Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Για τη διεύρυνση του αήττητου οι «ερυθρόλευκοι», για την δεύτερη θέση ο Δικέφαλος

Κώστας Τόπας
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Για τη διεύρυνση του αήττητου οι «ερυθρόλευκοι», για την δεύτερη θέση ο Δικέφαλος

bet365

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, με τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν τη διεύρυνση του αήττητου σερί ενώ ο ΠΑΟΚ κυνηγάει τη νίκη για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για το Champions League.

Εύκολο πέρασμα είχε ο Ολυμπιακός την περασμένη αγωνιστική από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με 4-2 του Αρη, στο Κλέανθης Βικελίδης. Πλέον, μετράει 43 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Στόχος των Πειραιωτών, είναι το ρεκόρ της ομάδας του Λάκη Πετρόπουλου, η οποία τις σεζόν 1972-1974 είχε συμπληρώσει 58 παιχνίδια χωρίς ήττα!

Ο Ολυμπιακός, έγινε ο τρίτος σύλλογος στην ιστορία, που δεν έχει χάσει παίζοντας με όλες τις ομάδες από δύο φορές. Για τον Παναθηναϊκό το 1963-64 και τον ΠΑΟΚ το 2018-19 αυτό σήμαινε και αήττητο πρωτάθλημα. Το δυνατό χαρτί των Πειραιωτών φέτος αποτελεί η έδρας του. κι αυτό διότι είναι αήττητος και σκοράρει και στα 27 τελευταία παιχνίδια στο Καραϊσκάκης.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχασε φέτος στην έδρα του Ολυμπιακού, όπως επίσης είναι και η τελευταία ομάδα που του έκοψε βαθμούς αλλά και η τελευταία που νίκησε στο Νέο Φάληρο. Ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν επικράτησε με 1-0 (49’ αυτογκόλ Βούκοβιτς).

Οσον αφορά τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τεχνικός, μετά από δύο αγωνιστικές συμπεριέλαβε και πάλι στα πλάνα του, τον Κώστα Τσιμίκα.

Αναλυτικά η αποστολή: Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Τοροσίδης, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καφού, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Φορτούνης, Μπρούνο, Λοβέρα, Βαλμπουενά, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Ο ΠΑΟΚ μετά την απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου, πήρε πίσω τους 7 βαθμούς και βρέθηκε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 68 βαθμούς, αφήνοντας στην τρίτη θέση την ΑΕΚ με 65. Πλέον, ο Δικέφαλος θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, για το ελληνικό πρωτάθλημα με θετικά αποτελέσματα, ώστε να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως δεν διανύει και την καλύτερη της περίοδο το τελευταίο διάστημα, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν κατάφερε να κερδίσει στα τρία τελευταία παιχνίδια της, χάνοντας στην έδρα της από την ΑΕΚ, φέρνοντας ισοπαλία στο Ηράκλειο και ισοπαλία στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό.

Έχει νικήσει μόνο τον ΟΦΗ και τον Άρη στα Play Off, που είναι οι μοναδικές δύο νίκες στα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους μήνα Ιούλιο, ενώ αυτή αναμέτρηση θα είναι η πέμπτη τους μέσα στο 2020. Ο Ολυμπιακός νίκησε στα δύο τελευταία πρωταθλήματος και τα δύο στην Τούμπα. Η ισοπαλία του πρώτου γύρου στο Νέο Φάληρο ήταν η πρώτη μετά από δέκα επίσημα παιχνίδια μεταξύ τους.

Ο Αμπελ Φερέιρα, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Δημήτρη Πέλκα μιας και ένιωσε ξανά ενοχλήσεις και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πορεία αποκατάστασής του στον τετρακέφαλο.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οι εξής: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Παπαδόπουλος, Μάτος, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Βέρνμπλουμ, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Λημνιός, Στοχ, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Τζόλης

Η σφυρίχτρα

Ο Βαγγέλης Μανούχος θα είναι αυτός ο οποίος θα σφυρίξει το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, έχοντας για βοηθούς τους Μπουξμπάουν-Καρατζίκας και στο VAR τους Τζοβάρα-Σαμοϊλη.

Η ιστορία

  • Νίκες Ολυμπιακού: 61
  • Ισοπαλίες: 23
  • Νίκες ΠΑΟΚ: 41

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

  • Νίκες Ολυμπιακού: 44
  • Ισοπαλίες: 8
  • Νίκες ΠΑΟΚ: 10

Τα παιχνίδια της σεζόν

  • 01.12.2019: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
  • (64’ πέναλτι Βαλμπουενά – 29’ σουτ Ίνγκασον)
  • 23.02.2020: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
  • (49’ αυτογκόλ Γιαννούλης)
  • 07.06.2020: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
  • (23’ σουτ Ελ Αραμπί)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα