Θα σπάσει ο Ολυμπιακός το μεταγραφικό «ρολόϊ» του Γκιγιέρμε;

Θα σπάσει ο Ολυμπιακός το μεταγραφικό «ρολόϊ» του Γκιγιέρμε;

Θα σπάσει ο Ολυμπιακός το μεταγραφικό «ρολόϊ» του Γκιγιέρμε;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ιδιαίτερη περίπτωση του Γκιγιέρμε και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

bwin - Περισσότερα από 2100 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Είναι ένα θέμα για τον Ολυμπιακό ο Γκιγιέρμε, υπό την έννοια ότι του χρόνου λήγει το συμβόλαιο του, οπότε λογικά ο σύλλογος κινείται να του επεκτείνει πρόωρα τη συνεργασία, για δύο πολύ απλούς και συγκεκριμένους λόγους.

Πρώτον, γιατί είναι παίκτης-κλειδί για την ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό που λέμε αναντικατάστατος. Ο Πορτογάλος προπονητής από την στιγμή που έβαλε στην ενδεκάδα τον Βραζιλιάνο μέσο, το φθινόπωρο του 2018, δεν τον ξανάβγαλε, με τίποτα! Και δεύτερον, γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν του ανανεώσει το συμβόλαιο του Γκιγιέρμε, να ρισκάρει να τον χάσει του χρόνου, χωρίς να πάρει Ευρώ. Όπως θα χάσει τώρα τον Ομάρ χωρίς να κερδίσει τίποτα από οικονομικής πλευράς, στην περίπτωση που δεν μείνει ο Νορβηγός δεξιός μπακ.

Άρα, αναπόφευκτα μέσα στο καλοκαίρι, αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει να βρεθεί μπροστά σε παρόμοια κατάσταση με τον Ομάρ, είναι υποχρεωμένος είτε να υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο με τον Γκιγιέρμε, είτε να τον πουλήσει. Άλλωστε, μόλις χθες-προχθές έγινε 29 ο Βραζλιάνος, άρα είναι σε μία ηλικία που μπορεί ακόμη να έχει αγορά και να μπορεί κάποιο κλαμπ να τον αγοράσει, αλλά όσο περνάει ο χρόνος θα είναι παίκτης που οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα τον ήθελαν ως ελεύθερο κι όχι να τον αγοράσουν.

Ποια είναι η πρόθεση του Ολυμπιακού; Ξεκάθαρα να τον κρατήσει. Γιατί είναι πολύτιμος, ίσως απαραίτητος παίκτης, τουλάχιστον στο πλάνο του Μαρτίνς. Και γιατί πολύ καλά λεφτά για να πάρει ο ολυμπιακός από έναν 29χρονο κεντρικό χαφ, όσο καλός κι αν είναι, μπορεί να πάρει μόνο από τα λεγόμενα εξωτικά πρωταθλήματα, της Ασίας η, της Αραβίας. Κι από εκεί, οι προσφορές δεν ξέρεις πότε θα έρθουν-ήρθε το Γενάρη από την Κίνα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας κιόλας δώσει τον Ποντένσε δεν ήθελαν να χάσουν και τον Γκιγιέρμε για τα περίπου 8 εκ. Ευρώ, που λέγεται ότι θα μπορούσαν να φτάσουν οι Ασιάτες για τον Βραζιλιάνο.

Ποια είναι η διάθεση του Γκιγιέρμε; Φαίνεται κι αυτός να ενδιαφέρεται να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, προφανώς υπό τις κατάλληλες, όπως τις θεωρεί ο ίδιος, οικονομικές προϋποθέσεις. Μοιάζει να περνάει καλά εδώ, και δικοί του άνθρωποι στην Ελλάδα εκτιμάνε ότι όταν θα γίνει η τελική διαπραγμάτευση με τη διοίκηση, τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα μείνει.

Να ξέρετε, όμως, ότι ο Γκι είναι λίγο περίεργο παιδί, πιο σωστά ιδιαίτερο παιδί. Δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις εύκολα. Κι εγώ που στέκομαι σε διάφορες μικρές "λεπτομέρειες" για κάθε παίκτη, θα κρατήσω μία πισινή, έχοντας κάνει την παρατήρηση ότι ο παίκτης αυτός με το που έφυγε από την ομάδα στην οποία πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο κι αναδείχθηκε, ποτέ δεν κάθισε σε ένα σύλλογο πάνω από δύο χρόνια (σαν μεταγραφικό ρολόι)!

Στην Κορίνθιανς πήγε το καλοκαίρι του 2012 κι έμεινε ως το καλοκαίρι του 2014.

Στην Ουντινέζε πήγε το καλοκαίρι του 2014 κι έμεινε ως το καλοκαίρι του 2016.

Στην Κορούνια πήγε το καλοκαίρι του 2016 κι έμεινε ως το καλοκαίρι του 2018.

Στον Ολυμπιακό ήρθε το καλοκαίρι του 2018. Και τώρα έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι του 2020…

Σε όλες δε τις περιπτώσεις έκανε μεταγραφή με λεφτά. Η ομάδα που τον έπαιρνε, πλήρωνε την προηγούμενη και δη με ποσά από 2,5 έως 4,5 εκ. Ευρώ. Ποτέ δεν έφυγε ως ελεύθερος από ομάδα. Όπως και τώρα, το καλοκαίρι, αν φύγει, θα φύγει ξανά με μεταγραφή, με πώληση.

Κοιτάξτε: Αν ήμουν εγώ στη θέση του Γκιγιέρμε θα έμενα στον Ολυμπιακό, με ένα καλό συμβόλαιο, βέβαια. Βασιλιάς είναι εδώ, κάνει για πρώτη φορά στην ζωή του πρωταθλητισμό, παίζει για πρώτη φορά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, τον αγαπάνε όλοι. Και θα σκεφτόμουν μεταγραφή για ένα εξωτικό πρωτάθλημα η, επιστροφή στην Βραζιλία, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, για αργότερα.

Αλλά όταν ο Γκιγιέρμε κάνει μεταγραφή κάθε δύο χρόνια και τώρα συμπληρώνονται δύο χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, λέω ότι καλύτερα να περιμένουμε τις εξελίξεις. Και να συνειδητοποιούμε ότι θα είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, αν γίνει η πρώτη ομάδα που τον κρατάει στις τάξεις της και για τρίτο χρόνο!...

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1243218656764375041

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.