«Πραγματικός ηγέτης ο Ραφίνια, δεν ήθελε να τον αφήσει η Φλαμένγκο»

«Πραγματικός ηγέτης ο Ραφίνια, δεν ήθελε να τον αφήσει η Φλαμένγκο»

bet365

O ρεπόρτερ της Gazeta Esportiva, Τιάγκο Σαλαζάρ μίλησε στο gazzetta.gr για την συμβολή του Ραφίνια στις επιτυχίες της Φλαμένγκο, ενώ τόνισε πως o σύλλογος του Ρίο ντε Ζανέιρο έκανε το παν για να αποτρέψει την μεταπήδηση του έμπειρου μπακ στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός με συντονισμένες ενέργειες έχει καταφέρει να βρεθεί μια ανάσα από την απόκτηση του Ραφίνια.

Ο άλλοτε δεξιός οπισθοφύλακας της Μπάγερν πείσθηκε από το πρότζεκτ που του προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» και κίνησε άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να αποχωρήσει από την Φλαμένγκο. Οι πρωταθλητές Βραζιλίας από την πλευρά τους, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να τον μεταπείσουν βάζοντας φρένο στην φιλοδοξία του να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας, αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού της Gazeta Esportiva, Τιάγκο Σαλαζάρ μίλησε στο gazzetta.gr για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του πρώην παίκτης της Μπάγερν, αλλά και της Σάλκε. Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για την αγωνιστική κατάσταση του Ραφίνια, ενώ σημείωσε πως ο Ολυμπιακός του δίνει την τελευταία ίσως ευκαιρία στην καριέρα του προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Παράλληλα ισχυρίστηκε πως η Φλαμένγκο έκανε το παν για να τον μεταπείσει...

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ραφίνια στην παρούσα φάση; Θεωρείς πως στα 34 του μπορεί να κάνει την διαφορά;

«O Ραφίνια μπορεί να μην βρίσκεται στο peak της καριέρας του, αλλά πραγματοποίησε πέρυσι μια πολύ καλή σεζόν. Λόγω του κορονοϊού δημιουργήθηκαν πολλά εμπόδια σε ότι αφορά την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, αλλά θεωρώ πως τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο σε ότι αφορά την διατήρηση της φόρμας του. Είναι τέτοια η αφοσίωση του που μπορεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε».

Η Φλαμένγκο είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα στη Βραζιλία. Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του Ραφίνια στην ομάδα;

«Ο Ραφίνια προέρχεται από μια καλή σεζόν, όμως πέρα από αυτό πρόκειται για ένα ηγέτη όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ξεχωρίζει και λόγω της εμπειρίας του. Η διαφορά του σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία είναι πως συνεργάστηκε με Ευρωπαίους προπονητές και διαμόρφωσε έτσι έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Φλαμένγκο πλέον επενδύει σε μη Βραζιλιάνους προπονητές».

Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός είναι μια καλή προοπτική για τον Ραφίνια σε αυτή τη φάση της καριέρας του;

«Νομίζω πως σημαντικό στοιχείο για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι το οικονομικό. Στα 34 του γνωρίζει πως δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για να βγάλει λεφτά από μεταγραφή παίζοντας στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Ριο ντε Ζανέιρο είναι συγκεχυμένη σε ότι αφορά τον κορονοϊό, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας. Αυτοί οι παράγοντες είναι πάνω ακόμα και από το ποδόσφαιρο και ασφαλώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του».

Η Φλαμένγκο έδειξε με κάθε τρόπο πως ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Πιστεύεις μπορεί να καλυφθεί επάξια το κενό του;

«Η Φλαμένγκο θα χάσει έναν πεπειραμένο ποδοσφαιριστή που έχει παίξει ήδη σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες του συλλόγου. Η θέση του όμως είναι τέτοια που δεν επηρεάζει τόσο πολύ. Εάν πάρει χρήματα η Φλαμένγκο δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα για να βρει τον αντικαταστάτη του Ραφίνια».

Ισχύει πως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Ραφίνια που του επιτρέπει να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση που έχει πρόταση από την Ευρώπη;

«Η Φλαμένγκο δεν επιβεβαιώνει πως ο Ραφίνια μπορεί να αποχωρήσει δίχως να πάρει λεφτά από τον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος θα κάνει το παν για να αποτρέψει την αποχώρηση του ζητώντας χρήματα. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η στάση της διοίκησης της Φλαμένγκο στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα