Ήταν ο Μιλιβόγεβιτς κι ο Γκιγιέρμε…

Ήταν ο Μιλιβόγεβιτς κι ο Γκιγιέρμε…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποχώρηση του Γκιγιέρμε από τον Ολυμπιακό.

Ήταν 7 Απριλίου, δηλαδή πριν 4,5 ολόκληρους μήνες, όταν είχα κάνει μία σημαντική, όπως πλέον αποδείχθηκε, παρατήρηση: ο Γκιγιέρμε ακριβώς κάθε δύο χρόνια αλλάζει ομάδα!!!

Σημείωνα https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1463659/tha-spasei-o-olympiakos-metagrafiko-roloi-toy-gkigierme :

«Στην Κορίνθιανς πήγε το καλοκαίρι του 2012 κι έμεινε ως το καλοκαίρι του 2014.

Στην Ουντινέζε πήγε το καλοκαίρι του 2014 κι έμεινε ως το καλοκαίρι του 2016.

Στην Κορούνια πήγε το καλοκαίρι του 2016 κι έμεινε ως το καλοκαίρι του 2018.

Στον Ολυμπιακό ήρθε το καλοκαίρι του 2018. Και τώρα έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι του 2020…»

Και πρόσθετα:

«Σε όλες δε τις περιπτώσεις έκανε μεταγραφή με λεφτά. Η ομάδα που τον έπαιρνε, πλήρωνε την προηγούμενη και δη με ποσά από 2,5 έως 4,5 εκ. Ευρώ. Ποτέ δεν έφυγε ως ελεύθερος από ομάδα. Όπως και τώρα, το καλοκαίρι, αν φύγει, θα φύγει ξανά με μεταγραφή, με πώληση».

Να που τώρα βλέπουμε το ίδιο έργο! Πάλι στη διετία ο Γκιγιέρμε κάνει μεταγραφή, πάλι με λεφτά κι όχι σαν ελεύθερος, «δίνοντας» στην ομάδα του ένα καλό ποσό, που στην περίπτωση του Ολυμπιακού πλησιάζει τα 6 εκ. Ευρώ, ποσό ρεκόρ στο ιστορικό των μεταγραφών του, αφού η Κορίνθιανς τον είχε πάρει 2.850.000 Ευρώ, η Ουντινέζε 4.500.000 Ευρώ, η Κορούνια επίσης 4.500.000 Ευρώ και ο Ολυμπιακός 2.500.000 Ευρώ!

Τέλος πάντων, θέλω να σας δείξω ότι τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαίο, εξ ου και βλέπετε ότι σημασία εκτός από το ρεπορτάζ (σας προϊδέασα πριν δύο-τρεις ημέρες για τις εξελίξεις με τους Άραβες), έχει και η σκέψη και η παρατήρηση…

Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός που είχε δύο χρόνια τον Γκιγιέρμε στο εξάρι του. Έστω κι αν στην πρώτη σεζόν ήταν στον πάγκο στους 10 πρώτους επίσημους αγώνες στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα, με τον Μαρτίνς να προτιμάει Μπουχαλάκη-Καμαρά. Κι έστω κι αν στη δεύτερη σεζόν έχασε ένα μήνα λόγω τραυματισμού, με τον Μαρτίνς να επιστρέφει πάλι στο δίδυμο Μπουχαλάκη-Καμαρά. Το σημειώνω αυτό γιατί μέσα στο Σεπτέμβρη αυτούς βλέπω να είναι βασικοί, Μπούχα και Μαντί, που έχουν χημεία-δύσκολο μου φαίνεται να ρίξει αμέσως στα βαθιά σε τόσο κρίσιμα ματς όσο τα play off του Champions League τον 23χρονο Πορτογάλο Πέπε ο Πέδρο

Κι ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός γιατί ο Γκιγιέρμε είχε ωραίο στιλ, ήταν εξάρι που ήξερε μπάλα οκταροδέκαρου, έβαζε και γκολ, έπαιρνε και τις κίτρινες όταν χρειάζονταν και γενικά ήταν καταλύτης του παιχνιδιού της ομάδας. Από όταν μπήκε στην ενδεκάδα, τον Οκτώβριο του 2018, ο Μαρτίνς δεν τον άλλαξε ποτέ, παρά μόνο όταν δεν τον είχε στη διάθεση του για κάρτες η, τραυματισμό. Άντε και σπάνια για ροτέϊσον-κι αυτό τα λέει όλα για τη σημαντικότητα του.

Νομίζω ότι σε αυτή την σύγχρονη εκδοχή του Ολυμπιακού, της πρώτης δεκαετίας του 2010, ήταν ο Γκιγιέρμε κι ο Μιλιβόγεβιτς τα καλά εξάρια του Ολυμπιακού. Με τον Λούκα, που έμεινε 2,5 σεζόν στον Ολυμπιακό, πιο πολυσύνθετο, αμυντικά κι επιθετικά, και σε καλύτερη ηλικία (εξ ου και έκανε μεταγραφή 15 εκ. Ευρώ στην Πρέμιερ Λιγκ και παίζει εκεί 3,5 χρόνια αναντικατάστατος). Και τον Γκιγιέρμε με καλύτερη τεχνική, σαν Βραζιλιάνος-και με καλύτερο φιλτράρισμα του παιχνιδιού. Είμαι υποχρεωμένος, βέβαια, να θυμίσω ότι ο Μιλιβόγεβιτς ενώ είχε κλείσει τη μεταγραφή του στην Κρίσταλ Πάλας δεν κώλωσε και πήγε κι έπαιξε στη λάσπη της Βέροιας τελευταίο παιχνίδι του, ενώ ο Γκιγιέρμε ούτε που σκέφτηκε να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου τώρα με την ΑΕΚ…

Θα έβαζα, παρεμπιπτόντως, στην καλύτερη τριάδα των εξαριών και τον Φέϊσα, που λόγω τραυματισμών είχε παίξει μόλις μία σεζόν (2012-13) βασικός στον Ολυμπιακό, αλλά έδειξε πόσο μοντέρνος χαφ ήταν κι αυτός, με συνέπεια να έρθει η Μπενφίκα να τον πάρει με 5 εκ. Ευρώ το καλοκαίρι του 2013.

Οι άλλοι αμυντικοί χαφ του Ολυμπιακού σε αυτές τις 11 σεζόν ήταν κι αυτοί καλοί παίκτες, αλλά όχι τέτοιου επιπέδου. Αρχικά ο Βαλβέρδε είχε βαφτίσει κόφτες δύο δεξιά μπακ (!) Μοντέστο και Μανιάτη και μετά έφερε τον Ορμπάϊθ, που ήταν δάσκαλος της θέσης, όμως στα 34 του έμεινε μόλις μία σεζόν. Φεύγοντας ο Μιλιβόγεβιτς, το κενό του καλύφθηκε ουσιαστικά μιάμιση σεζόν με τον Ρομαό, πολύ μαχητής, συνεπής, αξιόπιστος, αλλά και μεγάλος σε ηλικία και κυρίως πιο κάτω σε ποιότητα, ιδίως όμως άλλου στιλ, πιο δυναμικός παρά με καλή τεχνική.

Πάμε παρακάτω: είναι εκ των ουκ άνευ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να καλύψει το κενό του Γκιγιέρμε. Δεν αρκούν οι Μπουχαλάκης, Καμαρά με τον Καφού από πίσω. Ο Μαρτίνς έχει κάνει την εισήγηση του ξεκάθαρα, θέλει τον Πέπε και θεωρεί ότι θα είναι καλυμμένος παρά την απουσία του Βραζιλιάνου. Μακάρι να πέσει μέσα, γιατί είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση θα «ματώσει» και θα του κάνει κι αυτό το χατίρι και θα του τον πάρει-όπως έκανε και με Ραφίνια και με Χασάν. Εάν πράγματι ο 23χρονος μέσος του «βγει» του Πέδρο, έστω από τον Οκτώβριο, με προσαρμογή κλπ, όλα καλά. Διαφορετικά, θα έχει θέμα η ομάδα στον άξονα.

Τέλος, αν θέλετε την άποψη μου, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει (για πολλούς και διάφορους λόγους…) ένα ακόμη βασικό παίκτη, τον Σεμέδο, όχι όμως άλλον. Από τους «γύρω γύρω» δεν θα με χάλαγε κι ο Σισέ να έφευγε, με την προϋπόθεση βέβαια να έρχονταν δύο στόπερ, οπωσδήποτε ένας για ηγέτης της άμυνας κι ένας ακόμη για "δευτερότριτος" μαζί με τον Μπα και με τον Αβραάμ κάλυψη, εφόσον ο προπονητής εξακολουθεί να μην θέλει τον Μεριά και να μην θεωρεί έτοιμο τον Μάρκοβιτς.

Άσχετο: Αποτελεί τεράστιο ψέμα η "πληροφορία" ότι ο Ολυμπιακός δίνει τον Γκιγιέρμε με...4 εκ. Ευρώ. Προφανώς "κυκλοφόρησε" για να βγει προς τα έξω η εικόνα ότι ο Ολυμπιακός πουλάει τον βασικό του κόφτη με λιγότερα λεφτά απ΄ όσα η ΑΕΚ θα έδινε τον Μάνταλο στους Άραβες (είχε διαρρεύσει για εκείνη τη μεταγραφή που τελικά χάλασε το ποσό των 4,3 εκ. Ευρώ)! Δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο ο Ολυμπιακός να πουλούσε τον Γκιγιέρμε στους Άραβες με τα ίδια λεφτά που θα έδινε η ΑΕΚ τον Μάνταλο στους Άραβες. Τα λεφτά πώλησης του Γκιγιέρμε είναι 6 εκ. Ευρώ, μείον ένα μικρό ποσό που πάει στην πρώην ομάδα του παίκτη, την Κορούνια. Έξι εκ. Ευρώ είναι.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1295427674832121856

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.