Ολοκληρωτική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό με όργια Παλάσιος!

Ολοκληρωτική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό με όργια Παλάσιος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ολοκληρωτική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό με όργια Παλάσιος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου, την εξαιρετική εμφάνιση του Σεμπαστιάν Παλάσιος, τον... σέντερ φορ Δημήτρη Κουρμπέλη και το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δείχνει ότι επέστρεψε!

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός είχε αρκετό καιρό να δείξει πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό, το πόσο καλή ομάδα είναι και τι ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει. Η επαναφορά της ψυχολογίας σε πολύ καλά επίπεδα μετά το κομβικό πέρασμα από το Βικελίδης σε συνδυασμό με την επιστροφή του ενός παιχνιδιού την εβδομάδα, την καλή εικόνα παικτών που ήταν ντεφορμέ τον Ιανουάριο και την πληθώρα επιλογών μετά την έλευση των Μαντσίνι, Κλεϊνχέισλερ και Πούχατς, βοήθησαν στο να εμφανιστεί το καλύτερο, πιο ολοκληρωτικό Τριφύλλι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Μία ομάδα με αυτοπεποίθηση, ένα σύνολο που δεν φοβόταν το λάθος, ένας Παναθηναϊκός που επιτέλους μετά από καιρό ''έπνιξε'' τον αντίπαλό του με το counter pressing, έφτιαξε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες και εκτός από την ουσία του 2-0, κρατά και την υπέροχη εμφάνισή του, πράγματα που τον γεμίζουν με αυτοπεποίθηση ενόψει του ''αιωνίου'' ντέρμπι το επόμενο Σάββατο στο Καραϊσκάκη.

Αν εξαιρέσουμε την απίθανη αστοχία του πρώτου μέρους, όπου σε δύο περιπτώσεις ο Ιωαννίδης και σε μία ο Μαντσίνι ήταν υποχρεωμένοι να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, έβγαλε τις περισσότερες από τις αρετές που την έχουν φέρει να διεκδικεί το φετινό πρωτάθλημα και μετά την αποβολή του Σι στο 50' όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Κουρμπέλης έδωσε την λύση, ο Σπόραρ το ''κλείδωσε'' και πλέον το μυαλό όλων πηγαίνει στη Τούμπα και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για να διαπιστώσουμε αν αυτό το +4 θα διατηρηθεί ή αν και πόσο θα μειωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Ο Παλάσιος έκανε τα πάντα

Το σημερινό 2-0 επί του Βόλου μπορεί να μην έχει τον Σεμπαστιάν Παλάσιος στον πίνακα των σκόρερ αλλά ο Αργεντινός εξτρέμ έκανε το πιο μεστό, το πιο ουσιαστικό φετινό του παιχνίδι μετά από εκείνο στο Πανθεσσαλικό. Κέρδισε την αποβολή του Σι με υπέροχο κοντρόλ-ντρίμπλα μετά από μακρινή μεταβίβαση, έκανε την ασίστ στο 1-0, κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 και είχε δύο δοκάρια με δύο σουτάρες έξω από την περιοχή που για λίγα εκατοστά δεν έδωσαν την λύση στην ομάδα του.

Από το καλοκαίρι του 2021 και όσοι είχαν ασχοληθεί με τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο, γνώρισαν πως πάνω από όλα είναι ένας παίκτης ψυχολογίας. Όταν τα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του πάνε καλά, τότε μπορεί να κάνει και υπερβατικές εμφανίσεις, πράγματα που έρχονται όχι από την ποιότητα πρωτίστως αλλά από την ψυχολογική του κατάσταση. Το γκολ με τον Άρη εκτός από ένα σπουδαίο τρίποντο, έδωσε πίσω στον Παναθηναϊκό και έναν από τους πιο σημαντικούς του ποδοσφαιριστές. Ο ''Τούκου'' φώναξε πως είναι εδώ, φώναξε πως έχει επιστρέψει και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία ενδεκάδας που παρουσιάστηκε μετά τον τραυματισμό του Κλεϊνχέισλερ στη προθέρμανση.

Η επαφή του αρχηγού και η συγγνώμη με πράξεις

Παρά την ολοκληρωτική εμφάνιση, έπρεπε να φτάσουμε στη μία ώρα παιχνιδιού για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί το τελείωμα του Κουρμπέλη να φαίνεται εύκολο, μπορεί να είναι κοντά στη γραμμή του τέρματος αλλά τα εύκολα είναι και τα πιο δύσκολα σε αυτό το άθλημα.

Πάρτε για παράδειγμα τις φάσεις του Ιωαννίδη και του Μαντσίνι, στα τετ α τετ. Η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του αρχηγού ''μίλησε'' σε ένα καθοριστικό σημείο, έβαλε υπέροχα το σώμα του, ''έβγαλε'' το αριστερό πάνω στη μπάλα για να την περάσει δίπλα από το κορμί του Κλέιμαν και άνοιξε το δρόμο για την νίκη.

Για κάποιους η συγγνώμη πρέπει να φαίνεται και από τις πράξεις. Και η δική του απολογία μετά την αποβολή στη Τρίπολη, συνοδεύτηκε από ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στον Άρη και από το αποψινό γκολ. Μαγκιά του.

Η κρίση πέρασε και τώρα δείχνει καλά

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την αποψινή εμφάνιση έχει να κάνει με την έξοδο του Παναθηναϊκού από την μεγάλη κρίση του Ιανουαρίου. Έχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές στα λάθη που έγιναν. Έγιναν και δεν αλλάζουν, το ζητούμενο για την ομάδα ήταν να επιστρέψει στα δικά της στάνταρ.

Αυτές οι τρεις σερί νίκες αποτελούν το καλύτερο ''φάρμακο'', βοήθησαν και βοηθούν το Τριφύλλι να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να κοιτάξει το μέλλον με την πίστη, την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση του πρώτου γύρου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.