ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης που θα έφευγε και κάτι δικά μας…

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης που θα έφευγε και κάτι δικά μας…

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης που θα έφευγε και κάτι δικά μας…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει με αφορμή το νέο μεγάλο δώρο του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και θυμάται πράγματα και καταστάσεις που σημάδεψαν -μεταξύ άλλων- το 2023.

Το blog αυτό στο φινάλε του 2023 ΔΕΝ γράφεται για συγγραφείς, ονειροπόλους, κακοπροαίρετους, στημένους, άσχετους, κωμικούς, σεναριογράφους, Έλληνες κατοίκους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, φίλους και οπαδούς άλλων ομάδων που ζουν για να δουν τον Σαββίδη να φεύγει από τον ΠΑΟΚ. Είναι για ΠΑΟΚτσήδες που ειδικά μέσα στη χρονιά η οποία φεύγει, παρασύρθηκαν σε ένα τεράστιο λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί ΠΟΤΕ.

Για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη δεν πρέπει να προκαλούν ΚΑΜΙΑ έκπληξη όσα γίνονται τελευταία:

-Η ομαδάρα που έφτιαξε ξανά και παρέδωσε στα χέρια του κορυφαίου προπονητή της ιστορίας του Συλλόγου, τον οποίο βέβαια αυτός έφερε και ξαναέφερε στον ΠΑΟΚ

- Η ανανέωση συμβολαίου του Λουτσέσκου που ανακοινώθηκε παραμονές Χριστουγέννων στο πιο μεγάλο κι ευχάριστο γεγονός για τον ΠΑΟΚ

- Η αγορά από την οικογένεια Σαββίδη 150 στρεμμάτων για να κατασκευαστεί το νέο αθλητικό κέντρο του Δικεφάλου

Ο άνθρωπος αυτός που ο Θεός έφερε το 2012 στον ΠΑΟΚ, έχει αποδείξει στον κόσμο της ομάδας ότι είναι ικανός ΜΟΝΟ για το καλύτερο! Μπορεί και καταφέρνει να μεγαλώνει συνέχεια τον ΠΑΟΚ, ενώ πράγματι (όπως υποσχέθηκε) έφερε την χαρά στην Τούμπα, πολύ-πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φάση της ιστορίας του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών. Εκείνος έχει δείξει πάμπολλες φορές τις δυνατότητές του, αλλά και την τεράστια επιθυμία του να κάνει τον ΠΑΟΚ όλο και καλύτερο. Σε κάθε επίπεδο και σε όλο τον Σύλλογο. Ή μήπως όχι; Μήπως κάποιοι που λένε ότι είναι(;) ΠΑΟΚ δεν έχουν αντιληφθεί τι εστί Σαββίδης; Γιατί; Πώς είναι δυνατόν;

Επιστρέφω πέντε μήνες πίσω, μέσα στο 2023 που μας αφήνει σήμερα και σκέφτομαι (με ντροπή) όλα όσα ΠΑΟΚτσήδες καταλόγιζαν στον Ιβάν Σαββίδη. Γιατί; Μα γιατί… αργούσε στις μεταγραφές. Γιατί αργούσε; Γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Γιατί υπήρχε αντικειμενικό πρόβλημα. Γιατί, αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο με όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις να τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό, ο Σαββίδης δεν είχε πολλά περιθώρια να κινηθεί όπως θα ήθελε στον οικονομικό τομέα. Έπρεπε να καθυστερήσει λίγο, έπρεπε να κερδίσει χρόνο για να βρει λύσεις. Να σταματήσω; Να μην τα θυμίσω όλα αυτά που έγιναν σε μία πραγματικά ντροπιαστική περίοδο για μερίδα ΠΑΟΚτσήδων; Να κάνω ότι… πάει πέρασε και επειδή η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της να επηρεαστώ από τα αποτελέσματα και… περασμένα ξεχασμένα;

Τότε, σε εκείνες τις αισχρές ημέρες μερικών λίγων που καταφέρονταν εναντίον του Σαββίδη που δίνει για τον ΠΑΟΚ ακόμη και τη ζωή του, αλλά εν έτη 2023 δυσκολεύονταν λίγο, είχαμε απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον του. ΟΧΙ! Επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι σε όσους κωμικούς έχουν γράψει 125 φορές τα τελευταία τρία χρόνια ότι ο Σαββίδης φεύγει και αφήνει τον ΠΑΟΚ. Δεν με νοιάζουν όλοι αυτοί που δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να εκφράσουν τους ευσεβείς πόθους τους. Ασήμαντη η άποψη και η προσπάθειά τους. Το θέμα μας είναι ότι μέσα στο 2023 κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες (ακόμη και 500 να ήταν πειράζει και ενοχλεί) επιτέθηκαν με ύβρεις στον Σαββίδη ζητώντας του να πουλήσει την ΠΑΕ, επειδή… αργούσε στις μεταγραφές!

Τότε, εκείνες τις δύσκολες ημέρες που ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρούνταν λίγο και κάποιοι άλλοι περίεργοι «πουλούσαν» εκδούλευση σε ανθρώπους που ήθελαν να διαμορφώσουν σκηνικό… επόμενης μέρας, τότε ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ (22/7 είχαμε) έγραφα με εκνευρισμό:

«Και τώρα (εδώ και καιρό) ήρθε η δύσκολη περίσταση για τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, που πολλοί αχάριστοι εκμεταλλεύονται για να ικανοποιήσουν τον εγωϊσμό τους. ΠΑΟΚτσήδες -και καλά- που αν δεν τα καταφέρει η ομάδα και φέτος θα πανηγυρίζουν επειδή… «τα λέγαμε εμείς». ΠΑΟΚτσήδες και καλά, που θυμήθηκαν στα δύσκολα του Σαββίδη, να βάλουν πίσω από το… «ΠΑΟΚ πάνω από όλα» το… «ναι μεν αλλά». Κόσμος και κοσμάκης που στο… «εμείς μαζί για μια ζωή» έχει κολλήσει υποσημειώσεις ανάλογα με το πόσο θα κερδίζει ή θα χάνει ο ΠΑΟΚ. Αλλά οκ! Δικαίωμα τους να είναι… ΠΑΟΚαρα μόνο στα καλά και στις νίκες και στα δύσκολα να κάνουν αισχρή επίθεση στην ομάδα και σε αυτόν που μεγάλωσε τον Σύλλογο πολύ περισσότερο από τον οποιονδήποτε».

«Πούλα» και αχαριστία

Θυμάστε τι συνέβαινε με εκείνο το αισχρό… «πούλα» στο διαδίκτυο; Τέτοια ντροπή ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ξαναζήσει. Δεν ταιριάζει ρε παιδί μου στον ΠΑΟΚτσή η αχαριστία. Ό τι και αν κάνει, ο τι και αν δεν κάνει, ό τι και αν μπορεί ό τι και αν δεν μπορεί να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης από εδώ και πέρα, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του πρέπει να τον σέβονται και να τον τιμάνε ως έναν θεόσταλτο που ήρθε και έκανε το όνειρο... πραγματικότητα. Τίποτα λιγότερο. Κριτική θα γίνεται (μη γράψει κανείς ότι το… πούλα, φύγε και τα άλλα ανόητα, ήταν ζήτημα κριτικής) αλλά η απαξίωση, η προσβολή και η ύβρις μαζί με την αχαριστία δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ, ειδικά όσον αφορά στον Σαββίδη. (Ή μήπως οι άλλοι που βρίζουν με ότι πιο ρατσιστικό και εμετικό τον Λουτσέσκου, αλλά θα το γυρίσουν τώρα… «εμείς κριτική κάναμε και τώρα διορθώθηκε). Πώς το έγραψε ένας φίλος: «Ο Σαββίδης εδώ ισχυρός και τρελαμένος να μεγαλώνει τον ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος πρόεδρος στον κόσμο για τον Δικέφαλο, ο Σαββίδης του Ροστόφ μετά το 2020 είναι ο δεύτερος καλύτερος ιδιοκτήτης που θα μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ». ΚΑΝΕΙΣ άλλος. Μόνο αυτός ο άνθρωπος που παρά τα όσα γίνονται ζει και αναπνέει για τον Δικέφαλο και δεν πρόκειται να ηρεμήσει αν δεν φτιάξει και τη Νέα Τούμπα.

Αυτό ήθελα να γράψω τελευταία μέρα του 2023 μετά από ένα ακόμη τεράστιο δώρο του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και στις μελλοντικές γενιές ασπρόμαυρων οπαδών. Συγνώμη, αλλά αυτό που συνέβαινε το καλοκαίρι του 2023 δεν θα το ξεχάσω ποτέ, γιατί ήταν τόσο ξένο προς την ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚτσή που εγώ νιώθω και γνωρίζω εδώ και 46 χρόνια. Και κάτι τέτοιο δεν γίνεται να συνεχιστεί.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.