Παναθηναϊκός - Βόλος 2-0: Τρίποντο, θέαμα, κορυφή! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Βόλος 2-0: Τρίποντο, θέαμα, κορυφή! (vids)

bet365

Επαιξε για πρώτη φορά θεαματικά στον β΄γύρο, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δυο δοκάρια με τον Παλάσιος και τελικά νίκησε 2-0 το Βόλο ο Παναθηναϊκός με γκολ των Κουρμπέλη και Σπόραρ (πεν.) - Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σι από το 50' ο φιλοξενούμενος.

Παναθηναϊκός - Βόλος: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Μπερνάρντ, Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μαντσίνι, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Βόλος παρατάχθηκε με τον Κλέιμαν στην υπεράσπιση της εστίας. Άλχο στο δεξί άκρο της άμυνας, Σι στο αριστερό. Σιέλης και Εσκοβάλ οι δύο στόπερ. Γκάκι, Λούνα, Πιρές στα χαφ, Καρτάλης, Τσιρίνος και Κούτσιας στην επίθεση.

Εκρηκτικό ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Μετά από αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά σε ένα παιχνίδι, κυριάρχησε με ταχύτητα στο παιχνίδι του και δημιούργησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 8' ο Ιωαννίδης στο τετ α τετ με τον Κλέιμαν πλάσαρε άουτ ενώ στο 14' ο Έλληνας φορ αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Στο 18' oι ''πράσινοι'' έχασαν ακόμη μία τρομερή ευκαιρία, με τον Μαντσίνι να κλέβει, να βγαίνει απέναντι στον πορτιέρε του Βόλου, ο οποίος έσωσε την ομάδα με σπουδαία επέμβαση.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 19' όταν το σουτ του Παλάσιος βρήκε στο δοκάρι! Ο Μαντσίνι που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων απείλησε εκ νέου στο 27' και το 28' αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός έχασε το καθαρό μυαλό στα τελευταία μέτρα και δεν κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες φάσεις για να ανοίξει τον δρόμο προς την νίκη.

Τον λύτρωσε ο Κουρμπέλης, το... καθάρισε ο Σπόραρ με λάμψη από Παλάσιος

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει με ηρεμία και ψυχραιμία, με το γνώριμο παιχνίδι του επί των ημερών του Γιοβάνοβιτς. Από το 50' και έπειτα το ''τριφύλλι'' έπαιξε με παίκτη παραπάνω από την αποβολή του Σι, στο 52' είχε δοκάρι με τον Παλάσιος και στο 59' ήρθε η λύτρωση για τους ''πράσινους''. Ο Παλάσιος από δεξιά γύρισε την μπάλα υπέροχα και ο Κουρμπέλης με το τέλειο πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό.

Το νερό της νίκης του Παναθηναϊκού είχε μπει στο αυλάκι και στο 69' ο Σπόραρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 2-0 που... κλείδωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του σε μία συγκλονιστική εμφάνιση.

Τα υπόλοιπα λεπτά του ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Βόλος δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση, οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες μικροευκαιρίες για το 3-0 και το ματς ολοκληρώθηκε με την απαίτηση του κόσμου για νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο, στο ντέρμπι που ακολουθεί.

MAN OF THE MATCH: Μπήκε στην ενδεκάδα από το... παράθυρο λόγω του τραυματισμού του Κλεϊνχέισλερ στο ζέσταμα και έκανε ένα σπουδαίο και γεματό ουσία παιχνίδι. Κέρδισε την αποβολή του Σι, έκανε την ασίστ στο γκολ του Κουρμπέλη, είχε δύο δοκάρια και ήταν εκείνος που πήρε και το πέναλτι για το 2-0. Μετά το νικητήριο γκολ κόντρα στον Άρη, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος ''φώναξε'' πως έχει επιστρέψει.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ στο 59' και έδωσε την λύση με ψυχραιμία μοναδική. Εκτός από το γκολ ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βόλος στο δημιουργικό κομμάτι δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα και ως εκ τούτου δεν απείλησε καθόλου την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Δύο φορές ο Ιωαννίδης και μία ο Μαντσίνι στο πρώτο ημίχρονο έχασαν ευκαιρίες από εκείνες που ''πρέπει'' να καταλήγουν στο πλεκτό. Ο Έλληνας φορ αστόχησε σε τετ α τετ από την μικρή περιοχή και σε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ενώ ο Αργεντινός πλάσαρε πάνω στον Κλέιμαν σε επίσης μία τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ούτε ο Φωτιάς αλλά ούτε και ο Σιδηρόπουλος από το VAR είδαν την πεντακάθαρη ανατροπή του Σι πάνω στον Παλάσιος στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον αμυντικό του Βόλου να ''γκρεμίζει'' τον Αργεντινό εξτρέμ. Στο δεύτερο μέρος ορθά ο ρέφερι του ματς δείχνει την δεύτερη κίτρινη στον Σι και σωστά επίσης υποδεικνύει πέναλτι του Σιέλη πάνω στον Παλάσιος, καθώς ο αμυντικός του Βόλου ''γκρεμίζει'' τον αντίπαλό του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με την καλύτερή του εμφάνιση στον δεύτερο γύρο, νίκησε 2-0 τον Βόλο, έκανε την τρίτη συνεχόμενή του νίκη και πήγε στο +4 από την ΑΕΚ που έχει δύο ματς λιγότερα και ενώ αύριο παίζει με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετική, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και πηγαίνει στο Καραϊσκάκη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (86’ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (75’ Τσέριν), Παλάσιος, Μπερνάρ, Μαντσίνι (76’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Λούνα, Γκάκι (87’ Μεθκίδα), Τσιρίνος, Καρτάλης (46’ Οζέγκοβιτς), Πιρές (62’ Κάτσε), Κούτσιας (72’ Τσοκάνης).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα