ΑΕΚ: Η ετοιμότητα του Ολιβέιρα καθοριστική στη «μάχη» για τη 2η θέση

ΑΕΚ: Η ετοιμότητα του Ολιβέιρα καθοριστική στη «μάχη» για τη 2η θέση

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η ετοιμότητα του Ολιβέιρα καθοριστική στη «μάχη» για τη 2η θέση

bet365

Η ετοιμότητα του Νέλσον Ολιβέιρα θα παίξει σημαντικό ρόλο για την ΑΕΚ στη μάχη για τη 2η θέση. Η διαφορά που έκανε με το που μπήκε κόντρα στον Παναθηναϊκό και η πνοή που δίνει στην Ένωση στο επιθετικό κομμάτι.

Το πόσο σημαντική είναι η κατάληψη της 2ης θέσης για την ΑΕΚ στη διαδικασία των πλέι οφ έχει αναλυθεί και έχει τονιστεί ιδιαιτέρως τόσο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη όσο και από τους Ίλια Ίβιτς και Μάσιμο Καρέρα προς τους παίκτες της Ένωσης. Η 2η θέση που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League αποτελεί ξεκάθαρο στόχο για τους κιτρινόμαυρους -μαζί με αυτόν της κατάκτησης του Κυπέλλου- και γι' αυτόν τον λόγο η ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ καθώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΠΑΟΚ και να τον αφήσει δύο βαθμούς πίσω της.

Η είσοδος του Ολιβέιρα που έκανε τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό

Βέβαια, με εννιά αγωνιστικές ακόμα στα πλέι οφ, δρόμος υπάρχει. Και σε αυτή τη διαδικασία ρόλο «κλειδί» για την Ένωση θα έχει ο Νέλσον Ολιβέιρα και η ετοιμότητα στην οποία θα βρίσκεται. Ο Πορτογάλος επιθετικός αποτελεί ένα από τα πλέον δυνατά «όπλα» του Καρέρα. Ένας παίκτης που δεδομένα κάνει τη διαφορά, αποτελώντας την πιο ακριβοπληρωμένη μονάδα του φετινού κιτρινόμαυρου ρόστερ. Και η απουσία του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στους «πράσινους» στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ φάνηκε ξεκάθαρα.

Με την είσοδό του στο ματς ο Ολιβέιρα «γέμισε» την επίθεση καθώς ο σχηματισμός με τον Μάνταλο σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» δεν μπορούσε να αποδώσει. Και ο Πορτογάλος φορ έδωσε πνοή μπροστά, φτιάχνοντας με μια απλή κίνηση το γκολ της ισοφάρισης, τροφοδοτώντας μέσα στην περιοχή τον Λιβάια για να τελειώσει ο Κροάτης φορ τη φάση εκμεταλλευόμενος τη δική του τεράστια ικανότητα. Ήταν άλλη μια απόδειξη του πόσο σημαντικός είναι ο Ολιβέιρα για τον Καρέρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της 2ης θέσης.

Οι κινήσεις του εντός και εκτός περιοχής δίνουν πνοή στην ΑΕΚ επιθετικά

Ο 29χρονος Πορτογάλος φορ εκτός από την ικανότητά του μέσα στην περιοχή στο σκοράρισμα, έχει τη δυνατότητα και να δημιουργεί. Κινείται τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής, τραβώντας λόγω και της κλάσης του πάνω του τους αντιπάλους. Μια ματιά στα στατιστικά του άλλωστε αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη συμμετοχή του Ολιβέιρα στην επιθετική ανάπτυξη της Ένωσης, αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι, με 11 γκολ και οκτώ ασίστ. Αριθμοί που δεδομένα θα ήταν μεγαλύτεροι αν αυτό το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στους κοιλιακούς προσαγωγούς δεν τον είχε κρατήσει πίσω.

Αναλύοντας τα στατιστικά του, αξίζει να σημειωθεί πως και τα 11 γκολ που έχει σημειώσει ο Ολιβέιρα έχουν σημειωθεί μέσα από την περιοχή. Και μάλιστα σκοράρει με διαφορετικούς τρόπους, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα που διαθέτει και τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο κινείται μέσα στο «κουτί». Το ίδιο έξυπνα κινείται φυσικά και έξω από την περιοχή, κάτι που του έχει δώσει τη δυνατότητα να... σερβίρει οκτώ φορές στους συμπαίκτες του. Τρανό παράδειγμα το γκολ του Λιβάια, με τον Κροάτη να έχει πατήσει περιοχή και τον Ολιβέιρα να διαβάζει την κίνησή του.

Η ετοιμότητά του θα παίξει μεγάλο ρόλο στη μάχη της Ένωσης για τη 2η θέση

Το μεγάλο θέμα είναι φυσικά η ετοιμότητα του Ολιβέιρα σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ. Ο Πορτογάλος επιθετικός βγάζει κανονικά τις προπονήσεις στα Σπάτα και είναι στα... πάνω του, δείχνοντας τεράστια θέληση να προσφέρει και να πάρει κι αυτός στις πλάτες του την ΑΕΚ για την επίτευξη των δύο στόχων. Ωστόσο, επειδή η περίπτωσή του προβλήματος που τον ταλαιπώρησε είναι ιδιαίτερη και εύθραυστη, χρειάζεται και προσοχή. Και αυτή η διαχείριση είναι που πρέπει να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε ο Πορτογάλος επιθετικός να είναι διαθέσιμος για τον Καρέρα μέχρι και την ολοκλήρωση της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα