Άρης - ΑΕΚ 1-4

Άρης - ΑΕΚ 1-4

bet365

Το ραντεβού της ΑΕΚ με τα... αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο κοντά! Η καταιγιστική Ένωση πέτυχε 4 γκολ κόντρα στον Άρη (1-4), έχασε άλλα τόσα και πλέον βρίσκεται στο +2 από τον ΠΑΟΚ στην μάχη για τη 2η θέση. Δυο γκολ ο Ολιβέιρα, από ένα Σιμόες και Σιμάνσκι. Ο Γκάμα είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου σημείωσε τρία γκολ και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη περισσότερα βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε. Ο Άρης δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ΑΕΚ.

Με μόλις 14 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και δίχως δυνατότητα αλλαγών, εκ των πραγμάτων οι ποδοσφαιριστές του Άρη ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και γενικώς να επιδιώξουν συντηρητικό παιχνίδι αποφεύγοντας τα πολλά σπριντ. Παρά το βαθμολογικό κίνητρο, η ΑΕΚ ήταν νωχελική στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν έκανε ουσιαστική φάση στο πρώτο 20πτο, παρότι είχε την μπάλα στα πόδια της (βασιζόμενη στην τριάδα στα κεντρικά χαφ). Για την ακρίβεια, ένα σουτ του Λιβάγια στο 14’ δεν ανησύχησε τον Χουλιάν Κουέστα, ούτε αυτό του Βέρντε εκτός περιοχής όπου ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα.

Η… καραμπόλα και ο Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, αλλά βρήκε το γκολ χάρη στην κλάση του Νέλσον Ολιβέιρα αλλά και μια… καραμπόλα. Η φάση του 24ου λεπτού άρχισε από λάθος του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, δύο παίκτες του Άρη δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα με τελευταίο τον νεαρό Μπαγκαλιάνη και ο Πορτογάλος επιθετικός της «Ένωσης» με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Με… καραμπόλα ισοφάρισε και ο Άρης, αν και στη φάση του 29ου λεπτού μέτρησε και η ολιγωρία της μεσοαμυντικής γραμμής της ΑΕΚ γιατί έδωσε χώρο και χρόνο στον Μπρούνο Γκάμα. Στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τσιγκρίνσκι, αιφνιδίασε τον Μπάρκα κι έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ (1-1) δίχως ουσιαστική ευκαιρία.

Το τρίλεπτο του Κουέστα

Ήταν το τελευταίο του πρώτου ημιχρόνου, όταν η ΑΕΚ άρχισε να νιώθει την πίεση τη διοχέτευσε στην άμυνα του Άρη και γενικώς έγινε πιο απαιτητική από τον εαυτό της. Ωστόσο, ο Χουλιάν Κουέστα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο 42’ μόλις που άγγιξε την μπάλα (μετά από κεφαλιά του Μάνταλου από το ύψος της μικρής περιοχής) γλιτώνοντας την ομάδα του, λίγα δευτερόλεπτα μετά σταμάτησε και τον Σβάρνα ο οποίος απείλησε επίσης με κεφαλιά, αλλά και τον Κρστίτσιτς όταν ο τελευταίος προσπάθησε να εκτελέσει από πλάγια θέση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και από κεφαλιά… απομάκρυνσης της μπάλας, η τελευταία έφτασε στον Ολιβέιρα αλλά πριν ο Πορτογάλος εκτελέσει, ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Πέτρος Μπαγκαλιάνης του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Η ΑΕΚ σκόραρε στο τέλος του ημιχρόνου με τον Μάνταλο αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Το «καθάρισε» σε 17 λεπτά

Άλλη ΑΕΚ εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η οποία (εκ του αποτελέσματος) χρειάστηκε 17 λεπτά για να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να περάσει εύκολο απόγευμα στο «Κλ. Βικελίδης». Προς αυτήν την κατεύθυνση βέβαια συνετέλεσε και ο Άρης. Δύο φορές, στο πρώτο επτάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, βγήκε στο transition παιχνίδι με πέντε παίκτες, τα έκανε μούσκεμα και στη συνέχεια δεν είχε τα… κουράγια να επιστρέψει. Έτσι η ΑΕΚ βρήκε ανοιχτό γήπεδο και μάλιστα με αριθμητική ισορροπία. Στην πρώτη ευκαιρία (στο 49ο λεπτό) ο Κουέστα απομάκρυνε στο σουτ του Ολιβέιρα, ενώ σ’ αυτό του Μάνταλου η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Δεληζήση. Στη δεύτερη, στο 52’, ο Ολιβέιρα έκανε σωστή υποδοχή μπάλας (από την πάσα του Μάνταλου) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη για το 1-2. Στο 60’ και από τον κακό υπολογισμό της πορείας της μπάλας από τον Κόρχουτ, ο Βέρντε «κατάφερε» να καταστρέψει μοναδική ευκαιρία.

Οι… τίτλοι τέλους έπεσαν ουσιαστικά δύο λεπτά αργότερα καθώς ο Λίντσεϊ Ροζ έδωσε την μπάλα σε αντίπαλο, αυτή έφτασε στον Σιμόες ο οποίος επιχείρησε το σουτ και από κόντρα στο πόδι του Λούκας Σάσα κατέληξε στα δίχτυα (1-3).

«Rotation» ο Καρέρα, μία αλλαγή ο Άρης

Ο Μάσιμο Καρέρα είχε τη δυνατότητα να βάλει… φρέσκα πνευμόνια στο γήπεδο, ενώ ο Μίκαελ Ένινγκ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή καθώς στο 77’ ο Λούκας Σάσα αποχώρησε με πρόβλημα στο δεξί πόδι. Από λάθος του Μπαγκαλιάνη, η ΑΕΚ βρήκε τις προϋποθέσεις και για ένα τέταρτο γκολ αλλά τόσο ο Λιβάγια όσο και ο Σιμάνσκι δεν βρήκαν μπάλα στην παράλληλη σέντρα από τον Αλμπάνη. Ο Πολωνός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της ΑΕΚ στο 84’ καθώς μετά από σουτ του Παουλίνιο ήταν ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Λόπεζ σούταρε από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματίγια (Αρης), Λόπεζ, Παουλίνιο (ΑΕΚ)

MVP: Ο Νέλσον Ολιβέιρα τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του, αξιοποίησε δύο από τις ευκαιρίες του και ειδικά το δεύτερο γκολ ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της ΑΕΚ.

Στο ύψος του: Όταν «ανέβηκε» ο Πέτρος Μάνταλος και βρήκε τις κάθετες πάσες που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του, αυτομάτως «ομόρφυνε» η ΑΕΚ.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Μιχάι Κόρχουτ έχει μείνει από δυνάμεις και δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη, ομοίως και ο Χαβιέρ Ματίγια.

Η «γκάφα»: Μάλλον αυτή του Λίντσεϊ Ροζ στο 62ο λεπτό όπου αντί να απομακρύνει την μπάλα έψαξε την πάσα κι έτσι προήλθε το γκολ του Σιμόες.

Το «στραγάλι»: Ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ είχε δυσκολίες στη διαχείριση του αγώνα ενώ σε δύο φάσεις (σε Βέρντε και Λιβάγια) όπου η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι εκτίμησε συμβουλεύτηκε το VAR κι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Θα μπορούσε να είχε βγάλει 2-3 ακόμη κίτρινες κάρτες.

Το ταμείο του «gazzetta.gr»: Λογική και εύκολη η επικράτηση της ΑΕΚ. «Ζόρισε» λίγο τον εαυτό της στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, τότε βρήκε δύο γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη. Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να τελειώνουν οι αγώνες δίχως τραυματισμούς και κάρτες.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Λούκας Σάσα (77’ Μπακούτσης), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Λόπεζ, Τσιγκρίνσκι (81’ Οικονόμου), Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρστίτσιτς, Βέρντε (61’ Αλμπανης), Σιμόες (81’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73’ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Ολιβέιρα (73’ Αραούχο).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα