ΑΕΚ: Με σταρ Ολιβέιρα για τα... αστέρια!

ΑΕΚ: Με σταρ Ολιβέιρα για τα... αστέρια!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Με σταρ Ολιβέιρα για τα... αστέρια!

bet365

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έπιασε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχει επιστρέψει δριμύτερος και «σφραγίζει» τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League την ΑΕΚ.

H AEK μέχρι στιγμής στη διαδικασία των πλέι οφ μπορεί να άφησε βαθμούς στις εντός έδρας ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Άρη, ωστόσο φρόντισε να κάνει αυτό που έπρεπε όταν και ο ΠΑΟΚ άφηνε βαθμούς με συνέπεια να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον έναν εκ των δύο στόχων που έχει στην τελική ευθεία της σεζόν. Στην εξασφάλιση δηλαδή της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Απέναντι στον ΟΦΗ μπορεί να μην έπιασε καλή απόδοση, ωστόσο ήταν αποτελεσματική και στο... ρελαντί έφτασε σε ένα εύκολο 2-0, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για τα... αστέρια!

Όπως και στο διπλό επί του Άρη, έτσι και στη νίκη επί του ΟΦΗ αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την τελική επικράτηση ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος έχει επιστρέψει πλέον δριμύτερος. Με ένα πλασέ ανάλογο της κλάσης του έβαλε την Ένωση μπροστά στο σκορ και το πανηγύρισε με τον πιο όμορφο τρόπο καθώς το αφιέρωσε στον νεαρό Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος στάθηκε άτυχος μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Άφησε πίσω το πρόβλημα και αποδεικνύεται καθοριστικός!

Ο Ολιβέιρα αφιερώνει το γκολ στον Σαρδέλη

Μαζί με τον Μάνταλο και τον Λιβάια, ο Ολιβέιρα ήταν από τους παίκτες που τραβούσαν το... κουπί επιθετικά για την Ένωση από το ξεκίνημα της σεζόν. Στην αρχή των πλέι οφ είχαμε επισημάνει πως η ετοιμότητα του 29χρονου Πορτογάλου επιθετικού θα ήταν καθοριστική στη μάχη της ΑΕΚ για τη 2η θέση. Κι αυτό γιατί αποτελεί έναν από τους σταρ του κιτρινόμαυρου ρόστερ, ωστόσο έμενε να φανεί αν είχε αφήσει πίσω το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε αφάνταστα στους κοιλιακούς - προσαγωγούς όλους τους προηγούμενους μήνες. Την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό έκανε τη διαφορά με το που πέρασε ως αλλαγή, δίνοντας πνοή επιθετικά στην ΑΕΚ και ήταν εκείνος ο οποίος με την κίνηση που συνηθίζει εκτός περιοχής τροφοδότησε τον Λιβάια για να κρατηθεί όρθια η Ένωση σε εκείνο το ντέρμπι.

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη καθώς ο Ολιβέιρα παιχνίδι με παιχνίδι ανέβαζε απόδοση, αποκτώντας αυτοπεποίθηση καθώς έβλεπε ότι σταδιακά το πρόβλημα μένει πίσω. Καθοριστικό πέναλτι - γκολ στο 2-2 με τον Άρη που έσωσε την ΑΕΚ, δύο γκολ και διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης και γκολ και κόντρα στον ΟΦΗ που άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο. Τέσσερα γκολ και μια ασίστ στα πλέι οφ και η ΑΕΚ βλέπει πλέον όλο και πιο καθαρά τη συμμετοχή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά τους Μάνταλο – Λιβάια και ο Ολιβέιρα στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του!

Ο Ολιβέιρα κάνει με την ΑΕΚ την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του

Συν τοις άλλοις ο Ολιβέιρα έχει βρει στην ΑΕΚ τον… παράδεισό του. Πέραν του ότι απολαμβάνει μαζί με τη γυναίκα του την Αθήνα, ο Πορτογάλος επιθετικός μετά και το χθεσινό του τέρμα στον ΟΦΗ πιάνει τη φετινή σεζόν μετά τους Μάνταλο και Λιβάια και αυτός με τη σειρά του την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του! Ο 29χρονος επιθετικός μετράει πλέον 15 γκολ και εννιά ασίστ στην καλύτερη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, ξεπερνώντας πλέον τη σεζόν 2016-2017 με τη φανέλα της Νόριτς, κατά την οποία είχε σκοράρει 15 γκολ, αλλά έχοντας πέντε ασίστ στο ενεργητικό του. Με τέσσερα ακόμα παιχνίδια να απομένουν (τρία στα πλέι οφ και ο τελικός του Κυπέλλου) ο Ολιβέιρα είναι πολύ πιθανόν να σκοράρει άλλο ένα γκολ, αλλά όπως και να έχει ήδη μιλάμε για την κορυφαία χρονιά που είχε ποτέ.

Ο Ολιβέιρα είναι πραγματικός… killer μέσα στην περιοχή, από την οποία έχουν έρθει σχεδόν όλα τα γκολ του! Μπορεί ο Πορτογάλος φορ να βγαίνει συχνά έξω από το «κουτί» για να πάρει μπάλες και να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ωστόσο εκεί που δεν χαρίζεται στο σκοράρισμα είναι εντός της περιοχής. Τα 14 από τα 15 τέρματα που έχει σημειώσει έχουν επιτευχθεί μέσα στην αντίπαλη περιοχή και μόνο ένα έξω από αυτήν! Ποιο ήταν εκείνο; Αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ κόντρα στον Άρη στο πρόσφατο 1-4 των πλέι οφ, όταν και υποδέχθηκε την μπάλα από τον Βέρντε και με ένα γυριστό μόλις λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μια… σεντερφορίσια κίνηση!

Θα μπορούσε να είχε πιάσει ακόμα και τον Πόνσε!

Ο Ολιβέιρα θα μπορούσε να πιάσει ακόμα και τα περσινά γκολ του Πόνσε

Το περσινό καλοκαίρι η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση δίνοντας κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ολιβέιρα για να τον φέρει στην Ελλάδα και να αντικαταστήσει τον Έκι Πόνσε, ο οποίος άφηνε ένα κενό στην κιτρινόμαυρη επίθεση με 21 γκολ. Μέχρι στιγμής ο Ολιβέιρα έχει έξι λιγότερα από τις περσινές επιδόσεις του Αργεντινού, τον οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πιάσει τη φετινή σεζόν αν δεν τύχαιναν οι αναποδιές με τους τραυματισμούς.

Γιατί δεν ήταν μόνο το σοβαρό πρόβλημα που είχε ο Ολιβέιρα στους κοιλιακούς – προσαγωγούς που τον ταλαιπώρησε από τον Ιανουάριο μέχρι και τη διακοπή λόγω του κορονοϊού. Και στην αρχή της σεζόν στο… ψυχωμένο διπλό στην Τρίπολη επί του Αστέρα είχε μείνει νοκ-άουτ για ένα μήνα, κάτι που και τότε τον είχε κρατήσει πίσω και μάλιστα σε μια περίοδο που είχε πάρει για τα καλά μπροστά. Σε κάθε περίπτωση ο Ολιβέιρα, μαζί με τους Μάνταλο και Λιβάια, οδηγεί κι αυτός την ΑΕΚ και επιβεβαιώνει ότι το βαρύ συμβόλαιο που έχει, αντικατοπτρίζει τη μεγάλη αξία του στη γραμμή κρούσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα