Παναθηναϊκός: Η απαίτηση του Πογιάτος για ακρίβεια στα τελειώματα!

Παναθηναϊκός: Η απαίτηση του Πογιάτος για ακρίβεια στα τελειώματα!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η απαίτηση του Πογιάτος για ακρίβεια στα τελειώματα!

bet365

Ο Ισπανός προπονητής του Παναθηναϊκού έβγαλε το... λάδι στους παίκτες του, συνδύασε φυσική κατάσταση με μπάλα και ζητούσε συνεχώς τις κατάλληλες επαφές για να καταλήξει η μπάλα στο πλεκτό.

Η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης-μετά την απογευματινή της Τετάρτης όπου το... μενού είχε ιδιαίτερα μαθήματα στο τίκα τάκα- ήταν και αυτή ανοιχτή για τα ΜΜΕ και έτσι οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να πάρουν και δεύτερη γεύση από τον τρόπο που δουλεύει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντάνι Πογιάτος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8 το πρωί, γεγονός πρωτόγνωρο, καθώς το Τριφύλλι ορθά λόγω Covid19 δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό, καθυστέρησε, ωστόσο, να κλείσει το κατάλληλο προπονητικό στην Ελλάδα(Πήλιο) και αναγκάστηκε να παραμείνει στο Κορωπί, όπου η τόσο πρωινή προπόνηση αποτελεί... μονόδρομο στην αυγουστιάτικη Αθήνα.

᾽᾽Θέλω ακρίβεια στα χτυπήματα’’

Το πρόγραμμα είχε αρκετές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, στις οποίες υπήρχαν εμπόδια, στόχοι και φυσικά επαφές με την μπάλα. Οι εποχές που οι ομάδες έτρεχαν στα... βουνά έχουν περάσει εδώ και πολλά χρόνια και όλοι οι σύγχρονοι τεχνικοί δουλεύουν την φυσική κατάσταση μέσα από το παιχνίδι.

Στην πρώτη άσκηση οι παίκτες χωρίστηκαν ανά δέκα ζευγάρια και είχαν τριάντα δευτερόλεπτα να ολοκληρώσουν την άσκηση. Ένας παίκτης κρατούσε τις μεγάλες μπάλες της γυμναστικής και έσπρωχνε το... ταίρι του για να χάσει την μπάλα, στην συνέχεια υπήρχαν ακόμη περισσότερες ασκήσεις με μεγάλο δείκτη δυσκολίας.

Έπειτα ακολούθησε η άσκηση που κράτησε και την περισσότερη ώρα. Ο Πογιάτος πήγε τους παίκτες στο μισό γήπεδο, με τρία μικρά τέρματα και τους χώρισε σε τρία γκρουπ.

Υπήρχαν διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε να διασχίσουν και ήταν σαν στίβος, με τοίχο να παίξουν 1-2 και έπειτα τελείωμα της φάσης. Μετρούσαν τα γκολ, με τις δύο χαμένες ομάδες να παίρνουν πους-απς.

Ο Ισπανός τεχνικός έδινε συνεχώς οδηγίες, ζητούσε το απόλυτο από όλους και δεν δίστασε να μοιράζει μπράβο, όταν έβλεπε το σωστό. "Ο αντίπαλος είναι με δέκα παίκτες, πιέστε για να βάλετε γκολ, θέλω να είστε ακριβής στα χτυπήματά σας". Ο 42χρονος κόουτς δίνει μεγάλη σημασία στην αποτελεσματικότητα της ομάδας του, καθώς έχει εντοπίσει αυτή την αδυναμία που είχε και πέρυσι η ομάδα στην αξιοποίηση των μεγάλων ευκαιριών.

Στο τέλος της προπόνησης, ο Πογιάτος είχε τετ α τετ με τον Καρλίτος, εξηγώντας όλα όσα θέλει από εκείνον.

Οι τρεις τερματοφύλακες, Χριστογεώργος, Ξενόπουλος και Χατζηγιαννάκης έκαναν ξεχωριστά. Ο Διούδης είχε μια στομαχική ενόχληση και δεν βγήκε να κάνει προπόνηση.

Από την Πέμπτη στο ξενοδοχείο

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έχει οριστεί εδώ και καιρό για το διάστημα 13 με 23 Αυγούστου και από αύριο, Πέμπτη, το Τριφύλλι θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο, για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να βιώσουν συνθήκες απομόνωσης και να έχουν την ξεκούραση που χρειάζεται για να βγάλουν το απαιτητικό δεκαήμερο που έρχεται με διπλές προπονήσεις. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το πούλμαν της ομάδας και όπως συμβαίνει σε κάθε προετοιμασία, οι όποιες βόλτες... περιορίζονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, εκτός από τις ημέρες που θα υπάρχει ρεπό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα