ΑΕΚ - Μάνταλος: Με τη... σφραγίδα του αρχηγού της!

ΑΕΚ - Μάνταλος: Με τη... σφραγίδα του αρχηγού της!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Μάνταλος: Με τη... σφραγίδα του αρχηγού της!

bet365

Το έπιασε από εκεί που το άφησε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο Αγρίνιο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φύγει η ΑΕΚ με το διπλό και να ξεκινήσει με το... δεξί τη νέα σεζόν.

Σίγουρα ο Παναγιώτης Τσιντώτας με την απόκρουση πέναλτι που είχε στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας σε εκείνο το σημείο του ματς το 0-1, έπαιξε μεγάλο ρόλο για να πάρει η ΑΕΚ το διπλό μέσα στην έδρα του Παναιτωλικού. Μάλιστα ήταν η δεύτερη σερί απόκρουση πέναλτι για τον Έλληνα γκολκίπερ, μετά από εκείνη που είχε στον τελικό του Κυπέλλου. Όμως, ο MVP και εκείνος που μεταμόρφωσε την εικόνα της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήταν ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο Αγρίνιο το έπιασε από εκεί που το άφησε την περσινή σεζόν, όταν με double-double σε γκολ και ασίστ (11/13) τράβηξε το... κουπί μαζί με τους Λιβάια και Ολιβέιρα. Ο Μάνταλος πέρασε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους και σε συνδυασμό με την αλλαγή σχηματισμού σε 4-3-3 έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ και με ασίστ και γκολ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο νικηφόρο ξεκίνημα της Ένωσης στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Στο πρώτο μέρος το 3-5-2 του Καρέρα δεν ήταν καθόλου λειτουργικό και η απουσία του Μάνταλου από το κέντρο... έβγαζε μάτι καθώς δεν υπήρχε κάποιος δημιουργικός παίκτης στον άξονα να παίξει κάθετα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη βγάζοντας την μπάλα μπροστά. Ο Ιταλός κόουτς διόρθωσε το λάθος του ακριβώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου περνώντας τον Μάνταλο στο ματς και αυτόματα ο αρχηγός της ΑΕΚ έβαλε την Ένωση μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, κάνοντας την επικίνδυνη.

  • Στο 47' το τακουνάκι του Μάνταλου στον Ανσαριφάρντ δημιούργησε την πρώτη απειλή, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (48') το ίδιο συνέβη και με την κάθετη που έβγαλε στον Λιβάια, με τους κιτρινόμαυρους να αρχίζουν να πατούν περιοχή με της κινήσεις του αρχηγού τους.
  • Μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά και συγκεκριμένα στο 54' δημιούργησε με προσωπική του ενέργεια και τρίτη επικίνδυνη κατάσταση όταν έφυγε κατά μέτωπο και στάθηκε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα βγάζοντας σε αντεπίθεση τον Ανσαριφάρντ.

Ήταν θέμα χρόνου ότι από το δικό του πόδι η ΑΕΚ θα έβρισκε τη λύση...

  • Στο 64' από γέμισμά του στον Παουλίνιο στα πλάγια, η μπάλα στρώθηκε στη συνέχεια στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να σουτάρει και τον Κνετ να μπλοκάρει προ του Μάνταλου, ο οποίος είχε πατήσει περιοχή για να επωφεληθεί από πιθανό ριμπάουντ.
  • Ο Μάνταλος συνέχιζε να έχει τρομερή επιρροή στο παιχνίδι και όπως ήταν αναμενόμενο βοήθησε την ΑΕΚ να βρει δίχτυα. Αυτός ήταν που πήρε το κόρνερ στο 68', αυτός ήταν που το εκτέλεσε και βρήκε το κεφάλι του Λιβάια για το 0-1.

  • Στο 84' ο Μάνταλος αν είχε γυρίσει καλά την μπάλα στην κίνηση, έπειτα από το έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ του Λιβάια, θα μπορούσε να είχε καταγράψει και δεύτερη ασίστ βρίσκοντας το κεφάλι του Ολιβέιρα.
  • Λίγο όμως πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου (87') ο αρχηγός της ΑΕΚ χρίστηκε και σκόρερ σημαδεύοντας ψύχραιμα τη γωνία, έχοντας κάνει μια μικρή προσποίηση, σφραγίζοντας και το διπλό (0-2).

Μία ασίστ, ένα γκολ και τόσες κάθετες μπαλιές αλλά και προσωπικές ενέργειες μέσα σε ένα ημίχρονο φωτογραφίζουν απόλυτα τον Μάνταλο ως τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ για να πάρει το διπλό στο Αγρίνιο. Ο αρχηγός της απέδειξε για άλλη μια φορά το πόσο επιδραστικός είναι μέσα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αγωνιζόμενος στον άξονα. Ο αρχηγός φώναξε ξανά «παρών» από την αρχή της νέας σεζόν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα