ΑΕΚ: Ελίασον, Μάνταλος και Άμραμπατ, μια μηχανή ασίστ στην ομάδα του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Ελίασον, Μάνταλος και Άμραμπατ, μια μηχανή ασίστ στην ομάδα του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
Οι Ελίασον, Μάνταλος και Άμραμπατ

bet365

Μηχανή παραγωγής φάσεων και δημιουργίας γκολ για την ΑΕΚ η τριάδα των Νίκλας Ελίασον, Πέτρου Μάνταλου και Νορντίν Άμραμπατ με 23 ασίστ συνολικά μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

Ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να έχει... ευχάριστους πονοκεφάλους βλέποντας τους Λιβάι Γκαρσία και Εσεκιέλ Πόνσε να πετάνε πλέον φωτιές και να έρχονται τα γκολ που έλειπαν από τους δύο φορ του, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να έρθει και η τροφοδότησή τους από τη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Και τη φετινή σεζόν, αλλά ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, ο «Πελάδο» βλέπει τους παίκτες που παίζουν πίσω από τον φορ ή στα άκρα να αποτελούν την επιτομή της δημιουργίας.

Ο Στίβεν Τσούμπερ συμμετέχει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, με την μπάλα να περνά συνεχώς από τα πόδια του και με το κάθετο παιχνίδι του να μετράει τέσσερις ασίστ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός από πέρυσι που βρήκε τη φόρμα του συνεχίζει ακάθεκτος μετρώντας και επτά τέρματα φέτος, όμως το τελευταίο διάστημα η τριάδα των Νίκλας Ελίασον, Πέτρου Μάνταλου και Νορντίν Άμραμπατ στο δημιουργικό κομμάτι είναι ασταμάτητη στην παραγωγή φάσεων ταΐζοντας με γκολ τους συμπαίκτες τους.

Είτε σε κανονική ροή αγώνα, είτε από στατικές φάσεις που αποτελούν το «υπερόπλο» της ΑΕΚ φέτος με 24 γκολ να έρχονται από εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ, η συγκεκριμένη τριάδα κάνει θραύση αποτελώντας την κύρια πηγή της δημιουργίας για το σύνολο του «Πελάδο». Συνολικά τη φετινή σεζόν και οι τρεις τους μετράνε 23 ασίστ (συν δύο κερδισμένα πέναλτι που εξελίχθηκαν σε γκολ) με τον Ελίασον να μετράει εννιά ασίστ και τους Μάνταλο και Άμραμπατ από επτά. Μόνο μέσα στο διάστημα του Φεβρουαρίου, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, οι Ελίασον, Μάνταλος και Άμραμπατ μοίρασαν δέκα ασίστ στα συνολικά 15 τέρματα κιτρινόμαυρα γκολ σε αυτά τα παιχνίδια.

Για τον Ελίασον έχουμε αναφερθεί ότι παίζει από πέρυσι καταλυτικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΚ του Αλμέιδα με τον Σουηδό εξτρέμ να έχει εξελίξει το παιχνίδι του με τον «Πελάδο» και πλέον να πατάει όλο και περισσότερο περιοχή απειλώντας και σκοράροντας παράλληλα. Εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του με τις προσωπικές του ενέργειες από τα άκρα, είτε από τη δεξιά πλευρά που παίζει συνήθως, είτε από την αριστερή, οι σέντρες του είναι... φαρμάκι για τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή, ενώ και τα στατικά του χτυπήματα ταυτόχρονα είναι εξίσου επικίνδυνα για την αντίπαλη άμυνα.

Την ίδια στιγμή ο Μάνταλος στον ρόλο του game changer με τον Αλμέιδα αποδεικνύεται εξαιρετικός. Μπαίνει και δίνει ακριβώς αυτός που ζητάει ο «Πελάδο» στον τομέα της δημιουργίας. Οι 100 ασίστ που συμπλήρωσε άλλωστε στην καριέρα του με την ΑΕΚ μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Όπως και ο Ελίασον, έτσι και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με το γλυκό του πόδι φέρνει εξαιρετικά την μπάλα μέσα στο «κουτί» του αντιπάλου και ειδικά στα χτυπήματα των στατικών φάσεων είναι μοναδικός, σερβίροντας με αυτόν τον τρόπο τα δύο γκολ του Πόνσε προχθές.

Τα ίδια ισχύουν και για τον τρίτο δημιουργό της τριάδας, τον Άμραμπατ, ο οποίος φέτος είναι ακόμα καλύτερος από πέρυσι παρότι ένα χρόνο μεγαλύτερος, κλείνοντας στο τέλος του μήνα τα 37 του χρόνια. Η σωματοδομή του είναι απίστευτη για την ηλικία του, τα αθλητικά του προσόντα τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο στη δεξιά πλευρά, ενώ από τα πόδια του, όπως και στην περίπτωση του Ελίασον, φεύγουν σέντρες με τρομερή ακρίβεια. Τέσσερις ασίστ στα τελευταία τρία παιχνίδια μετράει ο Ολλανδομαροκινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος μπορεί κάποιες φορές να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο η προσφορά του δημιουργικά αλλά και ανασταλτικά είναι πολύτιμη.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα