Πρωταθλητές (και) σ’ αυτή μάχη

Πρωταθλητές (και) σ’ αυτή μάχη

Πρωταθλητές (και) σ’ αυτή μάχη

bet365

H μάστιγα του κορονοϊού συνεχίζει να τρομοκρατεί ολόκληρο τον πλανήτη κι ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το «πρωτάθλημα» που σηκώνει σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η οικογένεια του ΠΑΟΚ, ενώ δεν ξεχνά τον Γ.Σ. Ηρακλής και τον Παναθηναϊκό.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

«Μένοντας σπίτι», συνεχώς και αδιαλείπτως, κάποια στιγμή η σύζυγος μου αναρωτήθηκε φωναχτά: «Δε θα κάνει τίποτα, ο Ιβάν Σαββίδης;». Η απορία της αφορούσε την οικονομική στήριξη της δημόσιας υγείας, με την αγορά αναπνευστήρων, μασκών κι όλων των υπόλοιπων απαραίτητων ιατρικών υλικών, «όπλα» στα θαυματουργά χέρια των γιατρών μας, που ολημερίς και ολονυχτίς, δίνουν τη μάχη κατά του αόρατου εχθρού.

Η απάντηση στο ερώτημα δεν άργησε να έρθει, για να πω την αλήθεια δεν είχα ρίξει για ώρα μια ματιά στο Instagram, από τον Γιώργη Σαββίδη, ο οποίος επιβεβαίωνε την απόφαση του πατέρα του να προχωρήσει σε δωρεά για την αγορά αναπνευστήρων προς το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και σε νοσοκομείο της Κύπρου.

«Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές», υποστήριξε ο πρωτότοκος γιος του ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παράλληλα δεν ξέχασε να προτρέψει άπαντες να «μείνουμε σπίτι» και «να μείνουμε ασφαλείς».

Ήμουν σίγουρος ότι ο Ιβάν Σαββίδης δε θα έμενε εκεί, θα ακολουθούσε η εντολή προς τους συνεργάτες του, όπως και έγινε, για να καταγραφούν όλες οι ελλείψεις σε μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικά υλικά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες προμήθειας τους. Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν, μέσω του PAOK Action, το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθητοποίηση του πάνω σε θέματα που αφορούν την υγεία.

Είναι γνωστή η σχέση αγάπης που έχει ο ομογενής επιχειρηματίας με το ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έχει προχωρήσει σε δωρεά ύψους 250.000 ευρώ για την αγορά εξελιγμένων μηχανημάτων στην ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου.

Η είδηση, πάντως, που έδειξε το δρόμο για τον… πρωταθλητισμό στη μάχη κατά του κορονοϊού κρυβόταν στην ανακοίνωση των 108 λέξεων, που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/3) ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ.

Με απόφαση του προέδρου Θανάση Κατσαρή και του Διοικητικού Συμβουλίου, το ασπρόμαυρο «Παλατάκι» στην Πυλαία διατίθεται στην ελληνική Πολιτεία για να το αξιοποιήσει όπως εκείνη κρίνει σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με έργα και όχι με λόγια! Ένα ακόμη «όπλο» στην καταπολέμηση της πανδημίας στα χέρια όσων παίρνουν αποφάσεις για την υγεία και το μέλλον όλων μας.

Οι «ασπρόμαυροι» παράγοντες γνωστοποίησαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την ομόφωνη απόφαση τους, προκειμένου με τη σειρά του να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς. Ένα κλειστό γήπεδο, με δεκάδες χώρους προς εκμετάλλευση, τέθηκε στη διάθεση του κράτους.

Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τα όσα ανέφερε ο Άκης Μπεκιάρης, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος επικοινωνίας του Ερασιτέχνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» της Θεσσαλονίκης. «Για μας, «πρωτάθλημα» είναι κινήσεις σαν αυτές με την παραχώρηση του PAOK Sports Arena. Αυτός είναι ο δικός μας ΠΑΟΚ», υποστήριξε όταν η συζήτηση πήγε για την επόμενη μέρα όλων των σπορ και όλων των πρωταθλημάτων.

Ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της κοινωνίας, και βρίσκει στα πρόσωπα του Ιβάν Σαββίδη και του Θανάση Κατσαρή, τους κατάλληλους ανθρώπους να τον εκπροσωπούν και να πρεσβεύουν τα ιδανικά του, σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές.

Δεν ξέρω αν ενημερώνονται για όσα γράφονται στα social media, ωστόσο η αναφορά του ιταλικού περιοδικού «SuperTifo» είναι απόδειξη, ότι το μήνυμά τους έχει φτάσει πολύ μακριά. «Από την Ελλάδα έρχεται το παράδειγμα για το ότι βάζουν ψηλά τις αξίες. Τιμή στον ΠΑΟΚ. Βάζει σε δεύτερη μοίρα τους τίτλους και τις επιτυχίες, διότι αυτές τις δύσκολες στιγμές η ανθρωπιά είναι πολύ σημαντική. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ!», ανέφεραν οι Ιταλοί «τιφόζι» στην ανάρτηση που αφορούσε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου από τον «Δικέφαλο».

ΥΓ1: Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν τόσο ο ΓΣ Ηρακλής, όσο και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για ανάλογες κινήσεις. Οι «κυανόλευκοι», μάλιστα, έχουν ενημερώσει ότι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους στο ΑΧΕΠΑ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση ανάγκης. Όλοι μαζί μπορούμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.