Μισός αλλά οργανωμένος και… τρεις (συν εφτά) βαθμούς μπροστά!

Μισός αλλά οργανωμένος και… τρεις (συν εφτά) βαθμούς μπροστά!

Μισός αλλά οργανωμένος και… τρεις (συν εφτά) βαθμούς μπροστά!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη και μία ακόμη καλή προσπάθεια-εμφάνιση του Δικεφάλου που παρά τα τεράστια προβλήματά του, εξακολουθεί και παίζει οργανωμένα, μένοντας μέσα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Επειδή πρέπει να συνεννοούμαστε σωστά…

Έγραψα όλα αυτά για το πώς πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ΠΡΙΝ κρίνουμε τον ΠΑΟΚ και σε αυτά επιμένω… Άρα τα έχουμε στο μυαλό μας και προχωράμε…

Το αποτέλεσμα πάντα μετράει, αλλά… φθάνει πια με τις κρίσεις που βασίζονται μόνο στο αποτέλεσμα. (Ειδικά αυτό που έγινε στο κύπελλο που από το 45΄ μέχρι το 65΄ υπήρξε κόσμος που είδε και πίστεψε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε σωστά και καλά επειδή παρέμενε το 0-0, άρα κακώς έκανε αλλαγές ο προπονητής και αυτές ήταν που τον επηρέασαν και δέχθηκε το πρώτο γκολ, ήταν –για εμένα- εξοργιστικό…).

Τεράστιο ρόλο παίζει η εικόνα της ομάδας και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τον ΠΑΟΚ, παρά τις όποιες αποτυχίες του, ΜΕΤΑ την καραντίνα, με βάση τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, καταφέρνει –μέχρι τώρα- και παρουσιάζει την εικόνα μίας οργανωμένης ομάδας. Δεν είναι καθόλου απλό αυτό μετά την κακή χρονιά, τις άπειρες αναποδιές, την κακή διαχείριση από πλευράς Αμπέλ Φερέιρα που σαφώς και έχει ευθύνες για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ήδη πολλούς στόχους. (Και οι δηλώσεις του χθες ήταν 100% εγωιστικές και αχρείαστες για την ομάδα).

Παρολ’ αυτά και η εικόνα ενός συνόλου που παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ και στο Κλεάνθης Βικελίδης και παλεύει με αυτό τον τρόπο στο κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, ΔΕΝ είναι κακή και πιστώνεται στον προπονητή και στους παίκτες του, αυτούς που φυσικά χρεώνονται το ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει φέτος πρωτάθλημα, δεν θα πάρει κύπελλο, ενώ έχει αποτυχημένη προσπάθεια και στην Ευρώπη.

Και κάτι ακόμη…

Μετά από όλα αυτά που πέρασε ο ΠΑΟΚ, το ότι αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρώσει 10 ολόκληρους βαθμούς παραπάνω από την ΑΕΚ, δεν είναι μικρή υπόθεση. Το ότι έχει στον πίνακα τρεις πόντους παραπάνω και την περιμένει την Τετάρτη στην Τούμπα, δίνει μία προοπτική. Αν στο τέλος και κάτω από αυτές τις συνθήκες μείνει δεύτερος, κάτι θα έχει να θυμάται από αυτή την κακή χρονιά… Θα δούμε αν αντέξει και αν τα καταφέρει… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ να παίζεις με τέτοιες απουσίες και με τόσο ψυχολογικό βάρος από όλες τις αποτυχίες και τις στραβές της χρονιάς.

Και χθες λοιπόν ο ΠΑΟΚ χωρίς πέντε-έξι από τους καλύτερους, ποιοτικότερους παίκτες και αρχηγούς του, λίγες ημέρες μετά από έναν αποκλεισμό στο κύπελλο, κατάφερε να σταθεί καλά στο γήπεδο. Η μισή ομάδα του ΠΑΟΚ δημιούργησε –και πάλι- πολλές μεγάλες φάσεις, απέφυγε κάτι ανάλογο από την άλλη πλευρά και παίζοντας με πολύ μεγάλο πάθος (22 φάουλ έκαναν οι παίκτες του) πήρε μία πολύτιμη νίκη απέναντι σε ένα σύνολο που από εδώ και πέρα δεν θα είναι ίδιος, αφού φεύγουν πολλοί παίκτες. (Αυτό βέβαια σημαίνει ότι από το Κλεάνθης Βικελίδης μάλλον θα περάσει και η ΑΕΚ στην πορεία…).

Βαρέλα-Ίνγκασον είχαν πολλές επεμβάσεις και έσβησαν τον Ιντέγε, ο Εσίτι έκοψε με κλεψίματα ή φάουλ περίπου 15 αντίπαλες επιθέσεις. Ο Στοχ σε στιγμές αγώνα είχε εξαιρετικά γεμίσματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή (αυτά προφανώς δεν φθάνουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά τη δεδομένη στιγμή με βάση την εικόνα των άλλων μεσοεπιθετικών ο Σλοβάκος είναι σαφώς πιο χρήσιμος). «Προσπάθησε» αρκετά ο Σφιντέρσκι να κάνει τον Κουέστα να μοιάζει όπως ο Διούδης στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, αλλά δεν γίνεται σε κάθε ματς ο αντίπαλος τερματοφύλακας του Δικεφάλου να έχει διψήφιο αριθμό αποκρούσεων…

Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια ΚΑΙ σε αυτό το ματς. Αυτό πιστεύω Ο ΤΙ και αν λένε οι πολλοί… Αυτό ακριβώς θα γράψω και στο τέλος των πλέι οφ αν συνεχιστούν οι ίδιες εμφανίσεις, ακόμη και αν αυτός ο μισός και καταρρακωμένος ΠΑΟΚ, χάσει και τον τελευταίο του στόχο.

Και για να μην μπερδευόμαστε… ΚΑΙ εγώ έχω βγάλει οριστικά συμπεράσματα για τον Αμπέλ Φερέιρα. Από τον Μάρτιο όμως. Δεν περίμενα αυτό το περιπετειώδες φινάλε για να τον κρίνω… (Τα αφήνουμε όμως για το τέλος αυτά…).

Κάπως έτσι λοιπόν ο ΠΑΟΚ πήρε χθες μία «απαραίτητη» νίκη και τώρα περιμένει την ΑΕΚ στο πρώτο από τα δύο ματς που πιθανότατα θα κρίνουν τη δεύτερη θέση, αν βέβαια δεν επιστραφούν οι βαθμοί στον Δικέφαλο του Βορρά.

Κακά τα ψέματα… Το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ το έχασε στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Τώρα θα δώσει μία ανάλογη μάχη με την ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση. Εξάποντα είναι τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και θα παίξουν τεράστιο ρόλο για τη δεύτερη θέση. Και αυτά, αλλά και η δίκη στο CAS.

Τα ματς είναι… εξάποντα, η δίκη είναι… εφτάποντη! Πέρα από το ηθικό του πράγματος βέβαια που είναι αδύνατο να αποτιμηθεί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.