Κούγιας: «Για μένα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης»

Δημήτρης Τομαράς
Κούγιας: «Για μένα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης»

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας και η ΑΕΛ αποβλήθηκαν από την διαδικασία με τον γνωστό ποινοκολόγο να τονίζει πως «εμείς αναπτύξαμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ιδιοκτητής της ΠΑΕ Ξάνθης».

Το ένα από τα τέσσερα αιτήματα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης έγινε δεκτό από την ΕΕΑ. Κι αυτό έχει να κάνει με την αποβολή του Αλέξη Κούγια και της ΑΕΛ από την διαδικασία.

Κι αυτό γιατί η ΕΕΑ έκρινε πως είναι αβέβαιο το νόμιμο συμφέρον για την επικαλούμενη ΑΕΛ η οποία είχε επικαλεστεί την βαθμολογία. Η ΕΕΑ εξήγησε πως το έννομο συμφέρον εξαρτάται από μελλοντικούς αγώνες κι έτσι δεν θα μπορεί να γίνει πρόσθετη παρέμβαση από τον Αλέξη Κούγια ο οποίος αποχώρησε.

Ομως κατά την αποχώρησή του τόνισε ότι «H Επιτροπή αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα μας για την πρόσθετη παρέμβαση στην καταγγελία του Ολυμπιακού με τη νομική αιτιολογία ότι το έννομο συμφέρον είναι υπαρκτό μεν αλλά όχι άμεσο.ο πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία δεν είναι κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ορατό και εξαρτάται από μελλοντικούς αγώνες. Αποδεχόμαστε την αιτιολογία. Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας, το οποίο έχει γίνει κτήμα της Επιτροπής και αυτό που μας ενδιέφερε και που αναπτύσσαμε την επιχειρηματολογία μας γιατί πρέπει να γίνει δεκτή η καταγγελία του Ολυμπιακού και να τιμωρηθούν με ανάκληση του πιστοποιητικού τους με τις συνέπειες που επίσης, μπορεί να επιβάλει η Επιτροπή εις βάρος της Ξάνθης. Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας και την επιχειρηματολογία μας. Αναπτύσσουμε πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Η επιτροπή αποδέχθηκε την παρουσία του Ολυμπιακού ως καταγγέλλοντος σε όλη τη διαδικασία κάτι το οποίο είναι εξαιρετική εξέλιξη. Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για απομαγνητοφώνηση των πρακτικών που υποβάλαμε. Θεωρούμε ότι η εκ των υστέρων έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών στους Συγγελίδη και Πανόπουλο εκ μέρους της Επιτροπής ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση των μετοχών πολύ χρόνο πριν, είναι αποτέλεσμα παραπλανήσεως της Επιτροπής και θα πρέπει να εξεταστεί η διάταξη του κακουργήματος της ψευδής βεβαιώσεως. Το απόρριψε αυτό το αίτημα. Επίσης, έκανε δεκτό να παραδοθούν κάποια νέα στοιχεία τα οποία ανωνύμως εισήλθαν στην δικογραφία, στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη και όχι στον Ολυμπιακό λόγω του ότι υπάρχει ο νόμος προστασίας για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά. Επίσης, θα αποφανθεί στις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται για τη γνησιότητα τους. Τα στοιχεία είναι πού σοβαρά, εύχομαι να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».

Κούγιας: «Μέχρι το βράδυ η απόφαση»

Ο Αλέξης Κούγιας λίγη ώρα μετά μίλησε στο Metropolis 95.5 και τόνισε πως υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία έχουν αποσταλεί από άγνωστο αποστολέα στα μέλη της ΕΕΑ, τα οποία ερευνώνται ήδη από τα μέλη της Επιτροπής, προσθέτοντας πως μέχρι το βράδυ θα υπάρχει απόφαση:

«Η ΕΕΑ έλαβε κάποιες σημαντικές προδικαστικές αποφάσεις πάνω σε θέματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Σε ό,τι αφορά το αίτημά τους να μην παραστεί η ΑΕΛ, η ΕΕΑ ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει άμεσα έννομο συμφέρον. Αποφάνθηκε, επίσης, πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει ως καταγγέλλων. Απέρριψε το κοινό αίτημα όλων των πλευρών για να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά, χωρίς να αιτιολογήσει τον λόγο.

Κάποιος ανώνυμος έστειλε σε φακέλους συγκλονιστικά στοιχεία που αφορούν τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Η ΕΕΑ αποφάσισε να δώσει αντίγραφα μόνο στις δύο ΠΑΕ, αφού, όπως ισχυρίστηκε βάσει του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δικαιούνται να λάβουν γνώση των στοιχείων ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ. Η διαδικασία διακόπηκε ως τις 2 μ.μ. και στον χρόνο που μεσολαβεί η ΕΕΑ θα προσπαθήσει να τεκμηριώσει τη γνησιότητά τους. Αν είναι δηλαδή τα στοιχεία προκύπτουν από γνήσια έγγραφα.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και νομίζω πως σήμερα θα βγει η απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα