Δίκη των 28: «Μου είπαν "Κοίταξε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός»

Δημήτρης Τομαράς
Δίκη των 28: «Μου είπαν "Κοίταξε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός»

bet365

Πέμπτη μέρα για την δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου με τους Βασίλη Γκαγκάτση και Πέτρο Κωνσταντινέα να είναι οι επόμενοι μάρτυρες. Το gazzetta.gr βρίσκεται στην Ευελπίδων...

Μίλαν - Γιουβέντους με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Συνέχεια της δίκης των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σήμερα, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου είναι η πέμπτη μέρα της δίκης με τους Βασίλη Γκαγκάτση και Πέτρο Κωνσταντινέα να είναι οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταθέσει οι Τάκης Φύσσας και Κύρος Βασσάρας.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Μετά τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Χρήστο Σάββα (εκ των βασικών μαρτύρων), τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Γιάννη Αλαφούζο και τους Τάκη Φύσσα, Κύρο Βασσάρα σειρά παίρνουν οι Βασίλης Γκαγκάτσης και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Διακοπή λόγω αποχής των γραμματέων

Η κατάθεση των μαρτύρων ήταν προγραμματισμένη ν' αρχίσει στις 9 (όπως και όλες οι προηγούμενες). Ομως την Πέμπτη 13/2 υπήρχε η αποχή των γραμματέων από τις 9 έως τις 11. Ετσι είχαμε διακοπή για δύο ώρες.

Αρχή με Βασίλη Γκαγκάτση: «Σε όλες τις εκλογές υπάρχει ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες»

Λίγο μετά τις 11 άρχισε η κατάθεση των μαρτύρων με τον Βασίλη Γκαγκάτση να είναι πρώτος. Μεταξύ άλλων έχει πει:

Για τις εκλογές του 2012 και το γιατί επεδίωξε ο κ. Μώραλης να τον πείσει να μην κατέβει στις εκλογές: Σε όλες τις εκλογές υπάρχει ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Ο κ. Μώραλης εάν δεν κάνω λάθος ήταν πρόεδρος ή αντιπρόεδρος στην Σούπερ Λιγκ. Όχι παραμένουμε φίλοι. Όχι ο κ. Μώραλης δεν μου συνέστησε να μην κατέβω. Εγώ είχα πει ότι εάν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου δεν θα κάνω πίσω με τίποτα. Εάν δηλώσω υποψηφιότητα δεν θα κάνω πίσω. Έτσι συνέβη. Ο κ. Μώραλης πίστευε σε μένα. Στήριζε την υποψηφιότητά μου. Όμως επειδή ήταν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού μπορεί η ιδιοκτησία της ομάδας του να πίστευε κάτι άλλο. Ότι μπορεί να μην ήμουν κατάλληλος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Για το εάν είχε εμπλοκή εναντίον του ο κ. Μαρινάκης για να μην βγει ή για το Δ.Σ. της ΕΠΟ: Όχι δεν έχω. Δεν έχω κάτι τέτοιο.

Για την μεταχείριση των ΕΠΣ επί Σαρρή: Απ' ότι μου είπαν οι κ.κ. Χατζηαποστόλου, Τζώρτζογλου και Παλάσκας ότι δεν είχαν ισότιμη μεταχείριση. Δεν ξέρω εάν άλλαξαν μετά. Ότι δεν έπαιζαν οι διαιτητές τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα όσα κατέθεσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Κωνσταντινέας: «Μου είπαν "Κοίταξε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός»

Στην συνέχεια κατέθεσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας ο οποίος είχε σφυρίξει και το Ξάνθη-Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων τόνισε «Στις αρχές που ανέλαβε ο κ. Μαρινάκης και έφυγε ο κ. Πατέρας είχε βγει το παρατσούκλι ο κοντός Σισέ. Είχε βγει ένα μεταβατικό στάδιο. Υπήρχε πρόβλημα με τις σχέσεις των κ.κ. Σταθόπουλου - Μαρινάκη. Για το παιχνίδι αυτό ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός. Μου είπε 'κοίταξε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός. Επίσης ότι ο αρχιδιαιτητής που ήταν ο κ. Βασσάρας θα φύγει'. Ο κ. Βασσάρας δεν με είχε σε μεγάλη εκτίμηση εμένα. Παραξενεύτηκα. Με παραξένεψε ότι μου είπε ότι δεν το είπε ο πρόεδρος. Εννοείται πως το θεώρησα παρέμβαση στο έργο μου. Έδωσα μεγάλη σημασία. Ναι σκοπός του θεωρώ ήταν να με επηρεάσει και να επηρεάσει τον αγώνα. Εμένα προσωπικά ότι και να μου πούνε. Εννοούσε την ομάδα του Ολυμπιακού. Μου είπε να προσέχω και εγώ».

Αναλυτικά τα όσα κατέθεσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Διακοπή και συνέχεια κατάθεσης στις 19/2 με Κούγια

Η πέμπτη μέρα της δίκης των 28 ολοκληρώθηκε με τον Πέτρο Κωνσταντινέα ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να τελειώσει την κατάθεσή του. Αυτή θα συνεχιστεί στις 19 Φεβρουαρίου μέρα στην οποία είναι προγραμματισμένο να καταθέσει και ο Αλέξης Κουγιας.

To gazzetta.gr βρέθηκε στην Ευελπίδων και σας ενημέρωσε για όλα όσα έγιναν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα