Μαρσέλο - Ολυμπιακός: Ήρθε ως ένας μεγάλος σταρ κι αποχωρεί μετά από σχεδόν 6 μήνες (vids)

Μαρσέλο - Ολυμπιακός: Ήρθε ως ένας μεγάλος σταρ κι αποχωρεί μετά από σχεδόν 6 μήνες (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Μαρσέλο - Ολυμπιακός: Ήρθε ως ένας μεγάλος σταρ κι αποχωρεί μετά από σχεδόν 6 μήνες (vids)

bet365

Ο Βραζιλιάνος σταρ - που αποχωρεί από τους «Ερυθρόλευκους» - είναι μία περίπτωση του «αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας ήρθαν» τόσο σε σχέση για τις προσδοκίες του ίδιου για την προσφορά του όσο και για τον πήχη των απαιτήσεων του Ολυμπιακού.

Στα 34 του χρόνια ο Μαρσέλο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό μετά από σχεδόν 6 μήνες και χωρίς να είναι μία προσθήκη που... περπάτησε για την ομάδα. Εάν θέλουμε να το πάμε με ακρίβεια ημερών είναι μετά από 169 ημέρες.

Χωρίς να είναι μία μεταγραφή που έπιασε ή απέδωσε όσα περίμεναν στο Λιμάνι αλλά και πολύ πιθανώς απ' όσα θα περίμενε να είχε δώσει και ο ίδιος, έχοντας κλείσει και τυπικά στους Πειραιώτες τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο έμπειρος αριστερός μπακ και άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού όταν αποκτήθηκε και παρουσιάστηκε στο Καραϊσκάκη μπροστά σε 25.000 κόσμο - σε μία παρουσίαση που θα μείνει στην ιστορία καθώς για παίκτη τέτοιου βεληνεκούς έγινε πρώτη φορά στο φαληρικό γήπεδο - φαίνεται πως δεν μπορούσε άλλο να περιμένει πότε και εάν θα πάρει την ευκαιρία του από τον Μίτσελ και βρήκε αλλού να πάει να παίξει ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός, Μαρσέλο αλλά και Μίτσελ δεν... έδεσαν μεταξύ τους στο αγωνιστικό επίπεδο, όπως θα περίμεναν άπαντες. Η κατάλληλη χημεία δεν βρέθηκε, όσες προσπάθειες και να έγιναν. Ο πήχης είχε ανέβει ψηλά για έναν τέτοιο παίκτη που ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού στο... σπίτι του.

Αντ' αυτού το ντεμπούτο του θα το έκανε τον Οκτώβριο, θα του έβγαιναν και θέματα ετοιμότητας και ενοχλήσεων και βέβαια υπήρχε και διαφορετική θεώρηση / άποψη μεταξύ του ίδιου και του κόουτς Μίτσελ για το αγωνιστικό του status και το πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει και ακόμα και για τη θέση του (με τον Ίβηρα τεχνικό να τον έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και ως χαφ ή στιλ... εξτρέμ).

Από τον Μαρσέλο θα μας μείνουν βέβαια και οι 3 γκολάρες του με τον Ατρόμητο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Είναι μία περίπτωση παίκτη που χειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού κάθε φορά που τον έβλεπε και ακόμα και όταν απλά έκανε προθέρμανση.

Όπως βλέπει κανείς από τα στοιχεία του Wyscout - της κορυφαίας πλατφόρμας στατιστικών και σχετικών καταγραφών - ο Μαρσέλο είχε 484 λεπτά συμμετοχής με 3 γκολ και 1 ασίστ (την ασίστ την είχε σε φιλικό του Ολυμπιακού στην προετοιμασία του στην Ισπανία και τα λεπτά αφορούν και στα φιλικά). Είχε σε μέσο όρο 78.2% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του, 46.9% στις μακρινές μεταβιβάσεις, 81% στις ντρίμπλες του, 56.3% στις κερδισμένες μονομαχίες του και 16.7% στις εναέριες μονομαχίες. Στα επίσημα ματς είχε 378 λεπτά παρουσίας με 3 τέρματα, αυτά με τον Ατρόμητο και μετά 77.4% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του, 40.7% στις μακρινές μεταβιβάσεις, 83.3% στις ντρίμπλες του, 56.7% στις κερδισμένες μονομαχίες του και 20% στις εναέριες μονομαχίες.

Το τελευταίο διάστημα ο Μίτσελ ανέφερε πως ο Μαρσέλο είχε πρόβλημα με ενοχλήσεις αλλά γενικότερα ήταν εκτός των πλάνων του και με την παρούσα κατάσταση δύσκολα θα ξαναέμπαινε σε αυτά. Στις 15 Γενάρη ο Μίτσελ όταν είχε ερωτηθεί για τον ακραίο μπακ του είχε πει ότι «θα παίξει όταν πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμος».

Ειδικότερα επισήμανε τότε ότι «επειδή είναι δύσκολη ερώτηση δεν θέλω να γίνει κάποια κακή ερμηνεία της απάντησής μου ή παρεξήγηση. Θα προτιμήσω να μην απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γίνει κάποια κακή ερμηνεία της απάντησής μου, οπότε δε θέλω να απαντήσω σε αυτό που ρωτάτε. Θα σας πω ότι ο Μαρσέλο θα παίξει όταν θα είναι καλό να αγωνιστεί και όταν πιστεύουμε πως θα είναι έτοιμος να παίξει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας και όταν είναι να αγωνίζεται, όταν θα παίζει, να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή του (μιλώντας στα ισπανικά τόνισε πως τον σέβεται πολύ)».

Ουσιαστικά ο Μίτσελ ήταν ο μόνος προπονητής με τον οποίον έπαιξε στον Ολυμπιακό ο Μαρσέλο και με αυτόν που αποχωρεί επίσης. Προφανώς και το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό θα λυθεί κοινή συναινέσει. Ένα συμβόλαιο με απολαβές που έφταναν σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ, ένα στοιχείο που επίσης μετράει.

Ο Μαρσέλο είχε δείξει και μέσω των social media του πως διαφωνούσε με την εικόνα που είχε για εκείνον ο Μίτσελ ως προς το αγωνιστικό σκέλος και την προοπτική του στην ομάδα. Ένα παράδειγμα ήταν το post του πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με το 1-1 στη Λεωφόρο. Ειδικότερα το Insta Story του Μαρσέλο με αφορμή το γεγονός ότι δεν είχε μπει αποστολή στο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό ανέφερε τότε:

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν το κάνω αυτό αλλά θεωρώ πως είναι απαραίτητο! Όλοι με ρωτάνε γιατί δεν είμαι στο μεγάλο ματς σήμερα... (το σήμερα φυσικά πάει για εκείνη την ημέρα).

Νιώθω καλά και προπονούμαι κανονικά με τους συμπαίκτες μου σε όλες τις προπονήσεις αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ το εάν θα παίζω ή όχι. Απλά κάνω το καλύτερο για να είμαι στην αποστολή σε όλα τα ματς. Δεν είμαι τραυματίας και σήμερα που θα ήταν ημέρα για ρεπό για μένα έκανα προπόνηση διότι δεν θέλω να είμαι εκτός από κανένα παιχνίδι. Πάμε Ολυμπιακέ.

Θεωρητικά ο Βραζιλιάνος - παρότι είχε σταματήσει να ακολουθεί τον Ολυμπιακό στο Instagram - που αποτέλεσε μία εκ των βασικών αιτιών για να κλείσει ο Χάμες Ροντρίγκες στην ομάδα θα ήθελε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του στον πειραϊκό σύλλογο. Από την άλλη με τις συνθήκες και τα δεδομένα που υπήρξαν θα μπορούσε να είχε φύγει και νωρίτερα, ακόμα και τον Δεκέμβριο ή και τον Γενάρη.

Τελικώς έδειξε πως θα ήθελε να αλλάξει παραστάσεις και να είναι κάπου που θα παίζει, είτε έστω κάποια ματς είτε απλά σαφώς περισσότερο σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Μέσα στο 2023 ο Μαρσέλο έπαιξε μόνο σε 2 ματς με τη φανέλα των «Ερυθρόλευκων». Ένα στις 8 Γενάρη με τον Βόλο στο 0-4. Και ένα στις 11 Γενάρη με τον Ατρόμητο στο Novibet Κύπελλο, όπου είχε σκοράρει. Όσο για τον Ολυμπιακό; Προφανώς και δεν αλλάζει η πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας να φέρει έναν τέτοιο σταρ στην Ελλάδα. Ωστόσο στην πράξη και επί των αγωνιστικών δεδομένων αυτή η προσθήκη δεν του βγήκε.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα