Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-0: Επεσε και... περιμένει!

Θοδωρής Βασίλης
Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-0: Επεσε και... περιμένει!

bet365

Ο Πανιώνιος στο ματς της χρονιάς δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Περιστέρι (0-0) και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Ξάνθης είναι αυτός που υποβιβάζεται στην SuperLeague2 αλλά ελπίζει στην παραμονή μέσω αναδιάρθρωσης!

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ατρόμητος και ο Σάββας Παντελίδης προέβη σε μια αλλαγή σε σχέση με το ματς του Βόλου με τον Ανδρούτσο στην θέση του Ντε Πο. Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» είχαν στην ενδεκάδα τον Αραμπούλι ο οποίος ξεκινούσε στην κορυφή της επίθεσης με τον Τσιλούλη να μετατοπίζεται στα δεξιά στην τριάδα πίσω από τον Γεωργιανό φορ.

Ατρόμητος επίθεση, ο Πανιώνιος περίμενε

Μπορεί ο Ατρόμητος να ήταν αδιάφορος, αλλά ήταν αυτός που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο λες κι έπαιζε την ύπαρξή του. Οι γηπεδούχοι από το πρώτο λεπτό πήραν την κατοχή της μπάλας την ώρα που ο Πανιώνιος προσπαθούσε να πάει το ματς σε αργό τέμπο και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο που κατέληξε άουτ, για να απαντήσουν οι Νεοσμυρνιώτες στο 15' με την σέντρα σουτ του Λυμπεράκη με τον Τσιλούλη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή. Στο 19' ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το 1-0 αλλά η κεφαλιά του Μανούσου δεν βρήκε στόχο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε και μετά το cooling break με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Πανιώνιο σε θέση άμυνας στο δικό του μισό να προσπαθεί να κλείνει χώρους. Και το κατάφερε αφού με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Νάτσου το οποίο «έβγαλε» ο Κότνικ στην γωνία του κράτησε σχετικά άνετα το μηδέν.

Ίδια εικόνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί και να ψάχνει με αξιώσεις το γκολ αλλά ο Κότνικ έδειχνε ανίκητος, αφού τόσο στο 46' στην κεφαλιά του Ρισβάνη όσο και στο σουτ του Ραμπέγιο κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Ο επιθετικός μονόλογος του Ατρόμητου συνεχιζόταν την ώρα που ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κρατήσει σχεδόν καθόλου μπάλα. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τον αντίπαλό τους στα καρέ του κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ.

Από το 60' και μετά οι πολλές διακοπές είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή του Κότνικ, αλλά να τα χαλάνε στην τελική πάσα. Από την άλλη ο Πανιώνιος όσο και να ήθελε δεν μπορούσε αφού το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο δίνοντας την δυνατότητα στον Ατρόμητο να παραμείνει στο επιθετικό του τρίτο.

Ξύπνησε στο 90'

Κι έτσι κύλισε μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο να ψάχνει επίμονα το γκολ χωρίς πάντως την μεγάλη ευκαιρία (με εξαίρεση ένα σουτ του Μανούσου στο 83') και τον Πανιώνιο ανημπορο να απειλήσει. Στο 90' όμως είχαμε την φάση του αγώνα όταν ο Τσιλούλης έκλεψε την μπάλα και αφού έφτασε στην περιοχή του Ατρόμητου έκανε το σουτ το οποίο κόντραρε και κατέληξε αργά και βασανιστικά μόλις άουτ.

MVP: Ο Μάτιτς Κοτνικ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Πανιωνίου ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο Κότνικ έκανε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις και ήταν αυτός που κρατούσε την ομάδα του ζωντανή μέχρι το τέλος την ομάδα του στην μάχη της παραμονής

Στο ύψος του: Ο Σπύρος Ρισβάνης. Μεστή εμφάνιση από τον αρχηγό του Ατρόμητου. Αμυντικά μαζί με τον Γούτα εξαφάνισαν τον Αραμπούλι, ενώ κι επιθετικά ήταν από τους παίκτες που τους αισθάνθηκε η άμυνα του Πανιωνίου.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η μεσοεπιθετική γραμμή του Πανιωνίου. Όταν σε ματς που παίζεται η παραμονή σου δεν κάνεις ούτε μία οργανωμένη επίθεση τότε είναι απολύτως λογικό να υποβιβάζεσαι.

Η γκάφα: Ανήκει στους παίκτες του Ατρόμητου οι οποίοι από το 90' και μετά έκαναν σωρεία λαθών δίνοντας την ευκαιρία στον Πανιώνιο να κάνει δύο επικίνδυνες φάσεις, όσες δηλαδή δεν είχε κάνει σε όλο το 90λεπτο.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου, χωρίς πάντως να έχει την δύσκολη φάση. Ίσως θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη χρήση της κίτρινης κάρτας.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε και υποβιβάζεται. Οι «κυανέρυθροι» δεν τα κατάφεραν στο Περιστέρι, εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων μένοντας στο 0-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στην Λάρισα τερματίζει τελευταίος. Και η αλήθεια είναι ότι με την εικόνα που έδειξε μέχρι το 89' δεν άξιζε κάτι παραπάνω αφού ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και αυτό μπορεί να πιστωθεί στον Σάββα Παντελίδη ο οποίος παρότι η ομάδα του ήταν αδιάφορη προσπάθησε και από τον πάγκο με τις κινήσεις του να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι ότι ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε την παραμονή και πλέον παίρνει τον δρόμο για την Super League 2 μετά το 1996!

Ενδεκάδες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος (79' Ούμπιντες), Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (66' Βέλλιος), Ραμπέγιο, Ανδρούτσος (66' Γιακουμάκης), Μανούσος (27' Νταβιώτης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρτόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Τσιλούλης, Μαξίμοβιτς (78' Οικονομίδης) Λυμπεράκης (87' Δούμτσιος), Αραμπούλι (58' Άρτσε)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα