ΠΑΟΚ: Παλινωδίες του Ολυμπιακού

ΠΑΟΚ: Παλινωδίες του Ολυμπιακού

ΠΑΟΚ: Παλινωδίες του Ολυμπιακού

Οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άκουσαν τα όσα υποστήριξε το επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατά την εκδίκαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας, καταλήγοντας ότι άλλα έλεγε ο Τσιρώνας και άλλα ο Χατζησαββάογλου.

Σούπερ προσφορά* στο Τσέλσι - Γιουνάιτεντ | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αναβολή μίας εβδομάδας ζήτησαν και πήραν οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Μαυρομάτης, Μπίρδας και Μπαλτάκος) για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας κατά τη διάρκεια της εκδίκασης στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας.

Εκεί έκπληκτοι διαπίστωσαν τις «ερυθρόλευκες» παλινωδίες, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, αναφορικά με το πόρισμα της ΕΕΑ.

Από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι κ.κ. Τσιρώνας και Χατζησαββάογλου, είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τις οποίες ανέφεραν ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο πρώτος ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο ης Λίγκας, ότι ««Η απόφαση της Επιτροπής είναι εκτελεστή και δεν μπορεί να δοθεί αναβολή»

Την ίδια ώρα και στην ίδια ακροαματική διαδικασία, ο δεύτερος νομικός εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, ανέφερε ότι «η απόφαση δεν είναι εκτελεστή». Συγκεκριμένα είπε: «Το συγκεκριμένο πόρισμα δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη».

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» ενημερώθηκαν και για την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Δ.Σ. της Λίγκας και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισχυρίζονται, βασιζόμενοι στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, ότι κακώς οι δύο ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και Ξάνθη) προσέφυγαν στο Διαιτητικό, το οποίο δεν είναι αθλητικό δικαστήριο, ζητώντας από το Δ.Σ. της Λίγκας την αποβολή των ομάδων από το πρωτάθλημα.

Αυτό που διαφεύγει της προσοχής των «ερυθρόλευκων», όπως σημείωναν χαρακτηριστικά στη Μικράς Ασίας, είναι το γεγονός ότι μόνο σε πολιτικά δικαστήρια προσβάλλονται οι αποφάσεις της Επιτροπής, που επίσης δεν είναι αθλητικό δικαστήριο.

Εκεί, (Διαιτητικό και ΣτΕ) άλλωστε είχε προσφύγει η ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Νοέμβριο του 2015 πετυχαίνοντας να απαλλαχθεί της τιμωρίας και του υψηλού προστίμου, που είχε επιβληθεί από την ΕΕΑ στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την κατηγορία ότι συνέχισε να ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό.