ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Μπάρκα

ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Μπάρκα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Μπάρκα

bet365

Ο Βασίλης Μπάρκας υπογράφει στη Σέλτικ, στην κορυφαία πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ, η οποία με το τωρινό πλάνο θα στηριχθεί στο δίδυμο Τσιντώτα - Αθανασιάδη.

Αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ επιθυμούσε μια περήφανη πώληση ποδοσφαιριστή της και όλα έδειχναν πως ο Βασίλης Μπάρκας ήταν εκείνος που συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία για να καταστεί αυτό εφικτό. Η Σέλτικ έδειξε ότι τον ήθελε πολύ, ο ίδιος ο 26χρονος τερματοφύλακας θεωρούσε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του και πλέον απομένουν μόνο οι υπογραφές την Τετάρτη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή που αποκάλυψε το gazzetta.gr, και η οποία μπορεί να αποφέρει μέχρι και 6 εκατ. ευρώ στα ταμεία των κιτρινόμαυρων.

Παρά το γεγονός ότι ο Μπάρκας αποτελούσε τον βασικό γκολκίπερ στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, τη δεδομένη στιγμή η πώληση αυτή δεν αλλάζει τις μεταγραφικές προτεραιότητες της Ένωσης. Αυτές εξακολουθούν να είναι ένας κεντρικός αμυντικός (με την ΑΕΚ να περιμένει τις εξελίξεις για τη λύση του συμβολαίου του Όγκνιεν Βράνιες στην Άντερλεχτ), ένας αριστερός μπακ και ένας εξτρέμ.

Η ζωή μετά τον Μπάρκα λοιπόν στην ΑΕΚ φέρνει το δίδυμο των Παναγιώτη Τσιντώτα και Γιώργου Αθανασιάδη σε πρώτο πλάνο. Με τα τωρινά δεδομένα η Ένωση θα στηριχθεί στους δύο αυτούς γκολκίπερ, κάτι το οποίο υπήρχε στο μυαλό των κιτρινόμαυρων όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του Μπάρκα το φετινό καλοκαίρι. Άλλωστε ο Αθανασιάδης είχε αποκτηθεί πέρυσι με αυτήν την προοπτική, προκειμένου να πλαισιώσει τον Τσιντώτα σε περίπτωση που ο Μπάρκας αποχωρούσε. Τελικά αυτό έγινε ένα χρόνο αργότερα.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Τσιντώτας, ως δεύτερος γκολκίπερ πίσω από τον Μπάρκα, αγωνίστηκε σε 14 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αντικαθιστώντας τον “number 1” της Ένωσης σε κάποιους τραυματισμούς που είχε και παίρνοντας τη θέση κάτω από τα δοκάρια στον θεσμό του Κυπέλλου. Αντίθετα ο Αθανασιάδης η αλήθεια είναι πως δεν πήρε καμία ευκαιρία, αν και θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο παιχνίδι Κυπέλλου.

Συνεπώς με τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, οι θέσεις για τις οποίες αναζητεί ενίσχυση ο Ίλια Ίβιτς είναι συγκεκριμένες. Προφανώς και αν κριθεί τόσο από τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, όσο και από τον Μάσιμο Καρέρα στην πορεία ότι χρειάζεται να προστεθεί στο πλάνο και ένας γκολκίπερ, τότε τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν. Αλλά Τσιντώτας και Αθανασιάδης όπως έχουν τώρα τα πράγματα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της ιεραρχίας των γκολκίπερ με έναν νεαρό από την Κ19 να αναμένεται να κλείσει στην τριάδα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα