Πού' ναι η μπάλα, οέο πού' ναι η μπάλα...

Πού' ναι η μπάλα, οέο πού' ναι η μπάλα...

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Πού' ναι η μπάλα, οέο πού' ναι η μπάλα...

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα... απίθανα που συνεχίζονται επί καθημερινής βάσης στον Παναθηναϊκό, το πρόβλημα του Τσάβι Ρόκα στο Κορωπί και το σημαντικό εμπόδιο που θα κληθεί να υπερβεί ο Ντάνι Πογιάτος.

Ακούγαμε πολλά εδώ και ένα μήνα, αλλά μετά και το σημερινό, ας καταγράψουμε την σκληρή για τον Παναθηναϊκό πραγματικότητα κι ας περιμένουμε τι θα συμβεί το καλοκαίρι και στην εκκίνηση της επόμενης σεζόν. Ο Τσάβι Ρόκα, λέει (το ρεπορτάζ που δεν αμφισβητείται) σήμερα, επτά ημέρες πριν από την τυπική λήξη των συμβολαίων τους, πρότεινε σε Ινσούα και Γιόχανσον την επέκταση της σύμβασής τους μέχρι και τη λήξη των play offs!


Σήμερα, πάνω στην κουβέντα για τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη μείωση των αποδοχών τους λόγω κορονοϊού (6,5%) θυμήθηκε ο Τσάβι Ρόκα να τους κάνει πρόταση παραμονής και για τα τελευταία έξι ματς της σεζόν τον Ιούλιο, μετά το σαββατιάτικο ματς εναντίον του ΟΦΗ. Το πιθανότερο, ασφαλώς, είναι αμφότεροι να αρνηθούν. Αλλά ακόμα κι αν γίνει η μεγάλη έκπληξη και ένας εκ των δύο συμφωνήσει να ρισκάρει (τραυματισμό), παρότι στην επόμενη σεζόν δεν θα φορά την πράσινη φανέλα, το θέμα είναι η διαχείριση. Το θέμα είναι το timing!

Τώρα, μετά από όσα έχει πει ο Γιώργος Δώνης δημοσίως, μετά από την τραγική εικόνα στο Φάληρο εναντίον του Ολυμπιακού, αφού όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι λόγω πάσης φύσεως απωλειών ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει σε έξι ματς με τρεις αμυντικούς (Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης) και δύο άγουρους νεαρούς (Ζαγαρίτης, Θεοχάρης), “θυμάται” ο τεχνικός διευθυντής να κάνει προτάσεις “παράτασης συμβολαίου” στους δύο βασικούς μπακ. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν από τρεις – τέσσερις εβδομάδες, γίνεται σήμερα, μετά από τη σκόνη και τον θόρυβο που σήκωσε η τριάρα από τον Ολυμπιακό με... κατεβασμένα χέρια.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ «ΑΠΟΔΟΧΗΣ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Πάμε και από το «ειδικό» στο «γενικό», που είναι και πιο σοβαρό θέμα για τον Παναθηναϊκό, διότι αφορά την επόμενη μέρα του και το μέλλον του στη “μετά – Δώνη” εποχή. Το θέμα, λοιπόν, είναι ότι ο Ρόκα αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα “αποδοχής” και “προσαρμογής” στα αποδυτήρια. Με τον προπονητή (όπως μπορείτε να δείτε και στην χαρακτηριστικότατη από το “Γ. Καραϊσκάκης” κεντρική φωτογραφία του κειμένου) δεν μιλάει. Στους παίκτες διεισδυτικότητα δεν έχει. Και... γενικώς η απόστασή του από το αγωνιστικό τμήμα στο Κορωπί απέχει έτη φωτός από την αντίστοιχη του “κακού” Νταμπίζα (του γνωστού και ως “Ηρώδη του Κορωπίου” που... έσφαζε παιδάκια και... πετσόκοβε καριέρες σούπερ παγκόσμιας κλάσης ταλέντων που μαράζωναν παγιδευμένα στα κατάβαθα του σπηλαίου της Παιανίας).

Κι αν αυτή η σχέση Ρόκα – ποδοσφαιρικού τμήματος απέχει έτη φωτός από την επαφή που είχε ο Νταμπίζας με όλους, απέχει εκατοντάδες έτη φωτός από την πολύ - πολύ στενή σχέση (μπαμπά/δασκάλου με γιους/μαθητές) που έχει ο κόουτς με όλους! Αυτό είναι (πολύ) κακό και για τον Ντάνι Πογιάτος: στο κάτω κάτω της γραφής δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί αυτή την “ψυχρή” ατμόσφαιρα.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Αν θα αλλάξει αυτό το κλίμα; Ποιος ξέρει; Αν κάνει... 12 μεταγραφές ο Ρόκα και οι 6 είναι Ισπανοί, μπορεί και να αλλάξει (έχουν ήδη αποκτηθεί οι Καρλίτος, Βέλεθ, Αϊτόρ). Το σίγουρο είναι ότι ο Ρόκα, ο οποίος είχε κερδίσει αρκετές εντυπώσεις τον Ιανουάριο λόγω των deals για Νατζ, Ανουάρ και Καρλίτος, έχει πλέον πολύ μεγαλύτερα εμπόδια μπροστά του. Προς το παρόν, σ΄ αυτή τη μεταβατική και... μαρτυρική για τους Πράσινους φάση μέχρι τη λήξη της σεζόν, φαίνεται ότι έχει χάσει τη μπάλα. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να τη βρει σύντομα.

Διότι ένας τεχνικός διευθυντής δεν αξιολογείται μόνο από την επιτυχία ή την αποτυχία των μεταγραφών. Αλλά και από τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος, από τα έσοδα – έξοδα, από τις πωλήσεις, τη λειτουργία της Ακαδημίας, το scouting team, από πάρα πολλά. Και το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος...

Y.Γ. 1: Ελληνικό ποδόσφαιρο (το): μοναδικό στο είδος του πανευρωπαϊκώς, ίσως και παγκοσμίως. Για πολλούς λόγους. Εχουμε, επί παραδείγματι, το μοναδικό πρωτάθλημα στο οποίο ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος του ή ακόμα και μετά το φινάλε, δεν γνωρίζουμε πώς θα διεξαχθεί το επόμενο, το οποίο αρχίζει σε δύο μήνες. Εφέτος: δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα έχει του χρόνου η Superleague 1 και η Superleague 2.

Δεν ξέρουμε αν θα ισχύουν και πάλι ή θα καταργηθούν τα play offs και τα play out. Δεν ξέρουμε πόσες και πώς θα υποβιβάζονται και θα προβιβάζονται. Δεν γνωρίζουμε να θα υπάρξει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Βήματα προόδου έγιναν αρκετά πέρυσι στη Λίγκα: γήπεδα, διαφημίσεις, media, καθιέρωση play offs και play out, λιγότερες εντάσεις (αν δεν υπήρχε και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας θα ήταν ακόμα λιγότερες), σωστή διαχείριση στο θέμα του κορονοϊού εν αντιθέσει με πολλές άλλες ευρωπαϊκές λίγκες, νέος χορηγός (Interwetten) και μάλιστα για τρία χρόνια.

Ομως ακόμα είμαστε πολύ πίσω σε πάρα πολλά και θα πάμε ακόμα πιο πίσω αν οι κυβερνώντες θέλουν να ανακατεύονται με τα πίτουρα. Συνήθως τους τρων' οι κότες. Και από του χρόνου, δίχως FIFA – UEFA στις οποίες τα... ρίχναμε όλα εύκολα και καθαρίζαμε, οι ευθύνες θα είναι μεγαλύτερες για όλους. Ας δούμε πρώτα και την “ολιστική μελέτη” των Ευρωπαίων για την ΕΠΟ και τα ξαναλέμε. Ο Μπουτσικάρης, πάντως, αναλαμβάνει τη Λίγκα σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με τη σκυτάλη που είχε πάρει ο Λυσάνδρου, αλλά και με ψηλότερα τον πήχη που καλείται να περάσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...