bwin
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Πάνθηρες»: «Για μας ο Πανιώνιος έχει πέσει»

«Πάνθηρες»: «Για μας ο Πανιώνιος έχει πέσει»

«Πάνθηρες»: «Για μας ο Πανιώνιος έχει πέσει»

Οι οργανωμένοι του Πανιωνίου έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την τραγική σεζόν, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση δεν... ξεπλένει την ομάδα.

Στην ανακοίνωσή τους μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο, οι «Πάνθηρες» τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Βλέπουμε μια Π.Α.Ε εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της δεξιά και αριστερά, διαβάλλοντας παράλληλα την ιστορία και τις κατακτήσεις 130 ετών.

Τον Πανιώνιο τον έριξε η έπαρση και η αλαζονεία. Η μαγκιά χωρίς ηθική λέγεται ψευτομαγκιά. Οι σύλλογοι δεν διοικούνται σαν να είναι μπουζουκτσίδικα.

Περιμέναμε την λήξη του τελευταίου αγώνα της ομάδας μας για να γράψουμε αυτές τις γραμμές, σεβόμενοι την ηρεμία που απαιτείται να έχουν οι αθλητές πριν από τους αγώνες.

Τώρα που το αγωνιστικό πέρασε ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα του Συλλόγου, που δεν έχει να κάνει με τους αγωνιστικούς χώρους.

Το 2015 την διοίκηση της Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ανέλαβαν οι Ζαμάνης – Δάρας.

Σκοπός, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ήταν η οικονομική εξυγίανση και η δίωξη των διευθαρμένων πρώην διοικήσεων. Σε αυτούς τους άξονες, μίλησαν για έναν σχεδιασμό πενταετίας και άρχισαν να διοικούν.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά από τότε, ούτε πλάνο βλέπουμε, ούτε σχεδιασμό, ούτε αποτελέσματα, ούτε την παραμικρή τήρηση των εξαγγελιών τους.

Αντιθέτως, βλέπουμε μια Π.Α.Ε εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της δεξιά και αριστερά, διαβάλλοντας παράλληλα την ιστορία και τις κατακτήσεις 130 ετών.

Τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο ο Πανιώνιος έχει κοντύνει τόσο που, θα περιμέναμε από την διοίκηση (τουλάχιστον) να βγει και να δηλώσει πως απέτυχε αναζητώντας κάποιους για την διάδοχη κατάσταση. Αυτά από κάποιους με ήθος.

Όμως, θα ήταν παράλογο να περιμένουμε μια τέτοιου είδους συμπεριφορά από αυτούς οι οποίοι μέχρι σήμερα ποτέ δεν έδειξαν σημάδι αυτοκριτικής, ανάληψης ευθυνών, παραδοχή λαθών, ειλικρινή απεύθυνση προς τον κόσμο».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσής τους οι «Πάνθηρες» έχουν και μια σειρά ερωτήματα όπως τα εξής:

-Πως γίνεται να πουλάτε και εσείς κάθε χρόνο τον βασικό κορμό της ομάδας (2015-16, Μπουμάλ – Χατζηισαϊα – Ευαγγέλου / 2016-17, Ανσαριφάρντ – Μπακασέτα – Σιώπη / 2017-18, Χατζησαφί – Τασουλή / 2018-19, Μασούρα / 2019-20, Ντουρμι – Κούρντι – Σπιριντόνοβιτς) και παρ’ όλ’ αυτά να μην καταφέρνετε (εκτός μιας χρονιάς) να παίρνετε αδειοδότηση;
-Εκτός του ότι πουλάτε τα πάντα χωρίς να βλέπει ο κόσμος την εξυγίανση να έρχεται, σκάνε ένα κάρο προσφυγές. Καριμ, Σιώπης, Ρισβάνης .. Πόσες ακόμα θα σκάσουν στο μέλλον;
-Τι έγινε με την περίπτωση Ρισβάνη; Πήραμε χρήματα; Γιατί δεν είπατε ποτέ κάτι γι’ αυτό;
-Δάρα, από την μια λες πως τα χρέη σε βαραίνουν προσωπικά και από την άλλη παραιτείσαι. Πόσος εμπαιγμός πια; Ο Ζαμάνης παραιτείται από διευθυντής, εσύ από πρόεδρος αλλά συνέχεια εκεί είστε. Πιο γραφικές έχουν γίνει οι παραιτήσεις σας και από των Πανιώνιων «σωτήρων» του μπάσκετ.

-Στις αρχές του 2014 ο Δάρας δήλωνε πως η Π.Α.Ε έχει χρέος 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιούνιο του 2015 είπατε για 5,3 εκατομμύρια χρέη, ενώ τον Γενάρη του 2018 μιλήσατε για 2 εκατομμύρια χρέη διακανονισμένα. Τον Φλεβάρη του 2020 μπαίνουμε στην ρύθμιση για τις 72 δόσεις με χρέος 5,5 εκατομμύρια! Λέγεται πως αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος χρωστάει πάνω από 6 εκατομμύρια, ίσως 7 προς 8! Ποιος θα μας πει επιτέλους τι γίνεται; Ποιος θα πει αλήθειες;

-Ποιος ευθύνεται για τους -6 φέτος; Και ποιοί οι πραγματικοί λόγοι; Προσφυγές, απλήρωτες επιταγές, η ρύθμιση χρεών που δεν τηρήσατε; Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε την αλήθεια;
-Γιατί δεν ανακοινώνετε τα ποσά που λαμβάνετε από τους παίκτες που πουλάτε; Οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για κοντά 5 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια;
-Εφόσον τηρούμε την ρύθμιση των 72 δόσεων για τα χρέη, θα έπρεπε να μπορούμε να βγάλουμε ενημερότητα. Γιατί ψάχνατε χρήματα (πάλι) στις 30.6 για να πάρετε ενημερότητα;
-Στον τελευταίο ισολογισμό φαίνονται 4,7 εκατομμύρια χρέη. Οι προσφυγές περιλαμβάνονται μέσα ή όχι; Οι παίκτες είναι πληρωμένοι; Στους μικρούς δίνετε χρήματα;
-Τι γίνεται με το εξωδικαστικό; Το πληρώνετε; Είμαστε ακόμα μέσα; Είναι τα χρέη ρυθμισμένα;

Η μακροσκελέσταση ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: 
«Αυτοί είναι κάποιοι από τους ατελείωτους λόγους για τους οποίους η σημερινή διοίκηση της Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ έχει χάσει την υπόσταση και την στήριξή της από τον κόσμο. Για εμας η αγωνιστική επιτυχία ή αποτυχία έρχεται δεύτερη.
Αν η ομάδα είναι υγιής, καθαρή και η διοίκηση ειλικρινής .. ακόμα και ο υποβιβασμός είναι θεμιτός. Όταν όμως βγάζει τόση δυσοσμία όσο τώρα, ακόμα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν σώζει την κατάσταση.
Ίσως οι απόψεις μας να μην συμβαδίζουν με όλους τους οπαδούς και φιλάθλους της ομάδας. Ξέρουμε όμως ότι εκφράζουν πολλούς. Και επειδή δεν ήμασταν ποτέ άνθρωποι που μέναμε στα λόγια ή κουνάγαμε το δάχτυλο για να κάνουμε αντιπολίτευση, ζητάμε δημόσια από κόσμο που ενδιαφέρεται για την ομάδα να βγει ανοιχτά και να το πει.
Ο κόσμος έχει ανάγκη από ειλικρίνεια, από υγεία, από όραμα, από ανθρώπους με διάθεση. Ο Πανιώνιος είναι τεράστιος Σύλλογος και με εργατικούς ανθρώπους που θα κάνουν σωστή διαχείριση, γίνονται θαύματα. Ο αιμοδότης του αθλητισμού πρέπει να βρει μοντέλα διοίκησης Δάλλα σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα αθλήματα.
Πρέπει να καθαρίσουμε. Θέλουμε να καθαρίσουμε. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και να πλησιάσουμε τις αξίες που ορίζουν τον Σύλλογο. Όχι να ακολουθούμε την τάση της εποχής που μόνο δεινά μας φέρνει.
Θέλουμε προτάσεις και είμαστε ανοιχτοί να της ακούσουμε, να τις στηρίξουμε.
Υ.Γ. Για εμας, ο Πανιώνιος σήμερα έπεσε όπως το 1992 & το 1996. Καμία αναδιάρθρωση δεν ξεπλένει τα δεδομένα.
Υ.Γ. 2 Τον Πανιώνιο τον έριξε η έπαρση και η αλαζονεία. Η μαγκιά χωρίς ηθική λέγεται ψευτομαγκιά. Οι σύλλογοι δεν διοικούνται σαν να είναι μπουζουκτσίδικα»

AΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ...