Κηφισιά - Ολυμπιακός 2-3: Αλύγιστος και νικητής με δέκα παίκτες

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ο Ολυμπιακός έπαιζε από το 45' με δέκα παίκτες λόγω άδικης αποβολής του Ρέτσου, αλλά παρότι του ακυρώθηκαν δύο γκολ από το VAR κατάφερε να νικήσει 3-2 με γκολ του Ελ Αραμπί στο 85' την Κηφισιά η οποία είχε ισοφαρίσει 2-2 από το 63'.

Τεράστιο διπλό για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Κηφισιάς. Μία μεγάλη επικράτηση με 3-2 στο παιχνίδι αυτό με τα τέρματα των Μασούρα, Ναβάρο (με χτύπημα πέναλτι) και Ελ Αραμπί.

Η Κηφισιά αρχικά μείωσε σε 1-2 με τον Μιλίτσεβιτς και μετά έκανε το 2-2 με πέναλτι του Οζέγκοβιτς. Έξαλλοι στον Ολυμπιακό για μία πολύ κακή διαιτησία.

Κηφισιά - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η γηπεδούχος Κηφισιά ξεκίνησε τον αγώνα με τον εξής σχηματισμό: Κρίστινσον - Μασούρα, Γκόμπελιτς, Βαφέας και Μιλίτσεβιτς - Ίλιεφ, Πέιος και Ιπαλίμπο - Σάντος, Οζέγκοβιτς και Μπιφουμά.

Ο Καρβαλιάλ είχε αλλαγές στον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό. Μέσα και ο Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια και ο Κίνι αριστερά αλλά και ο Καρβάλιο (ξανά) στον άξονα. Η διάταξή του: Τζολάκης - Κίνι, Μπιανκόν, Ρέτσος και Ροντινέι - Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο - Φορτούνης, Μασούρας και Ποντένσε - Ναβάρο.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ γκολ ο Μασούρας και 0-1, αποβολή του Ρέτσου και 1-2 η Κηφισιά

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ματς και μάλιστα αρκετά νωρίς. Στο 11ο λεπτό ο Καρβάλιο έστρωσε στον Μασούρα και ο Έλληνας εξτρέμ με μία σουτάρα έκανε το σκορ 0-1 με την Κηφισιά. Λίγο μετά η Κηφισιά είχε ένα σουτ έξω με τον Κρισιούμα (Σάντος).

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει με τον Φορτούνη με την Κηφισιά να χάνει τετ α τετ με τον Κρισιούμα στον οποίο πήγε πάνω να κόψει ο Μπιανκόν. Στο 31' ο Ολυμπιακός έχασε φάση με τον Ναβάρο.

Στο 37ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Καρβάλιο η μπάλα πήγε στο χέρι του Κρισιούμα και υποδείχθηκε πέναλτι. Στο 38ο λεπτό ο Φραν Ναβάρο το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-2, που είναι και το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, ωστόσο στο 45' (και βασικά λίγο πριν το τέλος του α' μέρους) βγήκε 2η κίτρινη πάνω στον Ρέτσο για φάουλ στον Κρισιούμα. Μία υπόδειξη που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των παικτών του Καρβαλιάλ και που άφησε τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες.

Στο 45+2' ήρθε το 1-2 για την Κηφισιά. Ο Τζολάκης έκανε την έξοδο όπου συγκρούστηκε με τον Καμαρά, η μπάλα έφτασε στον Μιλίτσεβιτς ο οποίος έκανε ένα απίστευτο σουτ μακριά από την περιοχή και έκανε το 1-2.

Το 2-2 η Κηφισιά με το πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ακυρώθηκαν 2 γκολ του Ολυμπιακού

Στο 2ο ημίχρονο υπήρξε αλλαγή δεδομένων παρά την κίνηση του Καρβαλιάλ να αλλάξει τον Ποντένσε με τον Ντόι. Στο 51ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε για χέρι του Μασούρα. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Ροντινέι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μασούρα και πήγε στα δίχτυα όμως έπειτα από check του VAR, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για χέρι.

Στο 61ο λεπτό η Κηφισιά βρήκε 2ο γκολ μετά από χέρι του Μπιανκόν και υπόδειξη πέναλτι. Το πέναλτι το εκτέλεσε στο 63ο λεπτό με εύστοχο τρόπο ο Οζέγκοβιτς. Στο 69ο λεπτό ο Ελ Αραμπί σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καρβάλιο με το τέρμα να ακυρώνεται μετά από VAR Check για οφσάιντ.

Συστημένη σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς, κεφαλιά του Ελ Αραμπί για το 2-3 και αποβολή του Κρισιούμα

Στο 85ο λεπτό ο Ελ Αραμπί θα έβρισκε ξανά δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς. Ένα γκολ που θα μετρούσε για το 2-3 ενώ στις καθυστερήσεις ο Κωνσταντακόπουλος από εξαιρετική θέση σούταρε ελάχιστα έξω.

Στις καθυστερήσεις ο Κρισιούμα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη μετά από φάουλ στον Ζέλσον Μαρτίνς. Ουσιαστικά η τελευταία φάση ήταν αυτή με το σουτ του Νίνη στο 97', το οποίο και μπλόκαρε ο Τζολάκης.

MVP: Ελ Αραμπί και Μασούρας. Ο πρώτος για το τέρμα του στο 2-3 και ο 2ος για το τέρμα του που ήταν φανταστικό και τη συνολική του προσπάθεια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο είναι μέσα στις περισσότερες φάσεις των γκολ του. Ο Ζέλσον Μάρτινς έχει ασίστ αλλά και κερδισμένη αποβολή πάνω στον Κρισιούμα προς το τέλος του αγώνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από την Κηφισιά ο Κρίστινσον και οι αμυντικοί του, όπως και ο Κρισιούμα για το πέναλτι και την αποβολή του. Για τον Ολυμπιακό ο Τζολάκης δεν έκανε ένα καλό ματς γενικά ενώ υπήρχαν και άλλοι παίκτες που δεν βοήθησαν.

Ο Μπιανκόν μπορεί να μπει εδώ επειδή έκανε χέρι. Ο Ρέτσος ναι μεν άφησε την ομάδα του από νωρίς με 10 παίκτες αλλά έχει αποβληθεί άδικα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κρισιούμα. Με τη φάση που έκανε χέρι από το οποίο σκόραρε από το σημείο του πέναλτι ο Φραν Ναβάρο. Μπορεί να μπει εδώ και το χέρι του Μπιανκόν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κάκιστη η διαιτησία του Μανούχου, των βοηθών του και βέβαια και εν γένει η διαχείριση από το VAR. Λανθασμένη η αποβολή του Ρέτσου που μετά επηρεάζει το παιχνίδι και δεν ήταν ξεκάθαρο εάν έχει βρει το χέρι του Μασούρα η μπάλα στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του, όπως και οι γραμμές στο ακυρωθέν τέρμα του Ελ Αραμπί δεν ήταν πειστικές.

Σωστές και οι 2 υποδείξεις των πέναλτι. Στο 80' ορθώς υπήρχε οφσάιντ στη φάση που υπήρχε πάντως πέναλτι στον Ροντινέι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σε ένα ματς... ροντέο από κάθε άποψη και έχοντας και κακή διαιτησία απέναντί του ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες. Ήταν ένα σπουδαίο διπλό αυτό με το 2-3 στην Κηφισιά.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Κρίστινσον, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Ίλιεφ (65' Κλωναρίδης, 78' λ.τρ. Κωνσταντακόπουλος), Πέιος, Ιπαλίμπο (96' Νίνης), Κρισιούμα (Σάντος), Οζέγκοβιτς και Μπιφουμά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κίνι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ροντινέι (83' Ζέλσον Μαρτίνς), Μαντί Καμαρά (83' Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89' Ορτέγα), Μασούρας, Ποντένσε (46' Ντόι) και Ναβάρο (65' Ελ Αραμπί).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα