Λουτσέσκου: «Δεν καταλαβαίνω πως τολμάνε να έρχονται και να δημιουργούν τέτοια πίεση στον διαιτητή» (vid)

Newsroom
Λουτσέσκου: «Δεν καταλαβαίνω πως τολμάνε να έρχονται και να δημιουργούν τέτοια πίεση στον διαιτητή» (vid)

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε και στη συνέντευξη Τύπου στα όσα έγιναν σε σχέση με τον διαιτητή στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που τελείωσε 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Ο Λουτσέσκου μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου για τη διαιτησία στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0. Μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός σχολίασε: «Οι άνθρωποί μας στο ημίχρονο έπρεπε να δώσουν 'μάχη'. Να παλέψουν σκληρά και να απωθήσουν τους ανθρώπυς της ΑΕΚ. Δεν καταλαβαίνω πως τολμούν να έρχονται να πιέζουν τον διαιτητή. Έγινε μία μεγάλη φασαρία. Ένας χαμός. Είναι απίστευτο. Ο διαιτητής δεν μας έδωσε ένα φάουλ. Δεν μας έδωσαν φάουλ. Επίσης έπρεπε να βγει κόκκινη κάρτα για τον Σάστρε (για το χτύπημά του)».

Για τις τελικές του ΠΑΟΚ και αν είναι νίκη συγκέντρωσης και προσωπικότητας είπε: «Τα παιχνίδια ποδοσφαίρου κρίνονται από επεισόδια. Ξεκινήσαμε καλά, σκοράραμε το πρώτο γκολ και μετά κυριαρχήσαμε, η πίεση που ασκήσαμε στην ΑΕΚ την έκανε να βγει με πιο επιθετικό τρόπο. Είχαμε συνοχή, αντιμετωπίσαμε τις βρώμικες μπαλιές στην άμυνα μας. Η ΑΕΚ έχει ένα στιλ παιχνιδιού με ένταση και αν την προσπεράσεις θα βρεις τους χώρους και μετά θα βρεις πάλι καταστάσεις man to man, ήμασταν όμως καλά οργανωμένοι. Δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δεύτερες μπαλιές, αλλά αξιοποιήσαμε καλύτερα την πίεση, επανακτούσαμε τη μπάλα , κάτι που συνέβη και με το δεύτερο γκολ με το κόρνερ.

Έτσι είναι τα παιχνίδι, μπορεί να είχαν 16 τελικές αλλά με τη συνοχή που είχαμε δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στην εστία μας. Έχει ποιοτικούς παίκτες η ΑΕΚ και εκπληκτικό προπονητή, ήταν ένα τακτικό παιχνίδι.

Πρέπει να αναφέρω όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο, στην ανάπαυλα, οι άνθρωποι μας έδωσαν 'μάχη' για να σταματήσουν έναν χαμό που δημιούργησαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ που άσκησαν πίεση , πως τολμάνε να έρχονται και να ασκούν πίεση, εν τέλει όλη αυτή η πίεση στον διαιτητή είχε αποτέλεσμα να μη μας δοθεί ούτε ένα φάουλ. Θέλαμε να ξεφύγουμε από το πρέσινγκ της ΑΕΚ, στον Νέλσον τον τραβούσαν τον χτυπούσαν, δεν είδαμε να δίνεται ένα φάουλ. Βοηθιέται η ομάδα για την οποία δεν δίνονται οι μονομαχίες κατά της, αλλά είχαμε καλή τακτική πειθαρχία. Θα σταθώ και στην κόκκινη κάρτα που θα μπορούσε να δοθεί για τον Σάστρε για τα δύο χτυπήματα».

Για τα νέα παιδιά και την απόδοσή τους (αναφορικά με τους Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια) ανέφερε: «Δε θέλω να σχολιάσω γιατί θα είναι άδικο για τους υπόλοιπους, όλοι έδωσαν την καρδιά τους. Ο καθένας έκανε πραγματικά αυτό που χρειαζόταν για τη θέση του. Είναι αλήθεια ότι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι αυτά τα δύο παιδιά».

Για το κατά πόσον ο ΠΑΟΚ θα αντέξει και το ότι είναι ομάδα που «μαζεύει» συγγνώμες: «Έχω πει ότι μας έχει κλαπεί ένας τίτλος, πραγματικά είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά. Οι άνθρωποι μας μας αντί να έρθουν και να απολαύσουν ένα παιχνίδι, πρέπει να διαχειριστούν καταστάσεις όπως αυτές στην ανάπαυλα, είναι κρίμα γιατί όλες οι ομάδες έχουν καλούς ποδοσφαιριστές, είναι κρίμα να μην γίνεται αυτό που είναι δίκαιο, και ο καθένας να κοιτά με όποιο κόστος να πάρει τη νίκη. Η στρατηγική της ομάδας μας είναι σωστή, οι νίκες να έρχονται καθαρά ποδοσφαιρικά».

Για το ότι έχει ξαναμιλήσει για αυτά και φαίνεται προβληματισμένος μετά από μία τέτοια νίκη: «Δεν είναι εύκολο να το δεχτούμε όλο αυτό. Εμείς που βρισκόμαστε σε όλο αυτό, που καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η κάθε λεπτομέρεια. ο ποδόσφαιρο είναι στιγμές, αν δεν δοθεί ένα φάουλ η αυτοπεποίθηση που δίνεται σε μια ομάδα, δημιουργεί μια διαφορετική δυναμική σε έναν αγώνα. Πόσα πέναλτι δόθηκαν σε άλλες ομάδες, ή μια φορά που αντίπαλος μας έπαιξε με κόκκινη απέναντι μας, προκαλεί μια σύγχυση όλο αυτό. Είμαι τυχερός που έχω στήριξη και την ενότητα από την διοίκηση και εν τέλει μετά από όλα αυτά μπορούμε να χαρούμε τις νίκες.

Είπα ήδη για την κατάσταση, παρουσίασα γεγονότα. Πρέπει ενωμένοι να συνεχίσουμε, με τη δύναμη που έρχεται σε μένα και να προχωρήσουμε στους αγώνες».

Για το ότι ο Αλμέιδα μίλησε με καλά λόγια για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει τη βάση, που είναι η Ακαδημία που λειτουργεί σωστά. Το άλλο κομμάτι είναι η εκπαίδευση και η νοοτροπία που έχει το κάθε παιδί. Τα δύο αυτά τα παιδιά είναι θετικά παραδείγματα. Σημαντικό πως γαλουχούνται, το σημαντικό να έχουν διάθεση να δίνουν τα πάντα για την ομάδα και αυτά τα παιδιά το κάνουν αυτό».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από ότι οι άλλες ομάδες: «Μας δίνει αυτοπεποίθηση, χρειαζόμαστε αυτές τις νίκες, έχουμε δείξει ότι είμαστε αρκετά καλοί σε αυτά τα παιχνίδια. Να μην πέφτουμε όμως μετά και σπάμε τα μούτρα μας. Δίνουν αυτές οι νίκες κάτι διαφορετικό στους παίκτες».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα