Αστέρας Τρίπολης - Κηφισιά 1-2: Οζέγκοβιτς λαμπρός την οδηγεί στην παραμονή!

bet365

Με απίθανη ανατροπή και δύο γκολ του Οζέγκοβιτς, η Κηφισιά πέτυχε στην Τρίπολη τη νίκη της χρονιάς! Επικράτησε με 2-1 του Αστέρα και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Αγρινίου έφυγε από τις θέσεις του υποβιβασμού! Κόκκινη ο Πρίτσας.

Η Κηφισιά είναι εδώ! Η ομάδα των Βορείων Προαστίων μετά τη βαριά ήττα από τον Βόλο έδειξε πως έχει παλμό, καθώς επικράτησε του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-1, έφτασε τους 25 βαθμούς και προσπέρασε τον προτελευταίο Παναιτωλικό, ο οποίος έχασε από τον Βόλο στο Αγρίνιο. Την ερχόμενη αγωνιστική οι νεοφώτιστοι θα υποδεχτούν τα Καναρίνια σε... τελικό παραμονής στην Καισαριανή (13/4, 20:00). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο αρχισκόρερ Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του.

Δεύτερο «διπλό» της Κηφισιάς στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεύτερη νίκη επί Κωστα Μπράτσου. Αποκαρδιωτικός ο Αστέρας, ο οποίος έχει κάνει 0/3 στα Play Out.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν στην εστία, με τους Λύρατζη, Καστάνιο, Ατιένθα και Άλβαρες μπροστά του. Παρτενέρ του αρχηγού Μουνάφο ήταν ο Γιαμπλόνσκι. Ρεγκίς - Καλτσάς ήταν στα άκρα και ο Μπαρτόλο πίσω από τον Μιριτέλο.

Με 4-2-3-1 έστησε την ομάδα του και ο Κώστας Μπράτσος. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στα δοκάρια, ο στόπερ Τεϊσέιρα χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ λόγω της απουσίας του τραυματία Γκόμπελιτς, ο Παρράς επανήλθε στο αριστερό άκρο, ενώ παρτενέρ του Τσάπαν στο κέντρο της άμυνας ήταν ο χαφ Σναϊντερλάν, ο οποίος ήταν και ο αρχηγός. Τσανάτζια και Σολόα ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Πρίτσας, Ματέους Σάντος και Μπιφουμά ήταν η μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οζέγκοβιτς.

Στο πρώτο μέρος και οι δυο προπονητές έκαναν από μια αναγκαστική αλλαγή. Στο 12' ο Μουνάφο που επέστρεψε στη δράση μετά από δυο μήνες έπεσε στο έδαφος με πρόβλημα στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού και αντικαταστάθηκε από τον Αλάγκμπε. Στο 28' ο Τεϊσέιρα έπεσε στο έδαφος με ενοχλήσεις και ο Βαφέας πήρε τη θέση του.

Μιριτέλ-ειο γκολ και κιτρινομπλέ έλεγχος

Όπως στο ματς με τον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική έτσι και στην Τρίπολη η Κηφισιά βρέθηκε να κυνηγάει το γκολ μόλις από το 3ο λεπτό. O Ρεγκίς έβγαλε την μπαλιά, ο Μιριτέλο έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε μια ντρίμπλα στον Τσάπαν και με τρομερό τελείωμα εκτέλεσε τον Αναγνωστόπουλο. Ο Αργεντινός αρχισκόρερ των Αρκάδων έφτασε τα 13 γκολ σε 25 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και κατά τον πανηγυρισμό του πήγε στον πάγκο, όπου μαζί με όλους τους ποδοσφαιριστές σήκωσαν φανέλα αφιερωμένη στον γυμναστή της ομάδας Παύλο Γκότση, ο οποίος έχασε τον πατέρα του.

Η Κηφισιά προσπάθησε να πιέσει, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων, οι οποίοι πήραν απόλυτα τον έλεγχο μετά το 30ο λεπτό. Η πιο αξιόλογη φάση μέχρι το ημίχρονο ήταν στο 35', όταν ο Λύρατζης έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Σολόα πρόλαβε να διώξει πριν ο Μιριτέλο σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Μπράτσο

Ο Κώστας Μπράτσος προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές στην ανάπαυλα αλλάζοντας τόσο διάταξη όσο και ρόλους σε ποδοσφαιριστές του. Η Κηφισιά γύρισε σε σχηματισμό 3-5-2. Τριάδα στόπερ Βαφέας - Σναϊντερλάν - Τσάπαν, δεξιά Τσανάτζια και αριστερά Παρράς. Σολόα, Ματέους Σάντος και Πρίτσας στον άξονα, ενώ ο Μπιφουμά πήγε στο πλευρό του Οζέγκοβιτς.

Οζέγκοβιτς εσύ σούπερ σταρ!

Οι αλλαγές του Κώστα Μπράτσου απέδωσαν και η Κηφισιά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Πάντως η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ήταν για τους Κιτρινομπλέ. Στο 51' ο Mπαρτόλο έβγαλε εκπληκτική μπαλιά κι ο Μιριτέλο έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Αναγνωστόπουλος βγήκε και έδιωξε με τις γροθιές. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Καλτσά, ο οποίος αστόχησε με λόμπα. Στο 55' ο Σολόα έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Τσιφτσή να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Μέσα σε ένα λεπτό ο Αστέρας... φλέρταρε με το 2-0 και τελικά έγινε το 1-1, Στο 66', ο Μπαρτόλο έβγαλε τρομερή σκαφτή μπαλιά, ο Ρεγκίς έκανε τελείωμα μιας επαφής αλλά ο Αναγνωστόπουλος τον σταμάτησε. Η Κηφισιά έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μιλίτσεβιτς έκανε τη σέντρα ξυραφιά από τα αριστερά και ο Οζέγκοβιτς με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το σοκ και ένα λεπτό αργότερα ακολούθησε μεγαλύτερη ψυχρολουσία. Ο Ματέους Σάντος ανατράπηκε από τον Καστάνιο κι ο Οζέγκοβιτς στο 70' ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-2. Ο Σέρβος αρχισκόρερ έφτασε τα 15 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα και είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επίθεση της Κηφισιάς.

Μετά από τρία λεπτα, στο 73', ο Τσάπαν ανέτρεψε τον Καλτσά μέσα στην περιοχή, έδωσε με τη μία την παράβαση ο Σιδηρόπουλος αλλά μετά από εξέταση του VAR η φάση ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι Αρκάδες συνέχιζαν να πιέζουν, ενώ η Κηφισιά αμυνόταν σωστά και έπαιζε αρκετά με τον χρόνο. Επί της ουσίας μοναδική φάση ήταν το σουτ του Μάντζη μέσα από την περιοχή, στο 87', το οποίο σταμάτησε εντυπωσιακά ο Αναγνωστόπουλος και κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.

Μελανό σημείο ήταν η αποβολή του κατά τα άλλα εξαιρετικού σε όλο το ματς, Πάνου Πρίτσα, ο οποίος πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ζουγλή, που έφευγε στην αντεπίθεση. Ο εκ των αρχηγών της Κηφισιάς θα χάσει τον «τελικό» παραμονής με τον Παναιτωλικό στην Καισαιριανή.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνο, Ατιένθα, Άλβαρες, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (84' Μάντζης), Μουνάφο (13' Αλάγκμπε), Μπαρτόλο, Ρεγκίς (72' Παλάσιος), Καλτσάς (84' Ζουγλής), Μιριτέλο.

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (81' Σπίνος), Τεϊσέιρα (29' Βαφέας), Σνάιντερλαν, Πάρρας (52' Μιλίτσεβιτς), Τσανάτζια, Οζέγκοβιτς, Σολόα, Μπιφουμά (81' Μενέντες), Πρίτσας, Ματέους Σάντος.

MVP: Τα λόγια περισσεύουν. Ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς ήταν για ακόμα μια φορά ο MVP της Κηφισιάς. Δυο τελικές, δυο γκολ, κρύο αίμα στο πέναλτι της ανατροπής, ενώ η μπάλα «ζύγιζε» 100 κιλά και... γεια σας! Κράτησε μπάλα και με την οξυδέρκεια του «ροκάνισε» τον χρόνο.

Στο ύψος του: Άξιος συμπαραστάτης του Σέρβου «killer» ήταν ο Ματέους Σάντος. Η κίνηση του Κώστα Μπράτσου να τον φέρει στο κέντρο τον ξεκλείδωσε και μαζί όλη την υπόλοιπη ομάδα! Ουκ ολίγες ήταν οι φορές που... χόρεψε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ενώ αυτός κέρδισε το πέναλτι από τον Καστάνιο. Με την υψηλή τεχνική του κατάρτιση βοήθησε την Κηφισιά να κρατήσει μπάλα όταν ήθελε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος: To κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αστέρα παίρνει χαμηλό βαθμό. Σε ένα ματς που δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα ο Αστέρας δέχτηκε δυο γκολ. Ο Καστάνιο ήταν ένα κλικ πιο κάτω από τον Ατιένθα.

Γκάφα: Το μεγάλο λάθος ήταν του Καστάνιο στη φάση του πέναλτι. Ο Ισπανός έχασε τη συγκέντρωση του και έκανε ένα αφελές μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Ματέους Σάντος να πάρει το σφύριγμα.

Το στραγάλι: Oι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που κέρδισε ο Ματέους Σάντος από τον Καστάνιο, θεωρόντας πως ο Βραζιλιάνος έπεσε εύκολα για να πάρει την παράβαση, ενώ ζήτησαν και έμμεσο στο 90+5' σε φάση που ο Βαφέας γύρισε καθαρά την μπάλα με το γόνατο στον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Από εκεί και πέρα η αποβολή ήταν σωστή.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας μπήκε ιδανικά στο ματς, όμως έχασε από την ομάδα που πολύ απλά το ήθελε περισσότερο. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Κώστα Μπρατσου, ο οποίος παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ματς διόρθωσε τις ανορθογραφίες στην ανάπαυλα και νίκησε τον Ράσταβατς στην προπονητική σκακιέρα. Όλα τα λεφτά για την Κηφισιά ο τελικός με τον Παναιτωλικό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα