Παναθηναϊκός: Φροντιστήριο στο... τίκι τάκα από τον Πογιάτος! (vid)

Παναθηναϊκός: Φροντιστήριο στο... τίκι τάκα από τον Πογιάτος! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Φροντιστήριο στο... τίκι τάκα από τον Πογιάτος! (vid)

bet365

Για μία ώρα ο Ντάνι Πογιάτος έκανε ιδιαίτερα μαθήματα κυκλοφορίας στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τι ζητούσε, ποια είναι τα δύο πράγματα που έθεσε ως βασικές αρχές.

Ο Ντάνι Πογιάτος άνοιξε τις πόρτες του προπονητικού κέντρου και οι εκπρόσωποι του Τύπου πήραν μια πρώτη γεύση από τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού. Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την... δημόσια πρεμιέρα του 42χρονου προπονητή; Φουλ της κυκλοφορίας. Το Α και το Ω της φιλοσοφίας του Πογιάτος. Τίκι-τάκα. Για περίπου μία ώρα το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής της μπάλας σε μικρούς χώρους, ώστε ο συντελεστής δυσκολίας και η πίεση να είναι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ομάδα που θέλει να φτιάξει θέλει να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της, τα μεγάλα ποσοστά κατοχής και την κυριαρχία πάνω στο χορτάρι.

Ο Πογιάτος είχε άμεση συμμετοχή στην προπόνηση, έδινε συνεχώς οδηγίες και... πούσαρε τους παίκτες του, ώστε να έχουν τις περισσότερες φορές την καλύτερη επιλογή. Ταχύτητα στην πάσα, καλές επαφές και διάβασμα του παιχνιδιού για να βρεθεί η κατάλληλη γωνία, το σωστό πέρασμα για να περάσει η μπάλα, ήταν τα ζητούμενα για τον Ίβηρα προπονητή. ''Tίποτα δεν είναι απίθανο᾽᾽ ήταν μία από τις ατάκες του, ενώ όποτε έβλεπε αυτό που ήθελε, μοίραζε μπράβο.

Στην άσκηση που ήταν το... κυρίως πιάτο, μιας και κράτησε μισή ώρα, ο Πογιάτος έθεσε ως αγωνιστικό χώρο έναν πολύ μικρό χώρο, λίγο μεγαλύτερο από την μεγάλη περιοχή και χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Υπήρχαν παράλληλα και τέσσερις παίκτες ως μπαλαντέρ.

Μπλε ομάδα: Μαυρομμάτης, Θεοχάρης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Περέα, Σερπέζης, Ζαγαρίτης, Σαβιέρ

Άσπρη ομάδα: Αϊτόρ, Εμμανουηλίδης, Καρλίτος, Καμπετσής, Σένκεφελντ, Τζαβίδας, Σαμαράς, Αθανασακόπουλος

Μπαλαντέρ: Καραγιάννης, Αγιούμπ, Κουρμπέλης, Μακέντα

Στο τέλος της άσκησης ο Πογιάτος μάζεψε κοντά τους παίκτες και τους είπε δύο ξεκάθαρα πράγματα για την κυκλοφορία της μπάλας και πως θέλει να βλέπει την ανάπτυξη της ομάδας του.

᾽Ὄταν σε ένα σημείο του γηπέδου έχουμε την μπάλα και εμείς 5 εναντίον 4, θα πρέπει να κοιτάμε πρώτα την κοντινή πάσα. Όταν υπάρχει παίκτης δίπλα, δεν έχει νόημα να σηκώνουμε την μπάλα και να ψάχνουμε την αλλαγή. Δεν το θέλω αυτό. Όταν στις συνθήκες είμαστε 4 εναντίον 4 ή 4 εναντίον 5, τότε περιμένουμε τον παίκτη παραπάνω ή κοιτάζουμε να αλλάξουμε πλευρά για να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη. Μόνο τότε όμως᾽᾽.

Το δικό τους πρόγραμμα ακολούθησαν οι πορτιέρο υπό τις οδηγίες του Τραβάλ.

* Ο Τσάβι Ρόκα είχε τετ α τετ με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο για αρκετή ώρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα