ΑΕΚ: Ο ρόλος του πολυσύνθετου Λιούμπισιτς τη νέα σεζόν

ΑΕΚ: Ο ρόλος του πολυσύνθετου Λιούμπισιτς τη νέα σεζόν

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς της ΑΕΚ

bet365

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς είναι ένας παίκτης τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα πιστεύει πολύ και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθεί στην ΑΕΚ που θα «χτίσει» ο «Πελάδο» για την επόμενη σεζόν.

Ο Ματίας Αλμέιδα απάντησε με σαφήνεια όταν ρωτήθηκε μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τη Λαμία για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στους πρώτους μήνες του 25χρονου Αυστροκροάτη χαφ στην ΑΕΚ: «Είναι ένας παίκτης που έπρεπε να προσαρμοστεί στο σύστημά μας. Συμμετείχε σε διάφορα παιχνίδια ως αλλαγή. Μίλησα μαζί του για να είναι ήρεμος και ήσυχος. Εγώ του είχα πει να έρθει. Το σημερινό παιχνίδι ήταν για να δείξει το μέλλον. Δεν είναι ότι δεν πήραμε το πρωτάθλημα επειδή δεν έπαιξε ο Λιούμπισιτς. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής την επόμενη σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Άλλωστε ο «Πελάδο» ήταν εκείνος που είχε εκφράσει τη μεγάλη επιθυμία να αποκτηθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής τον Ιανουάριο, με την ΑΕΚ να κάνει μια σημαντική μεταγραφή δαπανώντας 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Λιούμπισιτς σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα play off, αλλά ο Αλμέιδα είναι αυτός που αποφασίζει και αυτός που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τον σωστό τρόπο για την αξιοποίησή του. Ο «Λιούμπι» στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ χρησιμοποιούνταν και στην αριστερή πλευρά, κάτι που δεν τον ενθουσίαζε. Πριν πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ είχε μιλήσει με τον Αλμέιδα για τον ρόλο που θα είχε.

Μάλιστα ο Αργεντινός κόουτς έπειτα από την ανακοίνωση του Λιούμπισιτς είχε τονίσει ότι ήθελε την απόκτησή του για τον άξονα. «Μιλώ προσωπικά με τους παίκτες. Γιατί θέλω να λύσω κάποιες απορίες που έχω και φυσικά θέλω να τους δώσω να γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο έρχονται πραγματικά στην ΑΕΚ. Τον βλέπω στο κέντρο, στη μεσαία γραμμή, εκεί είναι που θα αποδώσει περισσότερο», είχε υποστηρίξει ο «Πελάδο».

Η φυσική θέση του Λιούμπισιτς είναι στο «οκτώ», όμως στο ματς με τη Λαμία ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα του Αλμέιδα χρησιμοποιήθηκε στη θέση πίσω από τον φορ. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από την καλοκαιρινή προετοιμασία ο ρόλος που αναμένεται να έχει ο Λιούμπισιτς τη νέα σεζόν. Ο πολυσύνθετος Αυστροκροάτης μέσος έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει με επιτυχία κάθετα, διαθέτοντας ικανότητα και γρήγορη σκέψη με την μπάλα στα πόδια, παίζοντας ταυτόχρονα έξυπνα και χωρίς αυτήν με καλές κινήσεις στον χώρο. Γενικότερα στις έως τώρα εμφανίσεις του έχει φανεί ότι τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι μπορεί να προσφέρει πολλά, πατώντας παράλληλα συχνά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και βρίσκοντας και γκολ.

Παίρνοντας μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ μέσα στο καλοκαίρι στην Ολλανδία και έχοντας ήδη μπει στο κλίμα των προπονήσεων του Αλμέιδα τους τελευταίους μήνες στα Σπάτα, το ζητούμενο για τον Λιούμπισιτς είναι να κουμπώσει στο στυλ παιχνιδιού του «Πελάδο» πιάνοντας τα επίπεδα της έντασης και της πίεσης που ζητάει ο Αργεντινός κόουτς από την ομάδα του. Μάλιστα και ο ίδιος ο «Λιούμπι» μετά το ντεμπούτο του πριν μερικούς μήνες είχε τονίσει ακριβώς αυτό: «Επέλεξα την ΑΕΚ γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο που παίζει με την πίεση. Διασκεδάζω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, ήθελα να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα