Περιμένοντας το ουράνιο τόξο

Περιμένοντας το ουράνιο τόξο

Περιμένοντας το ουράνιο τόξο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος εστιάζει σε αυτά που πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για την επιστροφή του Άρη σε καθεστώς κανονικότητας.

Όταν οι συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα έχουν μεγαλύτερη αξία από τον ίδιο τον αγώνα, προφανώς η ανωμαλία έχει αντικαταστήσει την κανονικότητα. Αυτό συμβαίνει στον Άρη (τουλάχιστον) δέκα ημέρες τώρα. Είναι αδύνατο να το δεχθεί ο εγωισμός και η αγάπη που τρέφει ένας φίλαθλος για την ομάδα του, οπότε ακόμη και οι αφορισμοί, όσο άδικοι κι αν είναι ειδικά για τους ποδοσφαιριστές, είναι κομμάτι του παιχνιδιού.

Απλά, πριν εκφράσει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του, πριν επίσης αντλήσει την άποψή του μέσα από τη δεξαμενή της οργής που νιώθει γι’ αυτό που βλέπει, καλό θα ήταν να ξέρει ότι:
Α) ο Μιχάι Κόρχουτ θα χρειαστεί να κάνει ένεση στο γόνατο για να συνεχίσει. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα έπρεπε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες.
Β) ο Λούκας Σάσα απέφυγε στο… τσακ τη θλάση και ίσως είναι απαραίτητο να μην ξεκινήσει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Γ) ο Ντάνιελ Μαντσίνι έβγαλε ολόκληρο 90πτο απέναντι στην ΑΕΚ κουβαλώντας τη σκαριά από εκείνο το χτύπημα του Σβάρνα στις αρχές του πρώτου μέρους.
Δ) Χαβιέρ Ματίγια και Μπρούνο Γκάμα ξόδεψαν και την τελευταία… ρανίδα της ενέργειάς τους και παίζουν χρησιμοποιώντας περισσότερο την εμπειρία και το ποδοσφαιρικό μυαλό τους και λιγότερο τις δυνάμεις που τους απέμειναν.

Είναι προφανές ότι μες το κατακαλόκαιρο, ο Άρης βιώνει τη δική του βαρυχειμωνιά και περιμένει να εμφανιστούν στον ουρανό τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ήδη τα είδε με την εμφάνιση του Πέτρου Μπαγκαλιάνη ο οποίος κέρδισε μια θέση στο πλάνο της επόμενης χρονιάς. Κακά τα ψέματα, στους άξονες ανάπτυξης της ομάδας θα πρέπει να προστεθεί κι αυτός της άντλησης παικτών από τις ακαδημίες. Εξασφαλίζει οικονομία, προσφέρει προοπτική, μπορεί να οδηγήσει σε αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη. Ο μικρός έδειξε προσωπικότητα κι αυτό που προσωπικά δεν περίμενα ήταν να καλύπτει τα λάθη των υπολοίπων στην αμυντική γραμμή. Δεν μπορώ να εκτιμώ την εξέλιξή του, αλλά μου άρεσε το ποδοσφαιρικό θράσος του.

Τα παραπάνω δεν στοιχειοθετούν υπεκφυγή ενασχόλησης με τη σκληρή πραγματικότητα, αυτή εξάλλου καταγράφηκε σε προηγούμενο blog, αλλά όσο κι αν κατηγορήσει κανείς επί δικαίου και αδίκου, για τον υπογράφοντα, μεγαλύτερη αξία έχει το αύριο. Προφανώς και δεν παραμερίζεται η αξία των επίσημων αγώνων αλλά και το πάθος που ήδη εκφράστηκε από αντιπάλους στο να δώσουν τη χαριστική βολή στον (πεσμένο στο έδαφος) Άρη. Κακά τα ψέματα, όσοι παίκτες απέμεναν κουβαλούν το βάρος υπεράσπισης της υστεροφημίας ενός συλλόγου και είναι υπερβολικά άδικα γι’ αυτούς.

Η επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί προϋπόθεση ζωής κι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός που ήδη αποφασίστηκε. Ούτε «είμαστε σε καλό δρόμο» ή «πλησιάζουμε στις συμφωνίες», αλλά οριστική άρση του ban και ανάκτηση δικαιώματος μεταγραφών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την απόκτηση τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστών με ταυτόχρονη μείωση του αγωνιστικού προϋπολογισμού κατά περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Ταυτόχρονα όμως, το στοιχείο που απαιτείται να «επιβληθεί» είναι κανονικότητα σε όλα γιατί στοιχειοθετεί τον μοναδικό τρόπο αποφυγής παλινωδιών σαν αυτές που βιώνει τώρα ο σύλλογος.

Ο Αρειανός ξέρει το επίπεδο ευθύνης της ΕΠΟ στην όλη ιστορία, αντιλαμβάνεται και το αντίστοιχο του Άρη ο οποίος λειτούργησε αφελώς κι επίσης, ήξερε πριν από τους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι οι «δεσμεύσεις» της Κυβέρνησης δεν ήταν τίποτε περισσότερο από πολιτικές φανφάρες και δημοσιοσχετίστικη προσπάθεια επίδειξης ισορροπιών στην αντιμετώπιση των συλλόγων.

ΥΓ: Είναι εύκολο να πετύχεις συμφωνίες με παίκτες (σ. σ. Βέλεθ) όταν προσφέρεται διπλασιασμός αποδοχών. Το δύσκολο είναι να πληρώσεις το συμβόλαιο. Κι όταν έρχεται το φιρμάνι των 1.2 εκατομμυρίων ευρώ από τη FIFA και διαπιστώνεται ότι ο αγωνιστικός προϋπολογισμός της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί, πολύ απλά δεν υπογράφεις τη συμφωνία. Και καλά κάνεις. Ο Βέλεθ πήγε στον Παναθηναϊκό με τριετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές οι οποίες υπερβαίνουν τις διπλάσιες σε σχέση με τα χρήματα που εισέπραττε στον Άρη.

ΥΓ1: Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη μπαίνει στην ίδια γραμμή με την επιβολή οικονομικής υγείας στην ΠΑΕ Άρης. Στην υπόθεση της Αλ Αΐν μπλέχτηκαν Έλληνες και ξένοι. Λόγω (και) του εκνευρισμού του ποδοσφαιριστή ο οποίος ξαφνικά είδε άλλους όρους στο συμβόλαιο σε σχέση με αυτούς που είχε συμφωνήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η δουλειά χάλασε.

ΥΓ2: Κατά πάσα πιθανότητα, ο Ματέο Γκαρσία θα επιστρέψει στο «Κλ. Βικελίδης». Οι φίλοι του Άρη «γουστάρουν» τον Αργεντίνο, αλλά μεγαλύτερη αξία έχει η κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.