Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την απολύτως πειστική εμφάνιση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Βόλο και το σερί που χτίζει ξανά την αυτοπεποίθησή του…

Η πιο μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη σεζόν ήταν αυτή που πέτυχε το προηγούμενο ΣΚ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν το τρίποντο που ξεκλείδωσε την ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού και τους έκανε να πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους και τις δυνατότητες τους. Μετά τον κακό και από άποψη απόδοσης και από άποψη αποτελεσμάτων Γενάρη ο Παναθηναϊκός αναζητούσε νίκες και τρίποντα που θα τον έβγαζαν από τα σκοινιά. Το πρώτο ήρθε και χωρίς πειστική εμφάνιση στη Λεωφόρο με την Λαμία. Το δεύτερο και πιο σημαντικό ήρθε πάλι χωρίς γεμάτη εμφάνιση στο Βικελίδης, αλλά σε εκείνα τα δύο ματς δεν μετρούσε η εικόνα παρά μόνο το αποτέλεσμα. Η νίκη με ανατροπή στο Βικελίδης ξαναγέμισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού με σιγουριά και τους έδειξε ότι κανένα πρωτάθλημα δεν είχε χαθεί, όπως εκτίμησαν αρκετοί, όταν η ΑΕΚ του μάζεψε την διαφορά και τον προσπέρασε. Τώρα η πίεση γυρίζει ξανά στην ΑΕΚ, καθώς αν δεν νικήσει στην Τούμπα, ότι κι’ αν συμβεί με το ματς στο Περιστέρι, θα είναι πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα κυνηγά τον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης δεν βρήκε μόνο μία ακόμη νίκη (τρεις στη σειρά), αλλά βρήκε και το ποδόσφαιρο του πρώτου γύρου. Και επειδή κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τη νίκη την πήρε 11 εναντίον 10, μετά την αποβολή του Σι δηλαδή, όταν πέτυχε και τα δύο γκολ, στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός την καλή εμφάνιση με το Βόλο την έκανε στο πρώτο ημίχρονο κι’ ας μην σκόραρε σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Ενας Παναθηναϊκός γεμάτος ένταση και ενέργεια, με φαντασία στο παιχνίδι του, με επιθέσεις που είχαν μέσα τους ποικιλία και διαφορετικότητα, αφού μόνο μονοδιάστατες δεν ήταν. Επιθέσεις από τα πλάγια, από τον άξονα, με εκφραστές τον Μαντσίνι κυρίως (η προσαρμογή του είναι εντυπωσιακή, αν και ήταν λογικό να μην χρειαστεί χρόνο) και τον Παλάσιος, ο οποίος βρίσκει ξανά τον εαυτό του κι’ ας μην βρήκε γκολ, αλλά το δοκάρι σε δύο περιπτώσεις. Αλλωστε δίνει την ασίστ στο 1-0 και κερδίζει το πέναλτι για το 2-0 ο Αργεντινός. Και φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο που διακρίθηκαν. Σπουδαίο ματς έχει κάνει και ο Κουρμπέλης και ο Ιωαννίδης που σε κάποιες περιπτώσεις αδικεί τον εαυτό του με τις τελικές επιλογές του, είτε στην πάσα, είτε στην εκτέλεση. Θα μπορούσε με το ματς που έκανε να είναι κάλλιστα ο πολυτιμότερος, αλλά έφυγε από το ματς χωρίς γκολ και χωρίς ασίστ.

Ο Γιοβάνοβιτς προφανώς και είναι ξανά χαμογελαστός. Η ομάδα του μοιάζει να αφήνει πίσω της την κρίση του Ιανουαρίου και εκτός από τα αποτελέσματα (τρεις νίκες στη σειρά) μοιάζει να βρίσκει ξανά και τον εαυτό της και το ποδόσφαιρό της, αυτό που την οδήγησε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οσο για αυτούς που βιάζονται να εκτιμήσουν, προφανώς και δεν είχε βγει ποτέ από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, όπως προφανώς και δεν έγινε σήμερα ξανά το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Το φετινό πρωτάθλημα εξακολουθεί να είναι μία ανελέητη κούρσα μεταξύ δύο, και υπάρχουν άλλοι δύο που δείχνουν ικανοί να μπουν κάποια στιγμή σε αυτή την κούρσα.

Προφανώς για τον ΠΑΟΚ το αυριανό (Κυριακή) ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι οριακό. Με 10 βαθμούς απόσταση από τον Παναθηναϊκό, τυχόν ήττα θα τον αφήσει εκεί και επί της ουσίας θα τον βγάλει από την διεκδίκηση του τίτλου αφού θα είναι τέταρτος και πολύ πίσω και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ. Αν όμως ο ΠΑΟΚ πάρει το ντέρμπι των Δικεφάλλων ασφαλώς και θα είναι πάντα εκεί κοντά περιμένοντας να δει αν θα του δοθεί μία ευκαιρία να μπει γερά στην διεκδίκηση του τίτλου. Οσο για τον Ολυμπιακό, για να μπορέσει να μείνει μέσα στο πρωτάθλημα είναι απλό τι χρειάζεται. Νίκη στη Λαμία και νίκη το ερχόμενο Σάββατο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε διαφορετική περίπτωση και για αυτόν η απόσταση από την κορυφή θα είναι μεγάλη για να καλυφθεί στα πλέι οφ…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.