Μαρτίνς: Σπάει τα προσωπικά του προπονητικά ρεκόρ στον Ολυμπιακό! (polls)

Μαρτίνς: Σπάει τα προσωπικά του προπονητικά ρεκόρ στον Ολυμπιακό! (polls)

Δημήτρης Τομαράς
Μαρτίνς: Σπάει τα προσωπικά του προπονητικά ρεκόρ στον Ολυμπιακό! (polls)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει φέτος τέτοια προπονητική πορεία στον Ολυμπιακό, σπάζοντας ατομικά του ρεκόρ στην προπονητική, που δεν θα προξενούσε σε κανέναν έκπληξη να υπήρξε ακόμα και τώρα οριστική συμφωνία για το νέο του συμβόλαιο.

Όταν ένας προπονητής αναγκάζει τον άκρως απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού να τον χειροκροτάει και να τον αποθεώνει δεν μπορεί να συνιστά μία απλή περίπτωση προπονητή. Είναι ο Πέδρο Μαρτίνς που από πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό αν και δεν πήρε τίτλο έφτιαξε ένα σύνολο που έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και ήταν η πιο «παραγωγική» ομάδα στην Ελλάδα. Οι Πειραιώτες με το ΟΚ των Καρεμπέ και Μοντέστο έδωσαν μία μεγάλη ευκαιρία στον Μαρτίνς και εκείνος τους προσέφερε μεγάλες ευρωπαϊκές προκρίσεις όπως με Μίλαν και με Άρσεναλ και όπως όλα δείχνουν και τον φετινό τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μέσα από τον Ολυμπιακό και ο ίδιος ο Μαρτίνς, έχει «εκτοξευθεί», αφού στους Πειραιώτες έκανε για πρώτη φορά πρωταθλητισμό ενώ είχε και την ευκαιρία να «γευτεί» την παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Πορτογάλος προπονητής - που ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων από Πορτογαλία, Ρωσία και ακόμα και Αγγλία - έχει καθίσει ως τώρα 95 φορές στον πάγκο του Ολυμπιακού και χρειάζεται πέντε ακόμα, προκειμένου να «πιάσει» την 100άρα! Ένας προπονητής που το συμβόλαιό του πριν τον Ολυμπιακό δεν θα ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ εάν μιλούσαμε με τα δεδομένα προ κορονοϊού θα μπορούσε να βρει ακόμα και συμβόλαιο 1 και πλέον εκατ. ευρώ.

Στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς έχει κάνει προσωπικά ρεκόρ. Ρεκόρ που είχατε διαβάσει και εδώ. Έχει ρεκόρ νικών αλλά και ρεκόρ μέσου όρου συγκομιδής βαθμών σε αγώνες. Έχει πανηγυρίσει σε όλες τις διοργανώσεις, 64 τρίποντα, ενώ 18 φορές πήρε ισόπαλο αποτέλεσμα και 13 φορές έχει φύγει με άδεια χέρια, ήτοι με ήττα. Το προηγούμενο ρεκόρ του σε νίκες ήταν οι 59 και μάλιστα σε 152 αναμετρήσεις, όπου είχε και 42 ισόπαλα αποτελέσματα και 51 ήττες. Από εκεί και πέρα, στη Βιτόρια Γκιμαράες, έκατσε 78 φορές στον πάγκο της, κατέκτησε 35 νίκες, είχε 14 «Χ» αλλά και 29 ήττες. Στη Ρίο Άβε, είχε «σπάσει» το «φράγμα» των 100 εμφανίσεων, έχοντας 101 «παρουσίες», «μετρώντας» 38 τρίποντα, ενώ 28 φορές πήρε ισοπαλία και 35 φορές ήρθε η ήττα.

Σε επίπεδο άλλων επιδόσεων υπό την καθοδήγηση του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός βάζει 2,04 γκολ ανά αγώνα και ενώ η εστία του παραβιάζεται ανά 0,72 φορές. Στη Βιτόρια Γκιμαράες όταν ήταν η ομάδα του πανηγύριζε 1,4 γκολ ανά ματς και δεχόταν 1,5 ανά αγώνα. Στη Ρίο Άβε, σκόραρε 1,26 γκολ ανά παιχνίδι και δεχόταν κάτι... λιγότερο και συγκεκριμένα 1,23 τέρματα. Στην εποχή της Μαρίτιμο η ομάδα του σκόραρε 1,27 γκολ κατά μέσο όρο, ενώ 1,30 φορές έβλεπε τα δίχτυα της να παραβιάζονται. Στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει 58 παίκτες. Στην Μαρίτιμο είχε την κορυφαία επίδοση με 75.

Εκτός αυτού όμως πρέπει να τονιστεί ότι σε επιθετικό επίπεδο με το τέρμα που πέτυχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί απέναντι στην Γουλβς, ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο του «έπιασε» τα 194 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι πια κοντά δηλαδή στα 200. Εκτός αυτού ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο του έχει δεχθεί 69 τέρματα. Ανάλογη επίδοση είχε στην Μαρίτιμο μόνο. Για την ακρίβεια κοντά σε αυτήν με τον Ολυμπιακό έχοντας 193 γκολ. Είχε δεχθεί από την άλλη 197. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σε όλες τις ομάδες που έχει κοουτσάρει ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στην επίθεση 100+ γκολ! Πιο κάτω μπορείτε να ψηφίσετε στα polls.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα