Πριν κρίνεις τον ΠΑΟΚ…

Πριν κρίνεις τον ΠΑΟΚ…

Πριν κρίνεις τον ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναγκάζεται να γράψει και να θυμίσει σε όλο τον κόσμο, όσα έχει περάσει φέτος ο ΠΑΟΚ, πράγματα, καταστάσεις και γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνάμε κρίνοντας αυτό το σύνολο και την πορεία του. Σημειώνει βέβαια και τους κινδύνους που από εδώ και πέρα υπάρχουν…
Μαντεύεις το φρουτάκι και σε περιμένει μια έκπληξη* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Υπάρχει κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ μετά τα όσα θα γράψουμε! Το αναγνωρίζω και θα το εξηγήσω… Από την άλλη όμως είναι πολύ εκνευριστικό να έρχεται μία ώρα που πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν μία ομάδα λες και τώρα επέστρεψαν από το διάστημα… Γι’ αυτό πρέπει να τονιστούν κάποια ΓΕΓΟΝΟΤΑ που ΔΕΝ γίνεται να μην βρίσκονται στο μυαλό όσων σκίζουν σήμερα την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αρχικά να τονίσω ότι:

Η συνεργασία Φερέιρα-παικτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Η προπόνηση όλη τη χρονιά είχε… θέματα, ειδικά με τις εντάσεις της. Ναι! Ο συγκεκριμένος προπονητής μπορεί και να μην αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, μετά τον Λουτσέσκου. Φυσικά και η ομάδα έχει επηρεαστεί από το ότι δυσκολεύεται να κάνει μεταγραφές, ενώ υπάρχουν και πανάκριβοι αλλά ανενεργοί παίκτες στο ρόστερ, όπως υπάρχει και κακή αγωνιστική συμπεριφορά από μερικούς που παίζουν και έχουν κολλήσει το μυαλό τους σε πράγματα που δεν θα έπρεπε. Αλήθεια είναι ΚΑΙ αυτά…

Αλλά δεν γίνεται να κριτικάρεις ή να σκίζεις τον ΠΑΟΚ για τη φετινή του πορεία, δεν γίνεται να τους απαξιώνεις όλους για την προσπάθειά τους, δεν γίνεται να φθάνεις στο έσχατο σημείο σκισίματος της ομάδας ειδικά μετά και την τελευταία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, επειδή… «ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ή επειδή έχει να κερδίσει τέσσερις μήνες, άσχετα αν τους 3,5 είχαμε αναγκαστική διακοπή».

Έλεος κάπου και λογική…

Ο καθένας ας κάνει ό τι θέλει τέλος πάντων… Προσωπικά, θα τους κρίνω όλους με βάση τα παραπάνω, αφού όμως σκεφτώ και τα… παρακάτω, που ΔΕΝ αποτελούν δικαιολογίες. Είναι γεγονότα και συνέβησαν στον ΠΑΟΚ του 2019-2020.

Ξεκινάμε και μετράμε...

- Μία ημέρα πριν την έναρξη προετοιμασίας, έφυγε ο περασμένος πολύ επιτυχημένος προπονητής, που έφτιαξε αυτό το σύνολο των αήττητων πρωταθλητών και του έδωσε συγκεκριμένη ταυτότητα.

- Μαζί του ο προηγούμενος προπονητής πήρε και ΟΛΟ το τημ γύρω από την ομάδα! Πήρε μέχρι και τον γενικό αρχηγό! Μέχρι και τον αναλυτή της ομάδας! Όλοι άλλαξαν μέσα σε δύο ημέρες και ξεκίνησε ΞΑΦΝΙΚΑ κάτι εντελώς νέο!

- Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη δύσκολη αυτή σεζόν ΧΩΡΙΣ τον αρχηγό και ηγέτη του Αντρέ Βιεϊρίνια που επέστρεψε το Φθινόπωρο και ακόμη προσπαθεί να βρει φουλ φόρμα ξεπερνώντας διάφορα μικροπροβληματάκια.

- Ο ΠΑΟΚ δεν είχε στο ξεκίνημα τον πιο ποιοτικό του χαφ τον Μαουρίσιο, που ελέγχει όλο τον ρυθμό. Και αυτός επέστρεψε το Φθινόπωρο.

- Ο ΠΑΟΚ που είχε στόχο να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, έπρεπε ΜΙΑ ομάδα να αποφύγει στις δύο κληρώσεις τρίτου γύρου και πλέι οφ. Θα μπορούσε να κληρωθεί και στις δύο φάσεις με Αστάνα, ΑΠΟΕΛ, Δυναμό Ζάγκρεμπ, Μπάτε, Σέλτικ, Κοπεγχάγη και μερικούς άλλους βατούς, αλλά να αποφύγει έναν από τους δέκα πιθανούς αντιπάλους. ΜΟΝΟ έναν έπρεπε να αποφύγει! Εκείνος κληρώθηκε με την ΠΡΩΤΗ κόντρα στον Άγιαξ, τον περσινό φιναλίστ του Τσάμπιονς Ληγκ!! (Και αποκλείστηκε όπως αποκλείστηκε από εκείνον τον ψυχρό Άγγλο εκτελεστή με τη σφυρίχτρα και τα… 9-10 πέναλτι που έπρεπε να δώσει για να περάσουν οι Ολλανδοί).

- Το Νοέμβριο χτυπάει άσχημα σε φιλικό(!) ο Ζαμπά, που αποτελεί και το πιο μεγάλο έμψυχο περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος τραυματίζεται στο γόνατο, αλλά μία μόλυνση τον φέρνει μία ανάσα από το ΘΑΝΑΤΟ!!!! (Ακόμη δεν συνήλθε…).

- Τον Δεκέμβριο ο Κρέσπο τραυματίζεται στον τετρακέφαλο! Από λάθος (εδώ δεν υπάρχει ατυχία…) βρίσκεται ακόμη εκτός αγώνων και όλα αυτά από ένα μυϊκό πρόβλημα!! Πάει λοιπόν και αυτός ο αρχηγός...

- Από τον Ιανουάριο αυτή η ομάδα, βιώνει για πέμπτη χρονιά τα τελευταία έξι χρόνια μεγάλες δικαστικές περιπέτειες που επηρεάζουν όλο τον οργανισμό και τελικά παίζει ΚΑΙ ΠΑΛΙ (για πέμπτη χρονιά!!) έχοντας αφαίρεση βαθμών που έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδο.

- Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο πάνω που παίρνει τα πάνω του από την κλήση στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας, τραυματίζεται στο γόνατο και χάνει τη σεζόν.

- Τον Μάρτιο αυτή η ταλαιπωρημένη ομάδα, αναγκάζεται να σταματήσει, να κλειστεί στο σπίτι, να υποστεί (πέρα από όλα τα άλλα) και το σοκ του εγκλεισμού, αφού φέτος μας ήρθε και ο Κορονοϊός, κάτι που φυσικά έπληξε και όλο τον άλλο κόσμο!

- Και αφού… τελειώνουν όλα αυτά, έρχεται το πρωί της περασμένης Παρασκευής, που η ομάδα μαθαίνει ότι ο Μίσιτς πρέπει να σταματήσει για φέτος το ποδόσφαιρο, αφού οφείλει να εγχειριστεί για ένα παθολογικό πρόβλημα!! Ο άνθρωπος Μίσιτς, ο φίλος τους, ο συμπαίκτης τους που σταματάει από την μία στιγμή στην άλλη και στο τέλος-τέλος ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας, ο καλύτερος σε ασίστ, σε άμυνα, σε δημιουργία, σε κλεψίματα, σε γεμίσματα, σε πάσες κλειδί και σε πόσα άλλα…

ΟΚ! Κάπου ΕΛΕΟΣ! ΦΘΑΝΕΙ…

Ας κάνει ο καθένας ό, τι θέλει και ας τους σκίσει όσο μπορεί, επειδή προχθές έκαναν 10 τελικές στον στόχο και δεν πραγματοποίησαν… 120 για να νικήσουν τον Διούδη.

Εγώ δεν μπορώ να κρίνω αυτή την ομάδα φέτος, ΧΩΡΙΣ να υπολογίζω και όλα τα παραπάνω… Ναι, βεβαίως θα αναφέρω λάθη και παραλείψεις που επηρεάζουν! Κρίσεις, αποφάσεις και παρεμβάσεις που αντί να βοηθούν την ομάδα, την δυσχεραίνουν.

Αλλά, αλίμονο αν ξεχάσουμε και ΟΛΑ τα παραπάνω…

Τα έχω στο μυαλό μου, τα απαριθμώ και γνωρίζω βέβαια ότι γράφοντάς τα για να θυμίσω σε μερικούς που κρίνουν πάντα και μόνο από το αποτέλεσμα της κάθε Κυριακής, κινδυνεύω να δώσω άλλοθι στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Ελπίζω ότι επειδή μιλάμε για μεγάλους αθλητές, για σπουδαίες προσωπικότητες που –για να το θυμίσω και αυτό- έγραψαν ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ οδηγώντας τον στις μεγαλύτερες επιτυχίες από το 1926 οπότε και ιδρύθηκε, για Έλληνες και ξένους που έχουν δεθεί με τον Σύλλογο και ξέρουν τις ιδιαιτερότητές του, ελπίζω ότι δεν θα τα παρατήσουν, επειδή φέτος πάνε ΟΛΑ στραβά. Θα δώσουν τα πάντα και κόντρα σε όλους όσους ΔΕΝ τους πιστεύουν, θα παίξουν αυτό το ποδόσφαιρο που είδαμε το Σάββατο (για το οποίο ΜΟΝΟ συγχαρητήρια τους αξίζουν) και τελικά θα πετύχουν τους δύο στόχους που έμειναν.

* Καλά… Οι ερυθρόλευκοι -που δήθεν βιάζονταν να δικαστεί η υπόθεση στο CAS- πανηγύριζαν όταν βγήκε η λίστα με το πρόγραμμα εκδικάσεων και δεν ήταν μέσα το ελληνικό θέμα ΠΑΟΚ-Ξάνθης! Τότε έγραφαν: «Καλό Σεπτέμβριο θα πάει…». Τώρα πώς βρήκαν οι δικαστές του CAS την 6ή Ιουλίου και την πρότειναν; Αφού ήταν γεμάτο το καλεντάρι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.