Βόλος 2020-21: Γρήγορη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο

Βόλος 2020-21: Γρήγορη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο

Δημήτρης Βέργος
Βόλος 2020-21: Γρήγορη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο

bet365

Ο Βόλος στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στη Super League θα επιδιώξει να παραμείνει γρήγορα στην κατηγορία και έπειτα να πλασαριστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Σχετικά εύκολα κατάφερε ο Βόλος την περσινή σεζόν να παραμείνει στη Super League Interwetten, στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Η ξαφνική αποχώρηση του Χουάν Φεράντο από την τεχνική ηγεσία στα μέσα της σεζόν δημιούργησε πρόβλημα καθώς η ομάδα ήταν μονταρισμένη τα προηγούμενα χρόνια με τον Ισπανό τεχνικό. Ωστόσο οι βαθμοί που είχαν μπει στο... τσεπάκι του Βόλου μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο αποτέλεσαν τη βάση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Ο Αλμπέρτο Γκαγέγο που τον αντικατέστησε δεν μπόρεσε να... κολλήσει στην ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν στα πλέι άουτ με τον Στέφανο Ξηροφώτο.

Αναμενόμενα το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό. Πολλές οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, με τον Βόλο να δείχνει σε επίπεδο προσώπων δυνατότερος σε σχέση με πέρυσι. Μένει να αποδειχθεί φυσικά και στο γήπεδο. Ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και πραγματοποίησε την προετοιμασία, ωστόσο μετά από 37 μέρες ήρθε το ξαφνικό συναινετικό διαζύγιο των δύο πλευρών καθώς η συνεργασία τους δεν... περπάτησε, με τον Βόλο γρήγορα να βρίσκει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του 37χρονου Ισπανού Άνχελ Λόπεθ.

ΗΡΘΑΝ: Ριένστρα, Μπαριέντος, Κλέιμαν, Κρητικός, Λουντεβάλ, Κιάκος, Κολόμπο, Μπαρτόλο, Παπαδόπουλος, Δουβίκας, Νίνης, Σάντσες, Τέκιο, Λογαράς, Περέα, Μαρτίνες

ΕΦΥΓΑΝ: Μάντζης, Τσαούσης, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Λύραντζης, Μελίσσας, Κανταμουρό, Οικονόμου, Μαξ, Ζοάο, Τόρες, Κάσες, Κυζιρίδης, Μουνίθ

Ο νέος τεχνικός του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ με τον Αχιλλέα Μπέο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μόλις 37 μέρες διατηρήθηκε στο πόστο του προπονητή ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 24 Ιουλίου, πραγματοποίησε κανονικά προετοιμασία και μετά τα φιλικά τεστ επήλθε η λύση της συνεργασίας του με τον Βόλο κοινή συναινέσει. Οι άνθρωποι του συλλόγου κινήθηκαν γρήγορα και στράφηκαν προς την Ιβηρική για την αντικατάστασή του, καταλήγοντας στο πρόσωπο του 37χρονου Ισπανού Άνχελ Λόπεθ. Ο Λόπεθ μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο καθόταν στον πάγκο της Ντελφίν από το Εκουαδόρ, ενώ έχει περάσει από την Εθνική της Ισημερινής Γουινέας και από την Ουέλβα ως πρώτος προπονητής επίσης. Ως βοηθός έχει εργαστεί σε Αλ Σαμπάμπ, Γκουανγκζού, Χετάφε και Πετρολούλ. Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί Ισπανόφωνοι παίκτες στο ρόστερ του Βόλου σίγουρα αποτελεί ένα στοιχείο που θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά τον νέο προπονητή της ομάδας. Άλλωστε γι' αυτόν τον λόγο η διοίκηση της ομάδας έψαξε προς σε αυτήν την κατεύθυνση για τον εκλεκτό. Φυσικά πρέπει να του δοθεί χρόνος να βρει τα πατήματά του και μένει να φανεί η δουλειά του πλέον στο γήπεδο μιας και για αρχή πρέπει να «δέσει» τα πολλά νέα πρόσωπα που έχει το ρόστερ, το οποίο άλλαξε ριζικά.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Στο φιλικό ανήμερα της λύσης της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη, ο Βόλος επικράτησε εύκολα με 4-1 της Παναχαϊκής παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και δείχνοντας μια καλή εικόνα. Στα προηγούμενα η ομάδα της Μαγνησίας προβλημάτισε. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι πρόκειται για μια ομάδα η οποία άλλαξε ριζικά καθώς στο αφίξεις – αποχωρήσεις τα ονόματα το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά. Συνεπώς εξ αρχής χρειαζόταν χρόνο να «δέσει». Στα άλλα τέσσερα φιλικά που έδωσε ο Βόλος με τον Τσιώλη στον πάγκο επικράτησε με 3-0 του Θησέα Αγριάς και ηττήθηκε από ΠΑΟΚ (0-2), Ατρόμητο (1-2) και Λαμία (2-0). Με τον Άνχελ Λόπεθ στο τιμόνι, ο Βόλος άρεσε στο ισόπαλο 0-0 με τον Άρη μια βδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν.

Μήτογλου και Ντεντάκης στο φιλικό του Βόλου με τον Ατρόμητο

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ: Η χρονιά θα είναι επιτυχημένη αν ο Βόλος αρχικά πάρει απόσταση από νωρίς από τις επικίνδυνες θέσεις και εξασφαλίσει στη συνέχεια γρήγορα την παραμονή του στη Super League Interwetten. Το ρόστερ με μια πρώτη ματιά έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι συνεπώς από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα τερματίσει τόσο καλύτερο. Πρέπει αρχικά να δοθεί πίστωση χρόνου στον νέο προπονητή Άνχελ Λόπεθ προκειμένου να μάθει το ρόστερ και να περάσει τα «θέλω» του καθώς δεν είναι λίγο να αλλάζει ξαφνικά προπονητής μέσα στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι και η χρονιά θα είναι αποτυχημένη αν ο Βόλος δεν «δέσει» ως σύνολο και κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Φυσικά σε περίπτωση υποβιβασμού δεν τίθεται θέμα πως θα είναι παντελώς αποτυχημένη χρονιά, ωστόσο ο πήχης είναι δεδομένα ψηλότερα καθώς όπως αναφέραμε ο στόχος είναι η γρήγορη παραμονή στη Super League Interwetten παίρνοντας απόσταση ασφαλείας. Πολλά θα κριθούν στην πίστωση χρόνου που θα έχει ο Λόπεθ στο τιμόνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Αν στηριχθεί ο Λόπεθ, και αυτός καταφέρει φυσικά να ταιριάξει με τα... χνώτα της ομάδας, τότε, λαμβάνοντας υπόψη και το ρόστερ που έχει διαθέσιμο, ο στόχος της γρήγορης παραμονής είναι εφικτός. Θεωρώ πως θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα μεταξύ 10ης και 11ης θέσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα