραμμές, ωστόσο με την αλλαγή διάταξης του Ιταλού κόουτς, στο δεύτερο 45λεπτο, έφυγε με το διπλό από το Αγρίνιο.

Δεν έπιασε η αλχημεία του 3-5-2

Το σύστημα 3-5-2 του Μάσιμο Καρέρα αιφνιδίασε τους πάντες. Δύσκολα θα μάντευε κανείς την χρησιμοποίηση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου στο βασικό σχήμα και πόσω μάλλον στη θέση του αμυντικού χαφ. Κι όμως ο 28χρονος άσος τα πήγε εξαιρετικά. Θα έλεγε κανείς πως στο πρώτο ημίχρονο ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα. Τρεξίματα, καλύψεις και διάθεση.

Σίγουρα ο Καρέρα βγήκε κερδισμένος από την συγκεκριμένη επιλογή του. Οσον αφορά τα νέα πρόσωπα της ομάδας Ινσούα, Ανσαριφράρντ και Χνιντ, ο μόνος που φαινόταν έξω από τα νερά του ήταν ο τελευταίος.

Οι δύο πρώτοι ήταν ιδιαίτεροι κινητικοί. Ο Αργεντινός είχε και τα ανεβάσματα του από την πλευρά του, βοηθώντας την ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι ενώ και στις αμυντικές του τοποθετήσεις ήταν συνεπής.

Ο Ιρανός επιθετικός ξεκίνησε ορεξάτος. Εψαχνε το γκολ, φαινόταν. Τελικά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και στη συνέχεια του βγήκε η κούραση. Από την άλλη το άγχος του Τυνήσιου στόπερ ήταν τόσο μεγάλο, που στο πρώτο 15λεπτο αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και αν έμενε και στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν καθόλου απίθανο η ΑΕΚ να ολοκλήρωνε το ματς με παίκτη λιγότερο.

Ο Καρέρα το αντιλήφθηκε άμεσα και προχώρησε στην αντικατάσταση του. Δεν λέει κάποιος πως πρόκειται για έναν παίκτη που δεν θα βοηθήσει στο μέλλον, αλλά το άγχος του για να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του πρώτου αγώνα, τον κατέβαλε.

Αν έχεις Λιβάια-Μάνταλο διάβανε…

Ο Κροάτης δεν ήταν σε καλή μέρα. Πολλά λάθη όταν είχε την μπάλα στα πόδια του και μηδέν δημιουργία. Ωστόσο έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την ομάδα του, ανοίγοντας το σκορ με υπέροχη κεφαλιά. Ξεκίνησε στο ματς σε ρόλο επιτελικού αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν μπόρεσε να τα βγάλει εις πέρας σε αυτή τη θέση.

Πάντως, το αξιοσημείωτο είναι πως και την περυσινή σεζόν στο Αγρίνιο, ο Λιβάια είχε δώσει στην ομάδα του τη νίκη, με γκολ που σημείωσε στο 69’. Το Σάββατο (19/09) πάντως σκόραρε ένα λεπτό νωρίτερα! Οσον αφορά τον Μάνταλο η απουσία του στο πρώτο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρη.

Η Ενωση, δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία στο ματς κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απουσία του αρχηγού της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και ο Καρέρα παραδέχθηκε πως με την είσοδο του Μάνταλου άλλαξε η εικόνα της ΑΕΚ. Κι αυτό αποδεικνύει πόσο ηγετικό και σημαντικό ρόλο έχει στον αγωνιστικό χώρο ο 29χρονος μεσοεπιθετικός.

Για δεύτερη φορά ο Τσιντώτας έδωσε απαντήσεις

Η επέμβαση στο πέναλτι του Ματσόλα κράτησε την ΑΕΚ ζωντανή και δεν την έβαλε σε μπελάδες στη συνέχεια του ματς. Ο 27χρονος πορτιέρε είχε αποκρούσει πέναλτι και στο Πανθεσσαλικό αλλά τότε δεν μπόρεσε να χαρεί την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτή τη φορά, κράτησε το μηδέν, χάρη στη σωτήρια επέμβαση του και η Ενωση έφυγε αλώβητη από το Αγρίνιο.

Και τώρα Σεντ Γκάλεν

Ενα κρισιμότατο νοκ-άουτ παιχνίδι καλείται να δώσει η ΑΕΚ την Πέμπτη (24/09, 21:30) και μάλιστα μακριά από το ΟΑΚΑ κόντρα στην Σεντ Γκάλεν. Ο Μάσιμο Καρέρα και οι συνεργάτες του θα πρέπει να ετοιμάσουν την ομάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Europa League, εκεί όπου πιθανότατα θα την περιμένει η Βόλφσμπουργκ.

Η Ενωση χρειάζεται μπόλικη δουλειά ακόμα, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό σημείο που επιθυμεί ο Ιταλός τεχνικός. Στο ματς με τους Ελβετούς ο Καρέρα θα έχει στη διάθεσή του όλα τα νέα πρόσωπα.

Για την ακρίβεια στη List A δηλώθηκαν 22 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια κενή θέση ακόμα (μπορεί μέχρι 23), συνεπώς με την πρόσφατη απόκτηση του Σάκχοφ δεν θα χρειαστεί να βγει κάποιος από τη λίστα. Η ΑΕΚ θα πρέπει να αφήσει γρήγορα τη νίκη με τον Παναιτωλικό πίσω της και να θέσει (που το έχει κάνει ήδη) ως αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα