Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη για την Ενωση στο ΟΑΚΑ

Κώστας Τόπας
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη για την Ενωση στο ΟΑΚΑ

bet365

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (20:00), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για την Ενωση, αν θέλει να κατακτήσει την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα προκριματικά για το Champions League.

Για τέταρτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Τούμπα, παρέμεινε χωρίς ήττα. Τελευταία φορά όπου το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πάρει νίκη ή ισοπαλία, είναι από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο. Στην διοργάνωση των Play Off, μπορεί να μην έχει ήττα, ωστόσο μετράει μόλις μία νίκη και πέντε ισοπαλίες.

Οι τέσσερις τελευταίες ισοπαλίες του είναι με 0-0! Αυτό σημαίνει ότι έχει σκοράρει σε ένα από τα έξι τελευταία, το νικηφόρο με τον Άρη, ενώ είχε σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα, βάζοντας εννέα γκολ! Ο Παναθηναϊκός ε χει νικήσει οκτώ από τα 16 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μόλις πέντε στα πρώτα 17. Μάλιστα σε αυτά τα 17 πρώτα δεν κατάφερε να νικήσει δύο διαδοχικά.

Το εντυπωσιακό είναι πως η ιστορία των αναμετρήσεων εντός έδρας, είναι υπέρ των «πρασίνων» καθώς παραμένουν αήττητοι σε 17 αναμετρήσεις, με απολογισμό 9 νίκες και 8 ισοπαλίες. Η μοναδική φορά που η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό ήταν για τα προημιτελικά του Κυπέλλου (0-2) το 2011.

Ο Γιασίν Αγιούμπ δεν είναι 100% έτοιμος και έτσι κρίθηκε να μείνει εκτός από τον Παναθηναϊκό για τον αγώνα με την ΑΕΚ, όπως επίσης ο Γιώργος Δώνης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Χατζηθεοδωρίδη και Πούγγουρα.
Αναλυτικά η αποστολή: Διούδης, Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελεντ, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Ανουάρ, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Μακέντα, Περέα και Καμπετσής.
Μονόδρομος αποτελεί η νίκη απόψε στο ΟΑΚΑ (12/07, 20:00) για την ΑΕΚ, μετά την απόφαση του CAS και την επιστροφή των 7 βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ. Πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς, από τους «ασπρόμαυρους» και κόντρα στον Παναθηναϊκό θα παλέψει για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος.
Ο Δικέφαλος, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, προερχόμενος από δύο σημαντικές νίκες στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αρη, και μία του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ επιθυμεί την κατάκτηση της νίκης κόντρα στους «πράσινους» κι ελπίζει, σε πιθανή απώλεια του ΠΑΟΚ στο Φάληρο.
Βέβαια, την Τετάρτη ακολουθεί ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι των Play Off, με την Ενωση να υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς, στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάσιμο Καρέρα δεν θα έχει στη διάθεση του, τον Χρήστο Αλμπάνη που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο ισχίο, ενώ εκτός αποστολής είναι και ο ανέτοιμος Γαλανόπουλος.
Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραoύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας

Η σφυρίχτρα

Στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (12/7, 20:00) ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους Πετρόπουλο και Μπαλτά, ενώ στο VAR θα είναι οι Φωτιάς και Τριανταφύλλου.

Η ιστορία

  • Νίκες Παναθηναϊκού: 55
  • Ισοπαλίες: 41
  • Νίκες ΑΕΚ: 38

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

  • Νίκες Παναθηναϊκού: 31
  • Ισοπαλίες: 24
  • Νίκες ΑΕΚ: 10

Τα παιχνίδια της σεζόν

  • 10.11.2019: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2
  • (67’ σουτ Μακέντα, 71’ σουτ Περέα, 88’ κεφαλιά Κολοβέτσιος – 18’ σουτ Μπακάκης, 36’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα)
  • 09.02.2020: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
  • (9‘ σουτ Αραούχο)
  • 07.06.2020: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1
  • (76’ σουτ Λιβάγια – 65’ σουτ Μακέντα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα