ΑΕΚ: Οι 8 διαφορετικοί σκόρερ με τον Αρη και η παράδοση που έχει χτίσει στη Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ: Οι 8 διαφορετικοί σκόρερ με τον Αρη και η παράδοση που έχει χτίσει στη Θεσσαλονίκη

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Οι 8 διαφορετικοί σκόρερ με τον Αρη και η παράδοση που έχει χτίσει στη Θεσσαλονίκη

bet365

Η ΑΕΚ κατάφερε γι’ ακόμα μια φορά να επιστρέψει από την Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι της, μετά την επικράτηση επί του Αρη, με 4-1.

Αυτή η νίκη της Ενωσης ήταν η τρίτη απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας ακόμα τρεις ισοπαλίες, στις έξι συνολικά αναμετρήσεις τις οποίες έδωσε τη φετινή σεζόν, με τον Αρη, για όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ την Κυριακή (05/06) όχι μόνο έφυγε με το τρίποντο από το Κλεάνθης Βικελίδης με 4-1, αλλά εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση με τρεις βαθμούς διαφορά.

ΑΕΚ και Αρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, τη φετινή σεζόν 6 φορές. Τέσσερις για το ελληνικό πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Σε καμία από αυτές ο Δικέφαλος δεν γνώρισε την ήττα.

Μάλιστα, στις 6 φετινές αναμετρήσεις η Ενωση, σκόραρε 12 τέρματα ενώ δέχθηκε ακριβώς τα μισά (6).

Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι ότι η ΑΕΚ, σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις κατάφερε να βρει δίχτυα με οκτώ διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ της και μάλιστα όχι μόνο με επιθετικούς.

Στην πρώτη τους συνάντηση, ΑΕΚ και Αρης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ στις 24 Νοεμβρίου 2019. Τότε για τους γηπεδούχους ο Πέτρος Μάνταλος, ήταν αυτός ο οποίος πέτυχε το πρώτο τέρμα απέναντι στους «κίτρινους».

Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 16 Φλεβάρη 2020, η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από το Βικελίδης, χάρη στο τέρμα του Χρήστου Αλμπάνη.

Στη συνέχεια η κληρωτίδα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, έβγαλε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες. Η ΑΕΚ στο πρώτο ματς επικράτησε με 2-1, με τα τέρματα που σημείωσε ο Μάνταλος και ο Βράνιες ενώ στο δεύτερο, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα έφυγε με το 2-2 και την πρόκριση για τον τελικό. Σε εκείνον τον αγώνα, και τα δύο τέρματα τα πέτυχε ο Μάρκο Λιβάια.

Στις 20 Ιουνίου, είχε μεσολαβήσει η 3η αγωνιστική των Play Off, εκεί όπου οι δύο σύλλογοι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Τότε, οι Σέρχιο Αραούχο και Νέλσον Ολιβέιρα, βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για πρώτη φορά φέτος κόντρα στην ομάδα του Αρη.

Τώρα η ΑΕΚ μετά τη νίκη με 4-1, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την συμπρωτεύουσα. Οι Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Σιμόες και Ντάμιαν Σιμάνσκι, ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των «κιτρινόμαυρων», καθώς βοήθησαν τα μέγιστα γι’ αυτή την εμφατική επικράτηση.

Οι 8 διαφορετικοί σκόρερ

Ενας αμυντικός, τρεις μέσοι και τέσσερις επιθετικοί της ΑΕΚ είναι αυτοί οι οποίοι τη φετινή χρονιά κατάφεραν να «ματώσουν» τα αντίπαλα δίχτυα στις 6 συνολικές αναμετρήσεις που έδωσε η ομάδα, με τον Αρη.

Αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να σκοράρει, ακόμα και με κάποιον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Αναλυτικά οι 8 διαφορετικοί σκόρερ του Δικεφάλου κόντρα στον Αρη τη σεζόν 2019/20:

  • Αμυντικοί: Ογκνιεν Βράνιες (1)
  • Μέσοι: Πέτρος Μάνταλος (2), Αντρέ Σιμόες (1), Ντάμιαν Σιμάνσκι (1)
  • Επιθετικοί: Χρήστος Αλμπάνης (1), Σέρχιο Αραούχο (1), Νέλσον Ολιβέιρα (3), Μάρκο Λιβάια (2)

Το αγαπημένο της ταξίδι (πλέον) η ΘεσσαλοΝΙΚΗ

Δεν είναι κρυφό ότι πλέον αγαπημένος προορισμός για την ΑΕΚ αποτελεί η Θεσσαλονίκη. Όχι, για την ζωή και τις ομορφιές της πόλης, αλλά για την εντυπωσιακή επίδοση της ομάδα κάθε φορά που ταξιδεύει εκεί για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Πέντε φορές έχει επισκεφθεί την συμπρωτεύουσα η Ενωση τη σεζόν 2019/20 και μόνο σε μία από από αυτές δεν έχει γυρίσει στην Αθήνα με τους τρεις βαθμούς.

Με την ομάδα του Αρη, το φετινό κεφάλαιο των μεταξύ τους αναμετρήσεων έκλεισε την Κυριακή (05/07), με την ΑΕΚ να κατακτά τη νίκη με το εμφατικό σκορ 4-1. Αυτή ήταν και η δεύτερη αναμέτρηση που έδωσε στο Βικελίδης για το πρωτάθλημα. Την πρώτη είχε πάρει πάλι τη νίκη αλλά με σκορ 1-0. Στο Κύπελλο Ελλάδος, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 ωστόσο στο τέλος, η ΑΕΚ ήταν αυτή η οποία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

Οσον αφορά τις αναμετρήσεις που έδωσε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ΑΕΚ μετρά μία ήττα και μία νίκη. Το δυσάρεστο αποτέλεσμα για την Ενωση, ήταν στις 12 Ιανουαρίου 2020, όταν είχε ηττηθεί με 1-0, ενώ στην τελευταία τους συνάντηση την 1η Ιουλίου, πήρε το τρίποντο με 2-0.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει και πάλι, μετά από χρόνια, την Θεσσαλονίκη να φαντάζει έναν υπέροχο προορισμό ώστε να παίρνει αυτό που θέλει περισσότερο. Δηλαδή τις ΝΙΚΕΣ!

Αναλυτικά τα ματς που έχει δώσει με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη σεζόν 2019/20:

  • 24η αγωνιστική Super League (16/02/20): Αρης - ΑΕΚ 0-1: Χρήστος Αλμπάνης
  • 2ος ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος (24/06/20): Αρης - ΑΕΚ 2-2: Μάρκο Λιβάια (2x)
  • 6η αγωνιστική Play Off Super League (05/07/20) Αρης - ΑΕΚ 1-4: Νέλσον Ολιβέιρα (2x), Αντρέ Σιμόες, Ντάμιαν Σιμάνσκι

Αναλυτικά τα ματς που έχει δώσει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τη σεζόν 2019/20

  • 18η αγωνιστική Super League (12/01/20): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0
  • 5η αγωνιστική Play Off Super League (01/7/20): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-2: Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Μάρκο Λιβάια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα